SOURCE: GreenWave Reality

GreenWave Reality

May 16, 2011 17:31 ET

GreenWave Reality maakt een samenwerkingsverband bekend met NXP Semiconductors om een innovatief verbonden lichtoplossing te bieden

Het aanpasbare platform op IP-basis biedt consumenten en commerciële klanten een geavanceerde lichtregeling die het energieverbruik drastisch verlaagt

IRVINE, CA en COPENHAGEN, DENMARK en SINGAPORE--(Marketwire - May 16, 2011) - GreenWave Reality, een pionier op het gebied van energiebeheer en automatiseringssystemen voor woningen kondigde vandaag aan dat het een samenwerkingsverband is aangegaan met (NASDAQ: NXPI) om een innovatieve, intelligente lichtregeling en beheeroplossing te bieden die fabrikanten van energiezuinige, compact fluorescent (CFL) en solid state lighting (SSL) kunnen gebruiken. Dankzij dit verbonden verlichtingsplatform dat met de intelligente GreenChip™ lichtoplossing van NXP gecombineerd is, kunnen consumenten en commerciële klanten hun leven vereenvoudigen en energie besparen door de verlichting automatisch te regelen. Het is een uitbreiding van het energiebeheer platform van GreenWave Reality dat met slimme meters communiceert om het totale verbruik van elektriciteit en gas samen te brengen en ook toelaat om huishoudelijke apparatuur, apparaten, elektrische voertuigen, verwarming en koeling in de woning te regelen.

Het instelbare platform op IP-basis van GreenWave Reality is een draadloze verbinding van de groene, chipgestuurde gloeilampen van NXP en draait op JenNet-IP software om gebruikers een veelzijdige lichtervaring te bieden. Gebruikers kunnen de verlichting dimmen, aan- of uitzetten met Home, Away, en Night Smart bedieningen vanaf welke combinatie van toestellen dan ook, zoals een pc, smartphone en zelfs de tv. De oplossing van GreenWave Reality vereenvoudigt het leven van consumenten verder nog door de slimme bedieningen van de verlichting uit te breiden door ze met licht- of bewegingssensoren te laten samenwerken zonder dat de woning opnieuw bedraad hoeft te worden. Een slimme toepassing kan bijvoorbeeld de binnenverlichting aan de lichtomstandigheden buitenshuis aanpassen. Andere slimme toepassingen kunnen de verlichting automatisch uitschakelen als er niemand in de kamer is. Deze innovaties zijn ook uitgebreid naar commerciële en horecaklanten die de lopende kosten voor verlichting en het onderhoud ervan met dit geavanceerde systeem voor lichtregeling kunnen verlagen. De applicatie kan op zichzelf gebruikt worden of als een onderdeel van GreenWave Reality’s oplossing voor energiebeheer.

"Nu kunnen consumenten en commerciële klanten hun energieverbruik voor verlichting gemakkelijk en kosteneffectief verminderen zodat ze geld besparen, hun leven eenvoudiger wordt en een positieve impact op het milieu hebben," zegt Greg Memo, CEO, GreenWave Reality. "GreenWave Reality – in combinatie met de NXP GreenChip technologie -- is een nieuwe definitie van verlichting doordat er een geavanceerde bedien- en beheeroplossing is die op een platform op IP-basis berust. Deze verbonden lichttoepassing voegt een extra strategisch onderdeel toe aan onze end-to-end energiebeheeroplossing en biedt een meerwaarde voor onze klanten."

Aanpasbaar, beveiligd platform op IP-basis

De end-to-end oplossing van GreenWave Reality berust op een sterk aanpasbaar, beveiligd netwerkplatform op IP-basis dat bestaat uit een home area network (HAN) dat aangesloten is op een slimme meter of meterlezer die geïntegreerd is met een groot aantal cloud-based diensten voor consumenten en nutsbedrijven. Centraal onderdeel van de oplossing is de simultane radio gateway die Z-Wave(R), ZigBee(R) en nu ook 6LoWPAN ondersteunt zodat er een mesh-based HAN tot stand komt. Het HAN ondersteunt slimme PowerNodes(TM), verlichting, en schermen in de woning die hun woning slim, energiebewust en beheersbaar maken. De intuïtieve en aantrekkelijke consumentenapplicatie is binnenshuis toegankelijk of kan op afstand bestuurd worden via het internet of een smartphone. Het platform van GreenWave Reality ondersteunt ook de bediening van veel verbruikende toestellen zoals HVAC-systemen, verwarmingspompen, boilers, en elektrische voertuigen die demand response in realtime voor nutsbedrijven mogelijk maken.

GreenChip slimme verlichtingoplossing

Het intelligente verlichtingsplatform van GreenWave ondersteunt NXP's GreenChip slimme verlichtingoplossing op JenNet-IP, het meest geavanceerde stapelgeheugen op IPv6-basis van de industrie. JenNet-IP biedt een robuust, zelfondersteunend netwerk dat bewezen heeft dat het met honderden knooppunten kan werken. Deze vernieuwingen in verlichting van NXP en GreenWave Reality creëren innovatieve nieuwe businessmodellen en mogelijkheden op inkomsten voor partners en andere fabrikanten van verlichting.

"De GreenChip slimme verlichting oplossing betekent een fundamentele verandering in de manier waarop we met licht omgaan -- thuis, op kantoor, en zelfs buiten," zegt John Croteau, senior vice president en general manager, power lighting solutions and high performance RF van NXP Semiconductors. "Door dit samenwerkingsverband met GreenWave Reality kunnen we een innovatieve, verbonden lichttoepassing aanbieden waarbij draadloze IP connectiviteit gecombineerd wordt met onze energiezuinige technologie in een compacte, goedkope oplossing."

Daarnaast ging TCP, een grote fabrikant van CFL- en LED-lampen in Noord-Amerika en een van de eerste die een slimme verlichtingstechnologie ging gebruiken, een samenwerkingsverband aan met GreenWave Reality en NXP voor een intelligente verlichtingsoplossing, zowel voor zijn verbonden CFL als voor de LED-lampen.

Vanaf morgen zullen GreenWave Reality en zijn partners NXP, TCP en Bridgelux op de LIGHTFAIR International in de stands van NXP (2823), TCP (2659) en Bridgelux (3311) demonstraties geven van een slimme verlichtingsoplossing die gebruiksklaar is, via internet wordt bestuurd en op het platform van GreenWave Reality draait.

Voor meer informatie over de verlichtingsoplossing van GreenWave Reality, de verbonden lampen of de oplossing voor energiebeheer in woningen kunt u contact met ons opnemen via na@greenwavereality.com of bezoek ons via www.greenwavereality.com.

Over GreenWave Reality

GreenWave Reality is een globale vernieuwer op de groeiende markt van energiebeheer in woningen. Het bedrijf levert een betaalbaar, gebruiksvriendelijk platform op standaardbasis waarmee nutsbedrijven hun relaties met hun klanten en de energiebalans op het net kunnen verbeteren, terwijl consumenten energie kunnen besparen met een minimale impact op hun levensstijl door hun apparatuur, verlichting en veel verbruikende toestellen gemakkelijk te regelen en te beheersen. GreenWave Reality is lid van de IPSO, ZigBee en Z-Wave federaties. Het bedrijf ontving in 2010 de Deense Green IT Innovation Award. GreenWave Reality wordt hoofdzakelijk gefinancierd door Craton Equity Partners met bijkomende steun van de Singapore Economic Development Board (EDB). GreenWave Reality heeft overal ter wereld kantoren, onder meer in Irvine, Kopenhagen en Singapore.

GreenWave Reality - Maak nu het verschil!

Contact Information