SOURCE: hasan & partners and Perfect Fools

March 18, 2014 11:00 ET

hasan & partners förvärvar Perfect Fools

Ett integrerat kreativt kraftpaket av världsklass är fött i Stockholm, Helsingfors och Amsterdam

LONDON, UNITED KINGDOM--(Marketwired - Mar 18, 2014) - hasan & partners, den ledande Helsingfors-baserade marknadsföringskommunikationsbyrån, har förvärvat 51% av Perfect Fools, den prisbelönta kreativa digital-byrån baserad i Stockholm och i Amsterdam.

Företagen har samarbetat sedan 2008 och övertagandet föder ett integrerat strategiskt och kreativt kraftpaket av världsklass.

Ami Hasan, grundare och vd för hasan & partners, säger: ”Världen är på väg mot ännu större integration, mobil marknadsföring och e-handel är båda i snabbt stigande. Kunderna söker en kunnig och pålitlig partner för att hjälpa dem med denna övergång.”

”hasan & partners har redan kunder som är verksamma både i Finland och iSverige, till och med i hela världen. Nu kan vi ge dem fördelen av ett oslagbart utbud av kompletterande funktioner. Som ett extra plus har Perfect Fools stor erfarenhet av den ryska marknaden där vi ser stor potential.”

Patrick Gardner, vd för Perfect Fools, kommenterar: ”Som en oberoende kreativ byrå med digitala rötter ger samgåendet med våra vänner på hasan & partners oss större möjlighet att bättre hantera de integrerade notifieringar vi ser mer av. Även om vi redan arbetar med många kunder mer än bara digitalt, kan vi nu erbjuda större möjligheter.”

Eka Ruola, VD för hasan & partners, tillägger: ”Helsingfors är inte den första plats många globala varumärken söker en kreativ byrå i, men med en större påverkan och en världsklassig digital kapacitet kan vi nå ut till fler tunga klienter.”

Byråerna arbetade tillsammans med den prisbelönta Kauko Cafe-upplevelsen för World Design Capital Helsinki, och Emotion Cube för Helsingin Sanomat.

Om Perfect Fools

Perfect Fools är en kreativ byrå för den digitala eran, med baser i Stockholm och i Amsterdam och med kunder runt om i världen. Vårt arbete tar många former och vi har haft turen att tjäna många av världens ledande varumärken såsom Adidas, Converse, Electrolux, H & M, Heineken, McDonalds, Nikon, Samsung, Skittles, Swarovski och Volvo. www.perfectfools.com

Om hasan & partners

hasan & partners är en finländsk framgångshistoria efter det att dess management köpt ut sig från Interpublic Group för två år sedan. Vi är en kanal-agnostisk marknadsföringsbyrå baserad i Helsingfors. Vår konsumentkundlista inkluderar Fazer, Helsingin Sanomat, DNA och Valio och vår Business-to-Business enhet betjänar globala kunder som KONE, Metso och Wärtsilä. www.hasanpartners.fi

Contact Information