SOURCE: Meru Networks. Inc.

Meru Networks. Inc.

May 05, 2014 11:59 ET

Meru presenterar två nya 2x2 802.11ac accesspunkter -- inklusive världens första gigabit wifi Wallplate (vägguttags-accesspunkt)

Marknadsledare inom wifi utökar produktportföljen för 802.11ac och sätter ny måttståck för branschen vad gäller installationsflexibilitet och pris/prestanda

SUNNYVALE, CA--(Marketwired - May 5, 2014) - Meru Networks® (NASDAQ: MERU), ledande leverantör av intelligenta wifi-lösningar presenterar idag en omfattande utökning av sin 802.11ac produktportfölj med två nya dubbelradio-, tvåströmsaccesspunkter -- branschens första 802.11ac Wallplate AP122, samt en ny accesspunkt för generell användning; AP822. De nya produkterna vänder sig till en bredare marknad som därmed kan få tillgång till gigabit wifi till ett lägre pris och med bättre prestanda än konkurrerande erbjudanden.

Båda de nya accesspunkterna stödjer datahastigheter på upp till 867Mbps jämfört med konkurrenternas 3x3-lösningar som generellt är begränsade till 600 Mbps. Merus högre datahastigheter är möjliga tack vare arkitekturen Meru MobileFLEX som stödjer full användning av 80MHz-kanalen i enlighet med 802.11ac-standarden. Andra leverantörer rekommenderar smalare 40MHz-kanaler i företagsinstallationer, vilket minskar datahastigheten i deras accesspunkter.

"Det är nu mycket tydligt att 802.11ac är den strategiska riktningen för verksamheter av alla storlekar överallt, men också att många olika typer av accesspunkter behövs för att möta alla marknadskrav," säger Craig Mathias, en av ledarna på konsultfirman Fairpoint Group, verksam inom trådlöst och mobilt. "Det breda utbudet av applikationer inom Meru AP 122 och AP822s prestanda och pris är ytterligare tydliga argument för att övergå till 802.11ac istället för att utöka befintliga 802.11n-nät."

IDC förutspår att antalet nätuppkopplade enheter kommer att öka från 10 miljarder 2013 till 212 miljarder 20201. För att kunna hantera en sådan explosion kombinerar den nya 802.11ac wifi-standarden flera wifi-kanaler och ger därmed gigabit wi-fi datahastigheter och kan stödja fler enheter på mindre yta. Det i sin tur minskar antalet tillgängliga kanaler, vilket inte är några problem tack vare möjligheten till enkanalsimplementation i Meru MobileFLEX-arkitekturen, men det försvårar andra tillverkares accesspunktstrategi. Andra leverantörer förutsätter tre icke överlappande kanaler för att kunna erbjuda täckning över en hel verksamhet.

Merus AP122 Wallplate -- ger "i-rummet täckning"vid installation i hotell och konferensanläggningar samt för högre utbildning.
AP122 är den första 802.11ac accesspunkten av typen Wallplate och den är särskilt utvecklad att möta de ökande kraven från mobilanvändande hotellgäster samt högskole- och universitetsstudenter.

En datahastighet på upp till 1, Gbps för endast $595 gör att AP122 är perfekt för att hantera behov på enskilda rum i hotell, kryssningsfartyg och studentbostäder exempelvis. Den är utvecklad för att ge maximal täckning och kapa itet i en miljö med många användare. Den har en anspråkslös design vilket underlättar kabelinstallation och placering och ger största möjliga flexibilitet vad gäller installationsplats.

Meru AP822 -- gigabit wi-fi till lägre kostnad

AP822 har en optimal balans mellan låg kostnad och hög prestanda och kan därmed möta ökande behov av 802.11ac wifi på en rad områden. 802.11ac AP822 levererar datahastigheter på upp till 1.2 gigabit-per-sekund för endast $895, vilket gör lösningen perfekt för skolor, sjukhus, hotell och andra verksamheter som vill kunna erbjuda slutanvändare högprestanda i 802.11ac wifi till en lägre kostnad än existerande 3x3-lösningar.

Meru 802.11ac-lösningar drivs med standard 802.3af Power of Ethernet (PoE). Detta minskar kostnaden rejält och gör att kunder inte behöver uppgradera Ethernet-infrastrukturen till 802.3at, eller PoE+, vilket är det vanligaste bland Merus konkurrenter som implementerar 802.11ac. Meru 802.11ac accesspunkter stödjer klienter på både 5GHz och 2.4GHz-banden och utökar prestandan hos äldre klienter, där Merus kunder rapporterar så mycket som 40% ökat dataflöde när de använder 802.11n-klienter på sina 802.11ac-nät.

