SOURCE: Vodafone Global Enterprise Ltd.

Vodafone Global Enterprise Ltd.

October 01, 2013 10:05 ET

In de whitepaper van Vodafone wordt de energiebeheeroplossing voor bedrijven besproken

AMSTERDAM, NEDERLAND--(Marketwired - Oct 1, 2013) - Marketing Release -- Vodafone helpt bedrijven hun energiezuinigheid gedetailleerd en in real-time te volgen met zijn nieuwe energiebeheeroplossing Energy Data Management (EDM). 

Energy Data Management is interessant voor bedrijven in de detailhandel, de productiesector, de publieke sector en voor alle bedrijven die meerdere energieleveranciers, verschillende soorten contracten en rekeningen hebben. In deze situaties is een totaaloverzicht van het energiegebruik moeilijk te verkrijgen.

Duidelijk is dat bedrijven die over veel vestigingen verspreid zijn, voor lastige beslissingen staan wat betreft energiebeheer en zuinigheidsoplossingen. Afzonderlijk kan ieder systeem dat energie verbruikt, maar een paar honderd watt verbruiken. Maar door het jaar heen en bekeken over meerdere locaties, lopen die stroomkosten flink op.

Energy Data Management van Vodafone is een machine-to-machine-oplossing (M2M) die u de essentiële informatie verschaft waardoor u betere beslissingen kunt nemen over energiezuinigheid in beleid, processen en technologie in een organisatie.

Vodafone houdt zijn energieverbruik nu al meer dan 10 jaar in de gaten en heeft slimme meters geïnstalleerd in 40.000 basisstations - met het plan om EDM in de toekomst te gaan uitbreiden.

Het bedrijf gaat de oplossing ook inzetten voor grote kantoren en andere locaties die veel energie verbruiken. Ongeveer 60% van het energieverbruik van Vodafone is gespreid over meer dan 230.000 basisstations, 25% gaat naar datacentra en 15% naar kantoren en retailvestigingen.

Vodafone heeft onlangs een whitepaper gepubliceerd over zijn energiebeheeroplossing EDM en over het volgen van energiezuinigheid. U kunt hier deze whitepaper bekijken.

Contact Information

  • Contact:
    Lia Banton
    Marketing Manager - M2M Northern Europe
    Vodafone Global Enterprise Ltd.
    Email: lia.banton@vodafone.com