SOURCE: Industrial Technology Research Institute

Industrial Technology Research Institute

July 01, 2013 12:07 ET

ITRI's Tweede Vestiging in Europa

Streeft naar Innovatiegerelateerde Samenwerking met Nederland

EINDHOVEN, THE NETHERLANDS--(Marketwired - Jul 1, 2013) - In een poging innovatiegeoriënteerde samenwerking op R&D-gebied tussen Taiwan en Nederland te verstevigen heeft het Taiwanese Industrial Technology Research Institute (ITRI) de oprichting van het HTC-kantoor van ITRI in Eindhoven aangekondigd. Het kantoor, dat formeel vanaf 28 juni zijn activiteiten start op de High Tech Campus Eindhoven, wordt ITRI’s tweede vestiging in Europa. ITRI opende eerder al een vestiging in Duitsland.

Dr. Frank Chen, de directeur van ITRI International Center en bedrijfsdirecteur van het HTC-kantoor van ITRI in Eindhoven, meldde dat de nadruk van het kantoor voornamelijk gaat liggen op de ontwikkeling en handhaving van een innovatiegeoriënteerd R&D-netwerk en -partnerschap met Nederland, waarbij de industriële, academische en onderzoeksgemeenschappen van Taiwan worden ondersteund door multidisciplinaire en aanvullende R&D-samenwerkingsinitiatieven met collega’s in Nederland.

Aanvankelijk zal het kantoor zich op drie gebieden richten, namelijk hightech-systemen en materialen, gezondheids- en levenswetenschappen en groene energiebronnen. Het PENTROSE Project wordt eveneens een belangrijke samenwerkingsmissie, die Taiwans 3D-printindustrie en –fabrieken helpt de EU-markt te openen, waarbij globaal markten worden ontwikkeld met een hoge toegevoegde waarde en mogelijkheden tot internationale samenwerking.

Viceminister van Economische Zaken Woody Duh en directeur van de afdeling Industriële Technologie van MOEA Chiun-Neng Lin, die momenteel Europa bezoeken, zijn uitgenodigd om de opening van het HTC-kantoor van ITRI in Eindhoven en de ceremonie die de vestiging van de internationale alliantie van de 3D-printtechnologie markeert bij te wonen. Viceminister Duh gaf de hoop te kennen dat het innovatiegeoriënteerde R&D-samenwerkingsmechanisme tussen Taiwan en Nederland de uitwisseling van innovatieve technologie zal bevorderen en tot de ontwikkeling van bedrijfsmogelijkheden leidt. Dit geeft niet alleen een impuls tot gerelateerde samenwerking tussen Taiwan en Europa en versterkt de partnerschap tussen Taiwan en de EU, maar levert tevens een coöperatieve grondslag in Europa met betrekking tot handel, innovatieve R&D en onderzoek, meent hij.

Mr. Cees Admiraal, de directeur Bedrijfsontwikkeling van de High Tech Campus in Eindhoven, verklaarde dat de Campus binnen Europa een van de toonaangevende centra is voor de ontwikkeling van technologie en de innovatiehoofdstad in Nederland. Mr. Admiraal feliciteerde ITRI met de oprichting van haar HTC-kantoor in Eindhoven. Hij zei dat de introductie van buitenlandse technologie en buitenlands talent de industriële ontwikkeling een boost geeft en het niveau van innovatieve R&D op een hoger plan tilt.

Tegelijk met de opening van het HTC-vestiging te Eindhoven hebben ITRI en het bekende instituut TNO (Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek) een overeenkomst getekend om het PENROSE-project (internationale alliantie voor 3D-printtechnologie) te bevorderen. De twee organisaties richten zich op mogelijkheden voor 3D-printtechnologie die voortvloeien uit de derde golf van de industriële revolutie, Zij vormen een international, open, innovatief R&D-platform voor ontwikkeling van hoogstaande technologie, hoogstaande precisie en zeer complexe componenten en producten. De verwachting is dat dit initiatief nieuwe bedrijfsmogelijkheden genereert voor de industrie in Taiwan en in Nederland.

Introductie van ITRI:
Als nationale R&D-organisatie betrokken bij toegepast onderzoek en technische diensten streeft ITRI naar het ontwikkelen van innovatieve technologie die waarde toevoegt aan de Taiwanese productiesector. Vanaf 1973, het jaar van oprichting, was ITRI behulpzaam bij de opleiding van meer dan 70 bestuurvoorzitters en ontwikkelde meer dan 225 startups en spin-offs. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. en United Microelectronics Corp., wereldleiders in de halfgeleidersector, vinden hun oorsprong in ITRI. Bovendien is ITRI betrokken bij duurzame samenwerkingsovereenkomsten op R&D-gebied met MIT, Carnegie Mellon University, de Universiteit van Californië in Berkeley en Stanford University. Zij richtten ITRI International Inc. op in Silicon Valley en vestigde kantoren in Japan, Duitsland en Rusland.

In de afgelopen jaren bleef ITRI zich bij haar streven naar betrokkenheid bij hoogwaardige, interdisciplinaire R&D richten op systemen, software en diensten. Dit onderzoek, dat velden dekt zoals informatie en communicatie, elektronica en opto-elektronica, materiaal, chemische en nanotechnologie, medische instrumenten- en biogeneeskundige technologieën, mechanische systemen en groene energie en milieutechnologieën, heeft ITRI meer dan 18.000 octrooien opgeleverd. De organisatie onderneemt grote stappen om tot een groene en koolstofarme campus te komen. Ze werkt tevens aan een betere commercialisering van haar onderzoeksresultaten en het leveren van industriële diensten, waarbij de voordelen van toegepaste wetenschap en technologie voor het grotere belang toegankelijk worden. Met een personeelsbestand van meer dan 5.000 zeer getalenteerde individuen blijft ITRI het doel nastreven betrokken te zijn bij technologisch(e) onderzoek en ontwikkeling industriële ontwikkeling om industriële ontwikkeling te genereren, economische waarde te creëren en het sociale welzijn te verhogen. ITRI heeft een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van baanbrekende en belangrijke technologieën en werkt samen met de industrie om opkomende technologieën en bedrijven te ondersteunen die een toekomst helpen bouwen die gekenmerkt wordt door innovatie en duurzaamheid. http://www.itri.org.tw/

Contact Information • Perscontact:
  Mw. Chloe Chen
  Industrial Technology Research Institute
  0408-512-241
  011-886-988-239-302
  chloechen@itri.org.tw