SOURCE: Ingram Micro Inc.

Ingram Micro Inc.

December 02, 2015 06:59 ET

Ingram Micro verstevigt toonaangevende marktpositie in de Cloud met acquisitie van Odin Service Automation Platform

Toevoeging van automation platform, technologie en expertise op het gebied van techniek- en softwareontwikkeling zullen naar verwachting Ingram Micro's Cloud ecosysteemstrategie versnellen en verbreden

IRVINE, CA--(Marketwired - Dec 2, 2015) -   Ingram Micro Inc. (NYSE: IM) heeft vandaag aangekondigd een overeenkomst te hebben gesloten voor de aankoop van bepaalde eigendommen van Parallels Holdings Ltd. ("Parallels"), een toonaangevende leverancier van commerciële cloud management platform technologieën, connectoren, factureringssystemen en professionele diensten. Onder de voorwaarden van de transactie zal Ingram Micro het Parallels Odin Service Automation platform aankopen inclusief verbonden cloud management technologieën, intellectueel eigendom en het Odin merk. Voorts zullen ongeveer 500 Odin werknemers, waarvan velen softwaretechnici met cloud-expertise zijn, naar verwachting in dienst treden van Ingram Micro. Als een onderdeel van de Ingram Micro Cloud divisie, geleid door vice-president Nimesh Dave, zullen deze werknemers doorgaan met het bevorderen van innovatie en ontwikkeling van het Odin automation platform en Ingram's cloud serviceaanbiedingen als leden van de Ingram Micro Cloud divisie.

Deze transactie consolideert Ingram Micro's positie als een toonaangevende master Cloud Services Provider (mCSP), met een uitgebreid aanbod, ontworpen ter ondersteuning van partnertransformatie en cloud-mogelijkheden om bedrijven te laten profiteren van een snel uitbreidend portfolio van cloud-oplossingen. Ingram Micro is gestart met de aanname en licentie van het Odin Service Automation platform in 2013 als de ruggengraat van de geautomatiseerde Cloud Marketplace van het bedrijf. Door de Odin technologie te optimaliseren, levert Ingram Micro's automation platform toegang tot een cloud-ecosysteem met ongeëvenaard potentieel voor vooruitstrevende cloud-vernieuwers en OEM's om direct het bereik van hun cloud-oplossingen en -technologieën voor bedrijven wereldwijd te verbreden. Daarnaast biedt Ingram Micro's cloud automation platform partners de mogelijkheid hun oplossingen te verkopen aan miljoenen klanten via Ingram Micro's uitgebreide kanaal van wederverkopers, telefoonmaatschappijen, hostingbedrijven, MSP's (Managed Service Providers)(beheerdiensten), systeemintegratiediensten en -leveranciers. Als een onderdeel van de groeiende Ingram Micro Cloud portfolio van technologie- en bedrijfsoplossingen, zal Odin Service Automation opereren als een bedrijfseenheid van Ingram Micro. De transactie is onderworpen aan bepaalde sluitingsvoorwaarden, en zal naar verwachting worden afgerond in december 2015. De transactie zal naar verwachting geen materieel effect hebben op Ingram Micro's financiële resultaten in 2016.

Ingram Micro CEO Alain Monié: "De afgelopen jaren heeft de lancering van Ingram Micro's geautomatiseerde cloud-platform en -marketplace ons bedrijf vooraan geplaatst in de evolutie en aanname van cloud-oplossingen door bedrijven wereldwijd. Nu is voor ons het moment aangebroken om onze mogelijkheden uit te breiden met het aankopen van het intellectuele eigendom van deze technologie-evolutie. Odin Service Automation is toonaangevend in het leveren van cloud management en een gevestigde industrienorm voor geïntegreerde cloud-diensten. Onze aankondiging vandaag is een bewijs van Ingram Micro's vertrouwen in de technologie en het talent dat Odin heeft gecultiveerd, en het bewijs van ons vertrouwen dat het Odin Service Automation platform een betekenisvolle rol zal spelen in hoe bedrijven technologie in de cloud gebruiken. We zijn van plan door te gaan met het verbeteren van het Odin Service Automation platform, en tegelijkertijd op consistente wijze functionaliteit toe te voegen aan onze gecombineerde cloud-oplossingen. Gezamenlijk bieden Ingram en Odin de ideale combinatie van expertise, kennis en commerciële relaties met toonaangevende OEM's en vernieuwers, waardoor ons gezamenlijke partnerportfolio van 285 telecombedrijven, 4.000 hostingbedrijven en 200.000+ doorverkopers wereldwijd zal floreren door de bedrijven van hun klanten naar de cloud te tillen."

