SOURCE: Koppers Holdings Inc.

Koppers Holdings Inc.

November 18, 2013 09:15 ET

Koppers Nederland Vraagt om Advies van Ondernemingsraad over Toekomst Teerdistillatie-installatie

PITTSBURGH, PA--(Marketwired - Nov 18, 2013) - Koppers Nederland B.V., een dochteronderneming van Koppers Holdings Inc. (NYSE: KOP), heeft verzocht om het advies van de ondernemingsraad van de Nederlandse organisatie in Uithoorn, met betrekking tot een voorgenomen besluit om de productie van koolteer en aardolieproducten door de installatie in Uithoorn tegen 1 juli 2014 te staken. Het voorgenomen besluit zou ongelukkigerwijs kunnen resulteren in een collectief ontslag van vele werknemers. Het bedrijf is van plan om het gehele reorganisatieproces in overeenstemming met de toepasselijke wet, met inbegrip van volledige eerbiediging van de adviesbevoegdheid van de Ondernemingsraad, uit te voeren alvorens een besluit te nemen. Vanwege de vertrouwelijke aard van deze besprekingen is het bedrijf op dit moment niet in staat om hierover verdere uitspraken te doen.

Over Koppers

Koppers, met het hoofdkantoor en een onderzoekscentrum in Pittsburgh, Pennsylvania, is een wereldwijd geïntegreerde producent van koolstofverbindingen en behandelde houtproducten. Met inbegrip van de joint ventures opereert Koppers installaties in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Nederland, Australië en China. De aandelen van Koppers Holdings Inc. worden openbaar verhandeld op de Effectenbeurs van New York onder het symbool "KOP". Voor meer informatie, bezoek onze website: www.koppers.com. Investor relations gerelateerde vragen dienen te worden gericht aan Leroy M. Ball op 412 227 2118 of Michael W. Snyder op 412 227 2131.

Safe Harbor-verklaring

Het bedrijf beoogt de verklaringen in dit persbericht met betrekking tot de hoeveelheid en het moment van de bijkomende kostenposten alsook de geschatte totale kosten en de verwachte contante uitgaven die de toekomstgerichte verklaringen vormen, vast te leggen voor de toepassing van de Safe Harbor-bepalingen uit de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Werkelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen van de resultaten die uitgedrukt zijn in dergelijke toekomstgerichte uitspraken als gevolg van verschillende belangrijke factoren, met inbegrip van: het finaliseren van opzeggingsregelingen van werknemers; het finaliseren van de boekhoudkundige gevolgen van de sluitingen; hoger dan verwachte sloop, locatievergunning, ecologische sanering of activa pensioenfondsen; en andere factoren en risico's die worden besproken in het jaarverslag van de vennootschap van 2010 op Formulier 10-K, welke in het bezit is van de Securities and Exchange Commission. Bovendien bespiegelen de toekomstverwachtingen onze begrotingen alleen vanaf vandaag en mogen niet worden ingeroepen bij het presenteren van onze begrotingen op een latere datum. Hoewel we de toekomstverwachtingen op ieder moment in de toekomst zouden kunnen bijwerken, wijzen wij deze verantwoordelijkheid expliciet van de hand, zelfs als onze begrotingen wijzigen.

Contact Information

 • CONTACT INFORMATIE

  Voor Informatie:
  Leroy M. Ball
  Vice-President en Chief Financial Officer
  412 227 2118
  BallLM@koppers.com