SOURCE: Gunvor Group Ltd

Gunvor Group Ltd

October 08, 2015 12:11 ET

Kuwait Petroleum International (KPI) en Gunvor Group (Gunvor) bevestigen finaal stadium van onderhandelingen over verkoop van raffinaderij in Europoort (KPE)

ROTTERDAM, THE NETHERLANDS--(Marketwired - Oct 8, 2015) -  Kuwait Petroleum International en Gunvor Group hebben vandaag aangekondigd dat de onderhandelingen over de verkoop van de raffinaderij, Kuwait Petroleum Europoort B.V in Rotterdam, het finale stadium hebben bereikt. De verkoop is afhankelijk van wettelijke goedkeuring en het advies van de betrokken ondernemingsraad. De verwachte verkoop zou de raffinaderij in staat stellen haar werkzaamheden voort te zetten in overeenstemming met Gunvors integratie- en optimalisatiestrategie.

De verwachte verkoop is het resultaat van een intensief en zorgvuldig onderzoek naar een geschikte koper, dat KPI is gestart na een strategische heroverweging op de toekomst van haar raffinaderij in Europoort. Belangrijke criteria in het verkoopproces waren voortzetting van de raffinaderij en het vinden van een financieel solide, ervaren en betrouwbare organisatie.

Gunvor is een van 's werelds grootste onafhankelijke handelaren in grondstoffen. Het bedrijf heeft een bewezen staat van dienst in het overnemen en opereren van raffinaderijen. Gunvor Group bezit twee raffinaderijen: één in Antwerpen, België en één in Ingolstadt, Duitsland. Beide werden in 2012 verworven. De voorgenomen aankoop van KPE zou synergie opleveren voor de bestaande raffinaderijen van Gunvor en een aanvulling zijn op de wereldwijde handelsactiviteiten van Gunvor.

Contact Information