"AP822 och AP122 utökar Merus ledarskap på 802.11ac-marknaden och ger oss marknadens bredaste gigabit wi-fi-produktportfölj för att möta de flesta kundbehov," säger Manish Rai, vice president och ansvarig för marknadsföring på Meru. "Fördelarna i prestanda som är möjliga tack vare arkitekturen MobileFLEX ger användare mycket högre kapacitet och produktivitet och gör Meru till ett självklart val för verksamheter inom utbildning, hälso- och sjukvård, hotell och konferens samt allmän företagsverksamhet."

AP822 är tillgänglig omedelbart, medan AP122 kommer att finnas tillgänglig under andra halvåret 2014.

För ytterligare information om AP822, gå till Merus webbplats här: http://bit.ly/ap822. Ytterligare information om AP122 finns här: http://bit.ly/ap122

Stödjande citat

"Vi delade nyligen ut mer än 2,000 Apple® iPads® och MacBooks®, Google® Chromebooks® och andra mobila enheter till lärare och studenter och enheterna används regelbundet för att strömma röst och video. Det ökade dataflödet och kapaciteten i Meru 802.11ac-lösningarna är extremt tilltalande för oss och det attraktiva priset på AP822 gör lösningen till ett självklart val för våra kommande WLAN-expansioner." - Stephanie Vargas, biträdande teknologikoordinator för Maine School Administrative District 49, Fairfield, Maine, USA.

"Merus AP122 Wallplate kommer att ge oss den bästa rumsbaserade wifi-prestandan i branschen. Den kommer att stödja strömning av video och röst på alla de enheter som varje gäst normalt tar med sig när de besöker oss. Utvärderingar från våra gäster visar att wifi är det som efterfrågas allra mest, så att kunna erbjuda en mobil upplevelse med hög kvalitet har aldrig varit viktigare." Wael El Behi, General Manager, Hawthorn Suites by Wyndham, Dubai

"De flesta av våra gäster jobbar på Apple®, Google®, Yahoo® och andra företag som finns i närheten. De bär med sig minst tre mobila enheter var och jobbar på dem från sina rum där de strömmar röst och video nästan oavbrutet. Den ökade hastigheten och kapaciteten som Meru AP822 ger, gör att vi kan fortsätta erbjuda en utmärkt gästupplevelse. Priset, lägre än några av de existerande 802.11n accesspunkterna, gör en övergång till 802.11ac till en självklarhet - Barbara Perzigian, General Manager på Cupertino Inn och Grand Hotel i San Jose, Kalifornien, USA

"Den förbättrade prestandan och det lägre priset på AP822 gör 802.11ac intressant för många fler kunder. Det bidrar till ökat användande av gigabit wifi inom områden som utbildning, hälso- och sjukvård samt hotell- och konferensbranchen där det finns krav på både hög densitet och prestanda. Vi är entusiastiska inför allt den nya plattformen erbjuder och ser fram emot att visa upp de unika fördelarna och möjligheterna med Merus wifi-lösningar." - Kevin Leibl, President för Advanced Network Systems, en Meru Platinum Partner och utnämnd till Lösningspartner för Meru Networks i Nordamerika 2013

1IDCWorldwide Internet of Things (IoT) 2013-2020 Forecast: Billions of Things, Trillions of Dollars, Doc #243661, Oct 2013

Om Meru Networks
Meru Networks (NASDAQ: MERU) är en ledande leverantör av intelligenta wi-fi-lösningar baserat på 802.11ac, vilket erbjuder avbrottsfria upplevelser för användare inom utbildning, hälso- och sjukvård, hotell-, och konferensbranschen samt allmänt företagande. Arkitekturen Meru MobileFLEX är utvecklad för att möjliggöra sömlös roaming med trafikuppdelning för viktiga applikationer, vilket erbjuder topprestanda och hög kapacitet i miljöer där många användare vistas samtidigt. Gå till www.merunetworks.com eller ring +1 408 215-5300 för mer information.

©2014 Meru Networks. Meru och Meru Networks är registrerade varumärken och Merus logotyp är ett varumärke ägt av Meru Networks, Inc. i USA. Apple, Apple TV, iPad och iTunes U är varumärken som ägs av Apple Inc. registrerade i USA och andra länder. Google är ett varumärke registrerat av Google Inc. Microsoft, Lync och Skype är varumärken registrerade av Microsoft Corporation i USA och/eller andra länder. Övriga varumärken i dokumentet ägs av respektive företag.

Contact Information