De combinatie van Odin's toonaangevende cloud platform, de daarmee verbonden intellectuele eigendom en diepgaande technologische expertise en Ingram Micro's uitgebreide omvang van commerciële relaties, positioneert het Odin Service Automation Platform als de eerste hosting-omgeving voor Independent Software Vendors (ISV's), Cloud Service Providers (CSP's) and OEM's die cloud diensten willen verbinden met klanten.

Parallels' CEO Birger Steen: "Odin is enthousiast zijn krachten te bundelen met die van Ingram Micro, wiens vroegtijdige visie om betekenisvolle assets in te zetten en de benodigde investeringen aan te gaan voor de ontwikkeling van een uitgebreid cloud-diensten ecosysteem, getuigt van een vooruitziende blik en heeft geresulteerd in robuuste kwaliteiten en een heldere toonaangevende marktpositie. Met deze transactie hebben bedrijven die gebruikmaken van Odin Service Automation nu toegang tot een uitgebreid portfolio van cloud-oplossingen en -diensten, die hen de kans geven hun bereik gemakkelijk te vergroten en nieuwe winststromen op te zetten, terwijl de time-to-market aanzienlijk verkort wordt. Bovendien profiteren klanten van Odin Service Automation van de koopkracht, commerciële relaties, kracht en technische bekwaamheden van een internationaal bedrijf. Ik vertrouw dat deze gebeurtenis zal worden gezien als een doorslaggevende, strategische mijlpaal in de evolutie van het cloud-ecosysteem."

Monié vervolgt: "De toevoeging van het Odin Service Automation team en diens expertise bevestigen nog meer Ingram Micro's toonaangevende marktpositie in de cloud en verbetert onze mogelijkheid om te bepalen hoe cloud-diensten wereldwijd worden geleverd en gebruikt. We heten het Odin team welkom in onze organisatie."

Parallels blijft eigenaar van zijn twee andere belangrijkste bedrijfseenheden voor het leveren van diensten Plesk en Virtuozzo, die zullen worden gestructureerd als separate bedrijven. Beide productlijnen zullen beschikbaar zijn voor Ingram Micro voor doorverkoop aan zijn klanten.

Over Odin Service Automation
Het Odin Service Automation technologie platform levert een enkele, gecentraliseerde managementconsole voor het beheer van het aanbod en de levering van cloud-diensten, en ondersteunt meervoudige lagen van dienstendoorverkopers met aan te passen white-labeled klantgerichte websites voor het aanmaken van bestellingen en leveringen. Odin Service Automation levert een out-of-the-box, aan te passen winkelfront dat gelinkt kan worden aan een bestaande website. Het omvat zelfbediening voor klanten met ingebouwde antifraude-screening en kan worden geconfigureerd om workflows van klantaankopen te ondersteunen. Klantenbediening met behulp van een verkoper wordt ook ondersteund via het service provider control panel.

Over Ingram Micro Cloud
Ingram Micro is een master Cloud Service Provider (mCSP), die partners in het kanaal en professionals toegang biedt tot een internationale markplaats, expertise, oplossingen en programma's die organisaties in staat stellen cloud-technologieën met gemak en zekerheid te configureren, te voeden en te beheren. Voor meer informatie over Ingram Micro Cloud gaat u naar www.ingrammicrocloud.com.

De Ingram Micro Cloud Marketplace is een ecosysteem van kopers, verkopers en oplossingen die kanaalpartners en IT-professionals in staat stellen cloud-technologieën met gemak en zekerheid te configureren, te voeden en te beheren. De Cloud Marketplace zorgt voor efficiënt management van de complete eindklant cloud-abonnement levenscyclus vanaf een enkel geautomatiseerd platform en biedt een compleet portfolio van geverifieerde oplossingen die alle belangrijke zakelijke categorieën dekt, waaronder: infrastructuur, beveiliging, communicatie & samenwerking, bedrijfsapplicaties en platform- en cloudmanagementdiensten.

