SOURCE: Goodyear

Goodyear

September 08, 2015 02:00 ET

Goodyear steunt tweede wereldrecordpoging om van Kaap tot Kaap te rijden

Goodyear-Wrangler HP Vierseizoenenbanden en Rainer Zietlow maken zich op om in minder dan 10 dagen van Zuid-Afrika tot Noorwegen te rijden.

BRUSSEL, BELGIË--(Marketwired - 8 september 2015) - Goodyear kondigt aan dat het samenwerkt met Duits recordbreker Rainer Zietlow in zijn tweede wereldrecordpoging om van Kaap Agulhas, Zuid- Afrika naar Nordkapp, Noorwegen te rijden in minder dan 10 dagen, startend nu vrijdag 11 september.

Vorig jaar deed het team een eerste poging die resulteerde in een recordtijd van 21 dagen en 10 uur. Maar na een ongelukkig ongeval waar niemand schuld aan had, verlies het team 13 dagen vooraleer ze hun poging konden verderzetten op dezelfde onbeschadigde banden. In September zullen Rainer Zietlow, cameraman Marius Biela en Sam Roach, CEO van Volkswagen Racing VK zich nogmaals aan een nieuw wereldrecord wagen.

Zietlow, veelvoudig recordhouder in extreme avonturen over de continenten heen, zal nu vrijdag 11 september met zijn team vertrekken vanuit Kaap Agulhas richting Nordkapp, meer dan 18000 km ver.

Om de drie continenten in een recordtijd te kunnen doorkruisen, zal Rainer Zietlow's Volkswagen Touareg V6 TDI uitgerust worden met HP Vierseizoenenbanden voor SUV en 4x4

voertuigen. Dankzij de opmerkelijke SmartTRED technologie zijn de banden ontworpen om te weerstaan aan een veeleisende reeks van extreme temperaturen en wegomstandigheden.

De poging tot wereldrecord zal naar verwachting 10 dagen duren en zal Zietlow en zijn Challenge4 team door volgende 19 landen brengen: Zuid-Afrika, Zimbabwe, Zambië, Tanzania, Kenia, Ethiopië, Soedan, Egypte, Turkije, Bulgarije, Servië, Hongarije, Slovakije, Tsjechië, Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland en tot slot Noorwegen. Het team zal vanuit Amman, Jordanië naar het Europese continent vliegen.

Gezien hun succesvolle grip op de weg tijdens de poging van vorig jaar, heeft Goodyear voor het tweede jaar het Zietlow team van Wrangler HP Vierseizoenbanden voorzien. De banden die ontworpen werden voor SUV en 4x4 voertuigen, combineren het hele jaar door een stevige prestatie op tarmac en harde wegen met sterke off-road prestaties. De banden bieden een agressieve grip in nat weer, een sterke resistentie tegen aquaplanning en een zachte, confortabele rit die gemoedsrust biedt aan het team tijdens haar tocht naar Noorwegen.

"Goodyear's Wrangler HP Vierseizoenenbanden zijn bijzonder goed uitgerust om dezelfde uiteenlopende uitdagingen op vlak van klimaat en grondoppervlak te trotseren waarmee de

Cape to Cape wedstrijd vorig jaar geconfronteerd werd" zei Alexis Bortoluzzi, Marketing Director EMEA bij Goodyear. "De standaard off-road mogelijkheden gecombineerd met een comfortabel rijgedrag maakt het de ideale band om 18 000 km mee te reizen in 10 dagen. Met deze banden hebben we er alle vertrouwen in dat het team klaar staat om de uitdagingen aan te gaan."

"Vorig jaar voorzag Goodyear ons van een veilige en betrouwbare band die zeer goed presteerde. Toen ik besliste om een tweede poging te doen om het wereldrecord te breken, wist ik onmiddellijk dat ik opnieuw met Goodyear wilde werken" zei Rainer Zietlow.

"Goodyear was niet alleen een fantastische partner, maar het belangrijkste was dat de

banden ons feilloos naar de finish hebben gebracht. Ik twijfel er niet aan dat men ons dit jaar bij onze poging om een nieuw wereldrecord te breken, dezelfde steun zal bieden.

De wagen zal in totaal voorzien zijn van zes banden, waarvan vier gemonteerd en twee reserve. Andere partners van de Cape-to-Cape 2.0 wedstrijd zijn Volkswagen Slovakije, Hewlett Packard, Intel, Glysantin®, HBM, 3M, BORBET, IAV, Exide Technologies, Inmarsat en HELLA.

Meer informatie

Voor bijkomende foto's, video's en feiten en cijfers over de tocht, bezoek http://www.touareg- c2c2.com & http://goodyearcape2cape.newsmarket.com/

Over Goodyear

Goodyear is één van de grootste bandenfabrikanten ter wereld. Het bedrijf heeft ongeveer 67 000 mensen in dienst en fabriceert haar producten wereldwijd in 50 centra in 22 landen. De twee innovatiecentra in Akron (Ohio - VS) en Colmar-Berg (Luxemburg - Europa) streven ernaar hoogstaande producten en diensten te ontwikkelen die de technologie- en prestatienormen voor de industrie bepalen. Voor meer informatie over Goodyear: http://www.goodyear.eu.

Contact Information