SOURCE: Gunvor Group Ltd

Gunvor Group Ltd

August 17, 2016 05:00 ET

Gunvor Haalt Financiering Op Voor Rotterdamse Raffinaderij

ROTTERDAM, NEDERLAND--(Marketwired - Aug 17, 2016) - De Gunvor Group is verheugd aan te kondigen dat haar dochteronderneming Gunvor Petroleum Rotterdam B.V. projectfinanciering heeft opgehaald voor een bedrag van USD 200 miljoen. De financiering wordt gebruikt voor de ontwikkeling en de verbetering van de infrastructuur van de installaties. De verbeterde Rotterdamse raffinaderij zal de bestaande raffinage-activiteiten van de Gunvor Group aanvullen, met name vanwege de integratie in het bestaande Europese raffinagenetwerk, met raffinaderijen in Antwerpen, België en Ingolstadt, Duitsland.

De financieringsbehoefte van 200 miljoen USD werd door de sterke steun van banken met bijna 40% overtekend.

"We zijn blij dat deze financiering is bewerkstelligd, omdat dit ervoor zorgt dat we de verbeteringsplannen kunnen uitvoeren die we voor de komende jaren ontwikkeld hebben. Zo kunnen we van nog meer waarde zijn voor de Gunvor-organisatie," zei Erwin Goosen, GPR Refinery Manager.

Coöperatieve Rabobank U.A. is Coördinator voor de financiering, en ING Bank N.V. is Agent, Security Agent en Account Bank. ABN AMRO Bank N.V., ING Bank, a branch of ING-Diba AG, Coöperatieve Rabobank U.A., Raiffeisen Bank International AG en Societe Generale Corporate and Investment Banking treden gezamenlijk op als Mandated Lead Arrangers en Original Lenders voor de financiering.

About Gunvor Petroleum Rotterdam (GPR)
GPR is gevestigd in de Rotterdamse haven en 100% eigendom van de Gunvor-groep. De moderne raffinaderij en het internationale distributiecentrum hebben directe toegang tot de open zee en het Europese achterland. Dit vormt een unieke locatie voor de productie en distributie van tussen- en eindproducten, waaronder LPG, benzine, diesel en bunkerolie. De haven van Rotterdam is het Europese centrum voor petrochemische activiteiten en de motor van de Nederlandse economie. Meer informatie: http://www.gunvor-nederland.nl/en/

About Gunvor Group
Gunvor Group is one of the world's largest independent commodities trading houses by turnover, creating logistics solutions that safely and efficiently move physical energy and bulk materials from where they are sourced and stored to where they are demanded most. With strategic investments in industrial infrastructure -- refineries, pipelines, storage, terminals, mining and upstream--Gunvor further generates sustainable value across the global supply chain for its customers. More information can be found at www.gunvorgroup.com or @Gunvor.

Contact Information