SOURCE: Glassdoor

Glassdoor

June 03, 2016 13:28 ET

Glassdoor® trekt $ 40 miljoen aan voor nieuwe financiering

Snelgroeiende vacaturebank zet wereldwijde, transparante uitbreiding door, en helpt mensen de juiste banen te vinden. En bedrijven het juiste talent.

MILL VALLEY (VS--(Marketwired - Jun 3, 2016) - Glassdoor, Inc., de meest transparante marktplaats voor vacatures en werving ter wereld, kondigt vandaag het afsluiten van een investeringsronde aan van $ 40 miljoen. Deze werd aangevoerd door fondsen en rekeningen van T. Rowe Price Associates, Inc. De bestaande investeerders Battery Ventures, Google Capital, Sutter Hill Ventures en Tiger Global namen ook deel aan de ronde. Het bedrijf heeft sinds de oprichting in 2007 ongeveer $ 200 miljoen opgehaald.

Glassdoor is wereldwijd een van de grootste vacaturesites en staat bekend om de eigen, door gebruikers gegenereerde inhoud. Geen andere vacaturebank biedt zoveel vacatures in combinatie met uitgebreide gegevens over werkgevers, waaronder beoordelingen van bedrijven, waarderingspercentages voor CEO's, gedetailleerde salarisindicaties op functienaam, beoordelingen van interviews, secundaire arbeidsvoorwaarden en foto's van kantoren. Glassdoor heeft momenteel ongeveer 30 miljoen unieke gebruikers per maand, en heeft nu gegevens over meer dan 540.000 bedrijven in 190 landen. Deze nieuwe financiering ondersteunt de verdere groei van Glassdoor en investeringen in productontwikkeling, marketing en mensen over de hele wereld.

"We denken dat Glassdoor de manier waarop werkzoekenden vacatures zoeken, en waarop bedrijven talent werven, fundamenteel verandert. Hun unieke, door gebruikers gegenereerde gegevens omvatten miljoenen beoordelingen, waardoor de transparantie bij werving toeneemt. We vinden dat Glassdoor uitstekend functioneert en denken dat het in de toekomst een veel groter bedrijf kan worden," zegt Henry Ellenbogen, portfoliomanager van T. Rowe Price New Horizons Fund, Inc.

"We zijn verheugd T. Rowe Price toe te voegen aan ons ongelooflijke bestand met investeerders, omdat ze veel ervaring hebben met gelijksoortige bedrijven die zich in een latere fase bevinden, een hoog groeipercentage kennen, en die zich op de lange termijn richten," vertelt Robert Hohman, mede-oprichter en CEO van Glassdoor, Inc. "Ongeacht waar je woont, is waar je werkt erg belangrijk. Het niveau van transparantie dat Glassdoor op de markt heeft gebracht, helpt mensen overal een geweldige baan en een goed bedrijf te vinden, waardoor werkgevers hoogwaardige kandidaten aantrekken."

Tienduizenden wereldwijde werkgevers hebben een profiel op Glassdoor, en gebruiken gratis en/of betaalde diensten om contact te leggen met kandidaten en werknemers, publiceren vacatures en beheren hun merk als werkgever. Ongeveer 40 procent van de Fortune 500-bedrijven is momenteel klant bij Glassdoor. Glassdoor genereert omzet via advertenties voor vacatures, Enhanced Company Profiles (verbeterde bedrijfsprofielen) en advertenties op de site. Bedrijven gebruiken Glassdoor om hun merk als werkgever te beheren, en om invloed uit te oefenen op kandidaten zoals Chevron, Cigna, Dell, Enterprise Rent-A-Car, Facebook, Goldman Sachs, Groupon, HP, Intuit, Procter & Gamble en Twitter.

Elke officiële vertegenwoordiger van het bedrijf kan zijn Glassdoor-profiel aanmaken door te registreren voor een Gratis profiel als werkgever. Hiermee kan geautoriseerd personeel reageren op recensies, informatie over het bedrijf en secundaire arbeidsvoorwaarden bijwerken en elementaire analyses bekijken.

Het bedrijf zet de wereldwijde aanwezigheid door en heeft nu, naast het wereldwijde bereik van Glassdoor.com, gelokaliseerde websites en mobiele apps in 11 markten: het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Ierland, Zwitserland, Oostenrijk, België en India. Glassdoor heeft momenteel ongeveer 600 medewerkers en heeft onlangs vestigingen geopend in Chicago (VS) en Dublin (Ierland). Het bedrijf heeft ook kantoren in Londen (VK), Ohio (VS) en binnenkort in San Francisco (VS). Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Marin County (VS). Glassdoor werft momenteel voor alle locaties.

Over Glassdoor
Glassdoor is de meest transparante marktplaats voor vacatures en werving, en verandert de manier waarop mensen vacatures zoeken en waarop bedrijven toptalent werven. Glassdoor combineert gratis en anonieme recensies, beoordelingen en salarisindicaties met vacatures om werkzoekenden te helpen de beste banen te vinden, en essentiële vragen te beantwoorden die opkomen tijdens het zoeken naar werk, de sollicitatieprocedure, interviews en onderhandelingen. Voor werkgevers biedt Glassdoor voor een fractie van de kosten van andere kanalen een vacaturebank, en oplossingen voor werving en beheer van het merk als werkgever om hoogwaardige kandidaten aan te trekken. Daarnaast beheert Glassdoor een van de populairste vacature-apps op iOS- en Android-platforms. Glassdoor werd gelanceerd in 2008 en heeft ongeveer $ 200 miljoen opgehaald bij Google Capital, Tiger Global, Benchmark, Battery Ventures, Sutter Hill Ventures, DAG Ventures, Dragoneer Investment Group, fondsen en accounts geadviseerd door T. Rowe Price Associates, Inc. en anderen.

Glassdoor is een geregistreerd handelsmerk van Glassdoor, Inc.

Contact Information