SOURCE: Department of National Defence

Department of National Defence

July 20, 2011 10:51 ET

Media-advies: Contingent van Canadese strijdkrachten eert gevallenen op Canadese Erebegraafplaats in Groesbeek

OTTAWA, ONTARIO--(Marketwire - Jul 20, 2011) - Op 21 juli brengt het contingent van Canadese Strijdkrachten (CF) dat deelneemt aan de Nijmeegse Vierdaagse een bezoek aan de Canadese Oorlogsbegraafplaats in Groesbeek, Nederland. Het contingent van meer dan 200 wandelaars en 25 leden van de Air Command Band zal de dagelijkse 40 kilometer lange wandeling halverwege onderbreken om de 2.338 Canadese soldaten en vliegeniers, die in 1944 en 1945 tijdens de verschillende veldslagen rond de bevrijding van Nederland sneuvelden, eer te brengen.


Wanneer:  21 juli om 12:00 (‘s middags) Midden-Europese Zomertijd
      (6:00 a.m. EDT).

Waar:    Canadese militaire Erebegraafplaats en Monument, Groesbeek,
      Nederland.

Wat:    CF contingent neemt deel aan een optocht op de Canadese
      Erebegraafplaats in Groesbeek.

Aanwezig zijn o.a. de volgende Vips: Schout-bij-nacht Andy Smith, hoofd Defensiepersoneel en CF-sponsor van het contingent; Brigadegeneraal John C. Madower, commandant van het CF-contingent; de hoogedelgestrenge heer Laurie Hawn, parlementariër (M.P.) voor Edmonton Centre; de heer Blaine Calkins, parlementariër (M.P.) voor Wetaskiwin, Alberta; de hoogedelgestrenge Kolonel Dennis Erker, Loyal Edmonton Regiment; Kolonel J. Hausmann, Amerikaans Defensie Attaché voor Canada; als ook Sergeant (b.d.) Joe Brink van het Koninklijk Canadees Legioen.

Opmerkingen voor redacteur/hoofdredacteur nieuwsafdeling: voor meer informatie en/of verzoeken tot interviews met CF-personeel op de Canadese Erebegraafplaats te Groesbeek dient u contact op te nemen met Kapitein Rob Bungay, Joint Task Force Nijmegen Public Affairs Officer, tel. (+001) 613-818-2697 of rob.bungay@forces.gc.ca.

Afbeeldingen zullen beschikbaar worden gesteld in de Canadese Strijdmachten Fotogalerij via: www.combatcamera.forces.gc.ca.

Beeldmateriaal en verhalen van de Nijmeegse wandeltochten worden op de volgende website geplaatst: http://www.cmp- cpm.forces.gc.ca/nij-nim/index-eng.asp.

Contact Information