SOURCE: Laurantis Pharma

Laurantis Pharma

September 23, 2011 10:23 ET

Lymfactin™:in on todettu merkittävästi lisäävän imusuonien kasvua eläintutkimuksessa; Tulokset nähdään ’tienä läpimurtoon’ rintasyöpäpotilailla, jotka hyötyisivät imusolmukesiirroista lymfedeeman vuoksi

Laurantisin kasvutekijähoidon imusolmukesiirteen aputuotteen ihmiskokeet alkavaksi vuonna 2012

MALMO, SWEDEN--(Marketwire - Sep 23, 2011) - Laurantis Pharma, yksityisomisteinen bioteknologiayhtiö, joka toimii Suomessa, ilmoitti tänään, että Lymfactin(TM), adenovirus VEGF-C -kasvutekijähoito, onnistui uudelleentuottamaan imusuonia esikliinisissä eläinmalleissa. VEGF-C -kasvuhoidon käyttöä imusuonien uudistamista varten ajan myötä voidaan käyttää avustamaan imusolmukkeiden siirtoleikkauksissa sekundaarisen lymfedeeman hoitotekniikkana.

Tulokset esittelivät Lymfologian 23. kansainvälisessä konferenssissa Malmössä, Ruotsissa Kari Alitalo, LT, PhD, Akatemiaprofessori, Molekyylisyöpäbiologian ohjelma, Biomedicum Helsinki, Helsingin yliopisto, ja Anne Saaristo, LT, PhD, konsultoiva plastiikkakirurgi, Turun yliopistollinen keskussairaala, Turku. Tutkijat pystyivät osoittamaan VEGF-C:n kyvyn saada aikaan imusuonien spontaanista kasvua hoidon ensimmäisten kahden viikon aikana, mikä sitten vakautui ja valmistui seuraavien kuuden kuukauden aikana.

VEGF-C:n kyky säädellä imusuonien kasvua hyödyttää imusolmukesiirron käyttöä lymfedeeman hoidossa. Tällä hetkellä imusolmukesiirtoa testataan tapana rakentaa takaisin lymfaattisten verisuonten anatomiaa, mutta mikään hoito ei tällä hetkellä auta avustamaan imusuonten spontaania kasvua.

”Rintasyöpäpotilaat tarvitsevat kiireisesti parempaa hoitoa lymfedeemaan”, sanoi Saaristo. ”Lymfactinin avulla näemme mahdollisuuden lisätä leikkauksen vaikutusta ja vähentää muista kehonosista poistettavien imukudosten määrää. Ihanteellisesti Lymfactin johtaa kestävämpiin imusolmukesiirteisiin, mikä vähentää kivuliaiden painesiteiden tarvetta.”

Lymfedeema
Lymfedeeman, paikallisen nesteen kerääntymisestä johtuvan turvotuksen, aiheuttaa imunesteen virtauksen keskeytyminen, ja se yleensä liitetään imusolmukkeiden poistoon rintasyövän hoitona. Noin 20–30 prosenttia potilaista, joilta on poistettu imusolmukkeita osana rintasyöpähoitoa, saa kroonisen lymfedeeman. Tällä hetkellä tähän tilaan ei ole parannusta, ja hoidot rajoittuvat kykyyn vähentää turvotusta ja infektioriskiä.

Tietoja Laurantis Pharmasta
Laurantis Pharma on kliiniseen vaiheeseen erikoistunut lääkekehitysyritys, jolla on laaja portfolio luokkansa ensimmäisiä tuotteita, jotka perustuvat kahteen patentoituun teknologiaan. Yrityksen johtavat tuotteet tähtäävät useiden tulehdussairauksien ja -tilojen hoitoon, mukaan lukien atooppinen ihottuma, kuiva silmä -oireyhtymä, interstitiaalinen kystiitti, ja imukudosten häiriöt, samoin kuin hoito virtsarakon syöpään.

Yrityksen tuotantoon kuuluu yksinoikeudella valmistettuja ja patenttisuojattuja cis-urokaanihapon (cis-UCA) lääkevalmisteluja ja käyttösovelluksia, mikä on paikallisesti vaikuttava tulehdusta estävä ja leviämistä estävä aine. Laurentis Pharma on myös kehittämässä Lymfactin(TM)-tuotetta, joka on verisuonten endoteelisolujen kasvutekijä C (VEGF-C) adenovirusvektorissa, sekundaarisen lymfedeeman hoitoa varten. Laurentis Pharma toimii Turussa. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.laurantis.com.

Contact Information