SOURCE: GreenWave Reality

GreenWave Reality

May 17, 2011 01:10 ET

GreenWave Reality meddelar samarbete med NXP Semiconductors för att leverera banbrytande, ansluten belysningslösning

Skalbar, IP-baserad platform ger konsumenter och företag avancerade belysningskontroller som märkvärt minskar energiförbrukning

IRVINE, CA och COPENHAGEN, DENMARK samt SINGAPORE--(Marketwire - May 17, 2011) - GreenWave Reality, en innovator inom hemenergihantering och automatiksystem, meddelade i dag ett samarbete med NXP Semiconductors (NASDAQ: NXPI) med syfte att ge en banbrytande, intelligent belysningskontroll- och hanteringslösning som kan användas av tillverkare av energisnåla kompakta florescent (CFL eller Compact Flourescent Lighting på engelska) och solid-state-lighting (SSL). Denna anslutna belysningsplattform, kombinerad med NXP:s GreenChip(TM) smarta belysningslösning, tillåter konsumenter och företag att förenkla deras liv och spara på energy genom automatiska belysningskontroller. Detta förlänger GreenWave Reality: s energihanteringsplattform som kommunicerar med smarta mätare för att samla förbrukningsstatistik för el och gas, men tillåter även kontroll av konsumentelektronikvaror, apparater, elektriska fordon, samt värme- och kylsystem inom hemmet.

GreenWave Reality:s skalbara, IP-baserade platform ansluter sig trådlöst till NXP GreenChip-kompatibla glödlampor med JenNet-IP-mjukvara, för att ge användare en funktionsrik upplevelse. Användare kan dämpa eller stänga av och sätta på ljus med Hemma-, Borta- och Natt-inställningar från datorer, mobiler och till och med TV-apparater. GreenWave Reality:s lösning vidareförenklar konsumenters liv genom att förlänga Smart Controls till jobbet med ljus- och rörelsedetektorer utan extra sladdar i hemmet. Till exempel kan en Smart Control justera innebelysning baserat på förhållandena utomhus. Andra Smart Controls kan automatiskt stänga av ljus när ingen är i ett visst rum. På liknande sätt finns dessa funktioner tillgängliga för kommersiella kunder vem kan minska kontinuerlig belsyningsstyrka och driftkostnader med detta avancerade belysningskontrollsystemet. Applikationen kan användas för sig eller som en del av GreenWave Reality:s energihanteringslösning.

- Nu kan konsumenter och företag enkelt och kostnadseffektivt minska på deras energiförbrukning från belysning, vilket sparar pengar, förenklar liv och gör en positive inverkan på miljön, säger Greg Memo, VD för GreenWave Reality. - GreenWave Reality – tillsammans med NXP:s GreenChip-teknologi – omdefinierar belysning genom att ge en IP-baserad lösning för avancerad kontroll och hantering. Denna anslutna belysningsapplikation tillägger ytterligare en nyckelkomponent på det hela energihanteringsystemet, vilket betyder extra besparning för våra kunder."

Skalbar och säker IP-baserad plattform

GreenWave Reality:s lösning bigger på en mycket skalbar och säker IP-baserad nätverksplattform som utgörs av ett hemnätverk (home area network, HAN på engelska) vilket ansluter sig till en smartmätare eller mätarläsningsapparat som är integrerad med en rad olika webbaserade tjänster för konsumenter. Vid kärnan av lösningen finns en radiogateway som stöder Z-Wave(R), ZigBee(R) och nu även 6LoWPAN för att skapa ett nätbaserat HAN. HAN stöder smarta PowerNodes(TM), belysning on hemdisplayer vilket gör hem smarta, energisnåla och kontrollerbara. Det intuitiva och manuella styrningssättet kan åtkommas inom hemmet eller fjärrlöst via internet eller mobil. GreenWave Reality:s platform stöder även kontroll av kraftiga apparater såsom VVS-system, värmepumpar, vattenelement och elektriska fordon vilket möjliggör realtids- och kravberoende –applikationer.

GreenChip Smart-belysningslösning

GreenWave:s intelligent belysningsplattform stöder NXP:s GreenChip Smart-belysningslösning med JenNet-IP, marknadens mest avancerade IPv6-baserade 6LoWPAN. JenNet-IP ger ett kraftigt och självhelande nätverk som bevisats fungera med hundratrals noder. Dessa avanceringar inom belysning från NXP and GreenWave Reality skapar innovative nya affärsmodeller och intäktsmöjligheter för partners såväl som andra belysningstillverkare.

-GreenChip Smart-belysningslösningen är ett tecken på ett grundläggande skift i sättet på vilket vid interagerar med belysning – hemma, på jobbet och till och med utomhus, säger John Croteau, vice VD och chef hos power lighting solutions and high performance RF, NXP Semiconductors. - Genom att samarbeta med GreenWave Reality möjliggör vi en banbrytande, internetuppkopplad belysningslösning som kombinerar trådlöst IP-mobilitet med vår energisnåla belysningsteknologi i en kompakt och kostnadseffektiv lösning.

Dessutom har TCP, en ledande tillverkare av CFL- och LED-ljus i nordamerika visat ett tidigt intresse för den smarta belysningsteknologin och fattat ett partnerskap med GreenWave Reality och NXP för en intelligent belysningslösning för dess CFL- och LED-ljus.

Från och med imorgon på LIGHTFAIR International kommer GreenWave Reality tillsammans med dess partners NXP, TCP och Bridgelux visa upp den konsumentfärdiga internetanslutna belysningslösningen som ikraftsätts av GreenWave Reality:s plattform i NXP-ståndet (2823), TCP-ståndet (2659) och Bridgelux-ståndet (3311).

Fö mer information om GreenWave Reality:s belysningslösning, anslutna glödlampor eller hemenergihantering, kontakta oss på na@greenwavereality.com eller besök oss på www.greenwavereality.com.

Om GreenWave Reality

GreenWave Reality är en global innovatör inom tillväxtmarknaden för hemenergihantering. Företaget ger ett kostnadsvärt, lättanvänd, standardbaserat plattform som tillåter apparaters förhållanden med konsumenten att fungera bättre såväl som att vara mer energisnåla, allt medan konsumenten får minsta möjliga påverkan på sin livstil genom att kunna bevaka sina apparater, belysning, såväl som kraftiga apparater. GreenWave Reality är en medlem av IPSO, ZigBee och Z-Wave-allianserna. Företaget utmärktes med med det danska Green IT Innovation Award 2010. GreenWave Reality:s finansiering leds av Craton Equity Partners med ytterligare stöd från Singapore Economic Development Board (EDB). GreenWave Reality har kontor over hela världen, inklusive Irvine, Köpenhamn, and Singapore.

GreenWave Reality – Gör en skillnad nu!

Contact Information