Over Ingram Micro Inc.
Ingram Micro helpt bedrijven de belofte van technologie na te komen. Ingram Micro levert een volledig spectrum van internationale technologie- en toeleveringsketendiensten aan bedrijven wereldwijd. Diepgaande expertise van technologie-oplossingen, mobiliteit, cloud en toeleveringsketenoplossingen stelt zijn zakenpartners in staat doelgericht en succesvol te opereren in de markten die zij bedienen. Meer op www.ingrammicro.com.

Waarschuwingsverklaring ten behoeve van de Safe Harbor Provisions van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995

De onderwerpen in dit persbericht die toekomstgerichte verklaringen zijn binnen de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act, inclusief verklaringen inzake de verwachte winsten van nieuwe aanwinsten en marktaandelen en onze mogelijkheden tot verbetering van koopkracht, zijn gebaseerd op de huidige managementverwachtingen. Bepaalde risico's kunnen ertoe leiden dat dergelijke verwachtingen niet worden vervuld en kunnen zelfs een materieel averechts effect hebben op de zaken, financiële gesteldheid en bedrijfsvoering van Ingram Micro. Ingram Micro houdt zich het recht voor toekomstgerichte verklaringen niet bij te werken. Belangrijke risicofactoren die kunnen leiden tot materiële resultaten, die verschillen van die welke zijn genoemd in de toekomstgerichte verklaringen, omvatten en zijn niet beperkt tot: (1)veranderingen in macro-economische en geopolitieke voorwaarden kunnen onze zaken en bedrijfsresultaten beïnvloeden; (2) onze acquisitie- en investeringsstrategieën kunnen wellicht niet resulteren in het verwachte profijt, hetgeen een negatieve invloed heeft op de uitvoering van zaken; (3) we zijn afhankelijk van een hoeveelheid van informatiesystemen, die, indien ze niet goed functioneren en beschikbaar zijn, of indien er sprake is van inbreuk op systeembeveiliging, schending van gegevensbescherming of andere cyber-aanvallen, onze zaken kunnen verstoren en onze reputatie en nettoverkopen kunnen schaden; (4) de geldigheid, het onderhoud en de kracht van de patent portfolio die we momenteel hebben of aankopen kan in gevaar komen en we lopen het risico betrokken te raken bij geschillen inzake intellectuele eigendom die gepaard kunnen gaan met aanzienlijke kosten, het omleiden van managementinspanningen of die betaling van aanzienlijke schades eisen of licentiekosten; Bijvoorbeeld: in verband met onze acquisitiestrategie riskeren we niet de verwachte voordelen van een acquisitie in de gaten te hebben vanwege, onder andere, de niet geslaagde integratie van een aangekochte zaak. Ondanks zijn internationale aanwezigheid kan Ingram Micro er wellicht niet in slagen om proactief opkomende markten en gebieden te identificeren en aan te pakken. Zoals we dat in het verleden hebben gedaan, gaan we ook nu door met het invoeren van veranderingen in onze strategieën, operaties en processen teneinde risico's aan te pakken en te verminderen; we kunnen echter niet garanderen dat Ingram Micro's inspanningen daartoe succesvol zullen zijn. We hebben ook te maken met een veelheid van risico's in verband met onze mogelijkheden om Odin Service Automation te integreren in onze bestaande systemen en organisatie, waaronder: kundigheid van het management om zijn plannen, strategieën en doelstellingen voor toekomstige operaties uit te voeren, inclusief de uitvoering van integratieplannen; vraag van de klant in die gebieden; valutafluctuatie; het potentieel van politieke onrust; potentiële hindernissen door regelgeving; en onze kundigheid om de verwachte voordelen te behalen en de kosten van de transactie te beheren. Voor een verdere discussie van betekenisvolle factoren in verband met toekomstgerichte verklaringen betreffende Ingram Micro verwijzen we naar onze SEC bestanden, en met name naar Item 1A-Risk Factors, van ons laatste jaarrapport op Form 10K.

Contact Information