SOURCE: RAE Systems

RAE Systems

February 02, 2012 09:51 ET

Het SolarPak van RAE Systems maakt ononderbroken draadloze gasdetectie mogelijk in gevaarlijke omgevingen

Het nieuwe SolarPak wordt aangesloten op de externe batterij van RAE PowerPak, maakt een dag en nacht werking van snel inzetbare MeshGuard gasdetectiesystemen mogelijk op gevaarlijke locaties

SAN JOSE, CA--(Marketwire - Feb 2, 2012) - Bij het uitvoeren van afgelegen exploratiewerkzaamheden en werken in gevaarlijke en ruige omgevingen, is er een aanzienlijke behoefte aan veiligheid om gasdetectiesystemen continu in werking te houden – in het bijzonder in gebieden waar ontvlambare gassen of dampen een gezondheids- of veiligheidsbedreiging vormen.

Om deze uitdaging tot een goed einde te brengen, introduceert RAE Systems Inc. vandaag zijn nieuwe SolarPak, een wezenlijk veilige, individueel functionerende, dag en nacht op afstand via zonne-energie werkende oplossing voor draadloze gasdetectiesystemen. SolarPak is een aanvulling op het PowerPak van RAE Systems, door het ononderbroken leveren van stroomtoevoer die het voor zijn Mesh Guard Gasdetectiesysteem mogelijk maakt om gas op afgelegen exploratielocaties dag en nacht te bewaken.

Het RAE Systems SolarPak is de enige zonne-energie oplossing die gecertificeerd is voor Klasse I, afdeling I (ATEX Zone 0) gevaarlijke locaties, en compatibel met alle RAE Systems MeshGuard draadloze gasdetectoren en Mesh Routers.

Het SolarPak omvat een geïntegreerd zonnepaneel en oplader om de externe batterij van het RAE PowerPak op te laden, waardoor een doorlopende werking van gasdetectiesystemen mogelijk is. De op afstand, individueel functionerende SolarPak en RAE PowerPak oplossing verlaagt de werk- en onderhoudskosten aanzienlijk door het wegvallen van dure uitgravingen en aanleggen van kabels, of het periodiek vervangen van batterijen.

RAE Systems MeshGuard Gasdetectiesysteem
RAE Systems' MeshGuard draadloos gasdetectiesysteem is een op batterij werkend bewakingssysteem, dat snel inzetbaar is in gevaarlijk gebied, dat geavanceerde gasdetectietechnologie combineert met de nieuwste draadloos verbonden gegevenssystemen. De robuuste uitvoering levert een betrouwbare prestatie in zware en potentieel gevaarlijke industriële omgevingen, zoals olieraffinaderijen, olie- en gasexploratie, olie- en gasproductie, uitschakeling voor fabrieksonderhoud, tankparken en bewaking van facilitaire omheiningen. Het MeshGuard Systeem is door het toevoegen van het SolarPak op vrijwel alle gevaarlijke locaties inzetbaar.

"Ononderbroken toegang tot informatie betreffende giftig en ontvlambaar gas is belangrijk voor gezondheids- en veiligheidswerkzaamheden in gevaarlijke afgelegen gebieden. Het SolarPak maakt het ons mogelijk om de functionaliteit van onze MeshGuard productlijn aanzienlijk uit te breiden door het invullen van een behoefte op de markt voor dag en nacht, intrinsiek-veilige, op afstand bedienbare stroomlevering voor toepassing in ruige omgevingen,” zei Thomas Nègre, Vice President van Products and Marketing van RAE Systems. "Onze nieuwe SolarPak oplossing kan sensoren met aanzienlijke stroomvereisten ondersteunen, zoals de industriële standaard LEL katalytische sensor, waaraan nu dag en nacht kan worden voldaan met het RAE Systems SolarPak."

Een volledig MeshGuard gasdetectiesysteem kan binnen enkele minuten worden ingezet, en is continu functioneel – ook bij bewolkte omstandigheden – met het RAE PowerPak en SolarPak. De standaard pijp- en wandmontage is eenvoudig aan te passen, om de energieproductie op verschillende geografische locaties te maximaliseren.

Beschikbaarheid
Het SolarPak is nu beschikbaar en wordt zowel in de VS als in andere wereldwijde locaties verkocht. Klanten die geïnteresseerd zijn in informatie of aankoop van het SolarPak kunnen contact opnemen met de plaatselijke distributeur of hun regionale verkoopmanager.

Ondek meer, Zie meer

1.Om meer te weten te komen over het SolarPak, klik HIER (http://www.raesystems.com/products/solarpak)
2. Meer informatie over het verkrijgen en kopen van het nieuwe SolarPak is beschikbaar HIER (http://www.raesystems.com/purchase)
3. Meer over de inzetbaarheid van MeshGuard: de meest geavanceerde gasdetectietechnologie voor industriële veiligheidstoepassingen met het nieuwste op het gebied van aangesloten gegevenssystemen HIER (http://www.raesystems.com/products/meshguard-gas-detection-system)
4. Download een toepassingsbericht over draadloze mesh gasdetectie voor olie- en gasexploratie HIER (http://www.raesystems.com/sites/default/files/downloads/FeedsEnclosure-AP-233_Wireless_Mesh_Gas_Detection.pdf)
5. Bestel het nieuwe referentieboek , "Wirelessly Networked Chemical & Radiation Sensor Solutions," [Draadloos genetwerkte chemische & stralingssensoroplossingen]HERE (http://learn.raesystems.com/wireless-ebook)

Over RAE Systems
RAE Systems is een wereldwijde innovator voor gassensor- en draadloze gasdetectiesystemen, die een volledige lijn vaste, draagbare en persoonlijke gasdetectie en stralingsdetectie instrumenten ontwerpt en produceert. De levenssparende gas-, stralings- en PID-detectoren zijn gebouwd met gebruikmaking van de bewezen technologie van RAE Systems, en worden in 120 landen gebruikt door veel wereldleidende industriële corporaties, eerste-hulpdiensten en overheidsinstanties voor giftig-gas bewaking, VOC-detectie, en stralingsdetectie bij olie en gas, brand, Hazmat, industriële veiligheid en binnenlandse veiligheidstoepassingen.

RAE Systems biedt een uitgebreid scala aan robuuste, wezenlijk veilige, draadloos verbonden, wereldwijd gecertificeerde monitoren, die een continue veiligheids- en beveiligingsbedreigingdetectie in werkelijke tijd in bijna elke omgeving mogelijk maakt. RAE Systems is leider binnen de markt in gasdetectie-prestaties en betrouwbaarheid. De ondersteuning van RAE Systems verhoogt de veiligheid voor medewerkers, hulpdiensten en het grote publiek, verlaagt projectvertraging, en verbetert de incident-antwoordtijd. Lees meer op raesystems.com.

Contact Information