SOURCE: Meru Networks, Inc.

Meru Networks, Inc.

May 05, 2014 12:10 ET

Meru SDN möjliggör wifi på en öppen nätverksstruktur

Ledare inom wifi satsar på Software Defined Networking (SDN) via öppna standarder

SUNNYVALE, CA--(Marketwired - May 5, 2014) - Meru Networks® (NASDAQ: MERU), ledande leverantör av intelligenta lösningar för wifi-nät implementerar den öppna standarden SDN. Initiativet möjliggör individuella tjänsteavtal för specifika applikationer samt enhetlig hantering och övervakning av fasta och trådlösa nät. Meru går därmed ett steg längre än andra wifi-leverantörer genom att erbjuda Northbound och Southbound API:er i sina mobilitetslösningar.

"Merus inställning till att utöka programmeringsmöjligheterna och flexibiliteten i trådlösa nät är helt i den öppna programmeringsvärldens anda i riktning mot en övergång till SDN-anpassade nät," säger Rohit Mehra, vice president med ansvar för nätinfrastruktur på IDC. "Genom att helt stödja en öppen, standardiserad hantering och kontroll hela vägen till accesspunkten satsar Meru på att erbjuda support för SDN i syfte att möta kraven från IT inom företagsvärlden och de nätverksansvariga.

De integrerade mobilitetsplattformer som finns är oftast dyra och stängda. De erbjuder ofta bara insyn i och kontroll över LAN/WLAN delen när hela lösningen kommer från en och samma leverantör. Genom att ta den information som kommer via applikationsleverantörernas SDN API:er och använda den till sin egen fördel -- sker optimering av dessa applikationer utan att erbjuda administration av vare sig kontrollfunktioner eller accesspunkter -- dessa leverantörers SDN-implementationer är ofullständiga.

Merus SDN-färdiga wifi-lösningar kommer att se till att viktiga affärsapplikationer har genomgående hög prestanda och förenkla en enhetlig och samlad hantering och övervakning av fasta och trådlösa nät, vilket gagnar kunder omedelbart utan extra utbildning eller en "riv ut och ersätt"-attityd av existerande kontrollenheter och accesspunkter.

"SDN möjliggör applikationsfunktionalitet, enklare hantering och användning av det kablerade och det trådlösa nätet" säger Ajay Malik, senior vice president med ansvar för utveckling och kvalitetssäkring hos Meru. "Meru jobbar för verkligt öppna standardsbaserade nätverk där de bästa lösningarna vinner och och man kan eleminera komplexiteten vid optimering och administration -- utan att det kräver extra utbildning eller att utrustning måste ersättas."

För ytterligare information om Merus SDN-strategi, gå till den här webbplatsen: http://bit.ly/PadF71 .

Om Meru Networks
Meru Networks (NASDAQ: MERU) är en ledande leverantör av intelligenta wifi-lösningar baserat på 802.11ac, vilket erbjuder avbrottsfria upplevelser för användare inom utbildning, hälso- och sjukvård, hotell-, och konferensbranschen samt allmänt företagande. Arkitekturen Meru MobileFLEX är utvecklad för att möjliggöra sömlös roaming med trafikuppdelning för viktiga applikationer, vilket erbjuder topprestanda och hög kapacitet i miljöer där många användare vistas samtidigt. Gå till www.merunetworks.com eller ring +1 408 215-5300 för mer information.

©2014 Meru Networks. Meru och Meru Networks är registrerade varumärken och Merus logotyp är ett varumärke ägt av Meru Networks, Inc. i USA. Övriga varumärken i dokumentet ägs av respektive företag.

Contact Information