SOURCE: DOMETIC GmbH

DOMETIC GmbH

June 27, 2014 12:11 ET

Markis utan stöd nu även för takmontering

Dometic Premium RTA 20 DC

EMSDETTEN, GERMANY--(Marketwired - Jun 27, 2014) - Äntligen kan även skåpbilar och husvagnar med kraftigt rundade tak utrustas med den praktiska Dometic Premium-markisen utan stöd. Experterna på komfort har kompletterat utbudet med ytterligare en variant för takmontering. Markisen passar perfekt på skåpbilar som Fiat Ducato, Citroën Jumper, Peugeot Boxer och många andra fordon där takmontering tidigare var komplicerat eller helt enkelt inte möjligt. Speciella monteringsskenor och passande adaptrar ser till att markisen sitter ordentligt fast och ger ett snyggt intryck.

Den senaste varianten av Dometics Premium-markis erbjuder naturligtvis samma fördelar som den befintliga varianten för takmontering: Framför allt kan nu platsen framför fordonet utnyttjas till fullo eftersom inga skrymmande stöd längre behövs. Med en enkel knapptryckning fälls den elektriskt drivna markisen ut på nolltid! Det sparar dyrbar tid eftersom du inte längre behöva fälla ut, spänna och fästa markisen för hand. En pålitlig sensor övervakar hela tiden vindstyrkan och fäller automatiskt in markisen vid kraftig blåst. Skyddar markisen gör även Soft-Closure-funktionen som ser till att markisen fälls in på ett mjukt och skonsamt sätt. Det övre skyddet på markishöljet har dessutom en integrerad smutsborste som skyddar mekaniken mot föroreningar. Sist men inte minst ser den så kallade Back Impulse-funktionen till att materialet spänns ordentligt efter att markisen fällts ut, vilket gör att den ständigt fungerar optimalt som skydd mot solen.

Om markisen ska vara utfälld en längre tid kan man enkelt stänga av den sensorstyrda infällningsautomatiken. För sådana fall rekommenderar Dometics experter att markisen säkras med det helt nyutvecklade Dometic WeatherKit, som på ett tillförlitligt sätt tar hand om att släppa på solskyddets spänning.

Källor för mer information om markisen: Jürgen Steindle, info@dometic.se.

Contact Information