SOURCE: Ooyala

Ooyala

June 18, 2014 00:01 ET

Het eerste kwartaal van 2014 van Ooyala's wereldwijde video-index laat zien dat iOS, ondanks het kleinere marktaandeel, Android als Smartphone video-platform voorbijstreeft.

Met de groei van de consumptie van smartphones en tablets, wordt de mobiele video steeds belangrijker; live uitzendingen en lange video's zorgen ervoor dat OTT-consumptie groeit

MOUNTAIN VIEW, CA--(Marketwired - Jun 18, 2014) - Vandaag heeft Ooyala, toonaangevende vernieuwer in eersteklas videopublicatie, -analyses en -exploitatie, haar wereldwijde video-index van het eerste kwartaal gepubliceerd. De index laat de doorlopende groei van weergave op tablets en mobiele weergave zien. Tevens wordt benadrukt wat de gemiste advertentie-omzet is van uitgevers van video wanneer video niet op alle apparaten beschikbaar is. In het eerste kwartaal van 2014 werden meer dan 21% van alle online video's afgespeeld op tablets of mobiele apparaten. In het eerste kwartaal van 2012 was dit 3,4% en in het eerste kwartaal van 2013 was dit net iets meer dan 9%. Met een jaarlijkse stijging van 532% vanaf 2012, mag het duidelijk zijn dat geen bedrijf meer kan zonder videoconsumptie via mobiele apparaten en tablets.

Het rapport laat zien dat deze trend nog veel groter is buiten de VS. De gegevens van Ooyala laten zien dat mobiel afspelen in Europa en Latijns-Amerika procentueel Noord-Amerika voorbijstreeft. Deze groei onderstreept de noodzaak voor omroepen en uitgevers om mobiele strategieën te prioriteren, en laat tegelijkertijd de groeiende kans voor adverteerders zien om apparaat-specifieke doelgroepen overal en op grote schaal te bereiken.

Meer hoogtepunten van de wereldwijde video-index van het eerste kwartaal:

  • Ondanks het grotere marktaandeel van Android, domineert iOS nog steeds het weergeven van video via smartphones.
  • Terwijl nog steeds voornamelijk korte video's worden afgespeeld op tablets, blijkt dat kijkers toch 48% van hun tijd videos bekijken van 30 minuten en langer.
  • Het bekijken van live-video op aangesloten TV's was 11 keer meer dan video-on-demand (VOD).
  • Tablet-kijkers besteedden meer dan drie kwart van hun tijd (77%) naar het kijken van video's van ten minste 10 minuten.

"De statistieken van onze wereldwijde video-index bevestigen steeds maar weer onze overtuiging dat mobiliteit voor een groot deel de toekomst is van de consumptie van video en TV. Met de stijgende lijn van het gebruik van mobiele apparaten in iedere regio, zien we mobiele videoconsumptie wereldwijd versnellen en duurt de interactie langer", zegt Jay Fulcher, chief executive officer bij Ooyala. "Deze inzichten rechtvaardigen de enorme kansen die er liggen voor omroepen en uitgevers om extra multi-screen inkomstenbronnen aan te boren, loyaal publiek te laten groeien en behouden, en om een fundamenteel verbeterde videobusiness op te bouwen."

iOS domineert nog steeds de smartphone-video, maar Android maakt een inhaalslag
Historisch gezien domineert iOS de markt voor het afspelen van online video, maar Android maakt een inhaalslag. Volgens IDC werden in het vierde kwartaal van 2013 226 miljoen Android apparaten verzonden, voor iOS waren dat 51 miljoen stuks. Met de groeiende aanwezigheid van Android en verbeterde tools ter ondersteuning van het afspelen van video's over de hele linie wordt Android steeds belangrijker als video-apparaat. Qua aantallen gestreamde video's op platforms is iOS in sommige regio's voorbijgestreefd door Android.

De vergelijkende gegevens van de wereldwijde mobiele videoconsumptie van Ooyala laten zien dat Azië voor het overgrote deel Apple-georiënteerd is; maar liefst 82% van de videoweergaven worden op iOs-apparaten afgespeeld. In Noord Amerika overheerst de videoweergave via de iOS-gebaseerde telefoons met maar liefst 60%. In Europa hebben kijkers een lichte voorkeur voor iOS met 55% ten opzichte van 45% voor Android. In Latijns-Amerika heeft Android met 53% hoger gescoord ten opzichte van iOS. Landen waar Android hoger scoorde dan iOS waren onder andere Maleisië (64%), India (79%) en Pakistan (81%), maar ook Spanje en Frankrijk waar Android respectievelijk 69% en 59% van alle mobiele weergaven scoorde gedurende het eerste kwartaal.

Over het wereldwijde indexrapport
Het wereldwijde video-indexrapport meet het geanonimiseerde kijkgedrag van bijna 150 miljoen kijkers in 239 landen. Ooyala verwerkt iedere dag miljarden video-analyses die inzicht geven in hoe mensen online video gebruiken op apparaten die met het internet verbonden zijn. De toonaangevende analysetechnologie van Ooyala en de real-time architectuur voor de verwerking van grote hoeveelheden gegevens helpt mediabedrijven, omroepen, service providers en merken meer geld te verdienen met mobiele, multi-screen video.

Over Ooyala
Ooyala levert persoonlijke video-ervaringen via alle soorten schermen en is toonaangevend in online video-management, uitgeven, analyses en exploitatie. De geïntegreerde serie van technologieën en services van Ooyala geven content-eigenaren de mogelijkheid om hun publiek te vergroten door grondige inzichten te geven die voor meer videogebruik en verdiensten gaan zorgen. Bedrijven die gebruikmaken van de technologie van Ooyala zijn onder andere Foxtel, Telstra, Univision, ESPN, Pac-12 Enterprises, Bloomberg, Telegraph Media Group, Telefonica, The North Face, Rolling Stone, Dell, Sephora en Yahoo! Japan. Het hoofdkantoor van Ooyala is gevestigd in Mountain View, Californië. Andere kantoren zijn te vinden in New York City, Londen, Sydney, Tokyo en Guadalajara, Mexico. Het bedrijf werkt samen met de beste resellers en technische partners op het Amerikaanse continent, Europa, Afrika, Japan en Azië. Voor meer informatie ga naar www.ooyala.com.

Contact Information