SOURCE: Meru Networks, Inc.

Meru Networks, Inc.

February 16, 2015 00:34 ET

Meru XPress Cloud: En kraftfull, intuitiv och prisvärd Wi-Fi-lösning för små-till-medelstora bolag

Accesspunkter med molnbaserad hantering och ett prenumerationsbaserat servicealternativ som minimerar investeringar och ger maximal flexibilitet för Små och Medelstora Bolag (SMB)

SUNNYVALE, CA--(Marketwired - Feb 16, 2015) - Meru Networks® (NASDAQ: MERU), en ledare inom lösningar för intelligent Wi-Fi lanserar idag Meru XPress Cloud som är en kontroller lös 802.11ac WLAN-lösning tillgänglig med molnbaserad hantering som är specialbyggd för små till medelstora företag (SMB) och företag en geografiskt distribuerad verksamhet. Portföljen för XPress Cloud innehåller den nya Meru XP8i accesspunkt, med Meru som värd för hanteringsprogramvaran och levereras via branschledande och väldigt säkra datacenterleverantörer från hela världen. Med Meru XPress Cloud är det endast nätverkshanteringens trafik som korsar molnet; all företagsdata stannar kvar bakom brandväggen.

Skräddarsydd för SMB
Globalt representerar SMB marknaden cirka 95 procent av företagen inom den privata sektorn och anställer mer än två tredjedelar av arbetstagarna(1), av vilka många tar med sig eller får flera olika mobila enheter som de kan använda på kontoret. Att ge support till den ökande användningen av mobila enheter på arbetsplatsen är en affärskritisk funktion, som inte kan uppnås genoom Wi-Fi-lösningar designade för konsumentmarknaden, som idag används av många mindre organisationer.

"Mindre företag kräver samma höga nivåer av prestanda och säkerhet som större företag, även om IT-supportnivåerna oftast är betydligt lägre", säger Zeus Kerravala, chefsanalytiker på ZK Research. "Meru XPress Cloud är utformad för att ge små till medelstora företag betydligt bättre kapacitet, genom enkel användning och intuitiv hantering som är särskilt designad för att möta deras behov."

Meru XPress Cloud säljs som alltid via Merus återfärsäljarkanal
XPress Cloud finns tillgänglig via auktoriserade kanalpartners till Meru och innehåller ett flexibelt gränssnitt som är enkelt att anpassa . Det finns också möjligheter för Meru partner att profilera XPress Cloud under sitt eget varumärke. Meru ger kunderna två alternativ för anskaffandet av XPress Cloud, med XP8i accesspunkter som går att köpa på vanligt sätt, eller att köp sker genom genom Wi-Fi-som-en-Service (WaaS) abonnemangsbasis. I båda fallen tillkommer hanterings- och övervakningslicenser som en månadskostnad.

"Vi deltog i de tidiga marknadstesterna av Meru XPress Cloud och märkte att det var en utmärkt produkt för små till medelstora företag", säger David Black, VD och koncernchef för Insource Technology, en av Meru:s platinapartners. "Produkten är extremt enkel att använda och har starka molnbaserade hanteringsfunktioner. Den nya prestandan för XP8i är verkligen exceptionell. "

"Vi är spända över att kunna erbjuda en molnbaserad trådlös lösning med hög kvalitet och hög prestanda till våra kunder som annars inte skulle kunna ha råd med en service som baseras på stora investeringar i förskott", säger Chris Green, teknikchef på Bema Information Technologies, auktoriserad Meru partner. "Vi tror på att erbjuda Wi-Fi-som-en-tjänst till de kunder som provat använda konsumentutrustning, vilket visat sig fungera dåligt i miljöer där de inte uppfyller verksamhetens krav."

Enkel användning
XPress Cloud är designad för att enkelt kunna användas av vanlig kontorspersonal med liten eller ingen IT-erfarenhet. Endast en PoE-kompatibel Ethernet-switch eller en extra extern strömkälla, tillsammans med en Internetanslutning krävs för att ha ett trådlöst nätverk för företag igång på några minuter. Den högpresterande, två-radio, 2X2 802.11ac Meru XP8i erbjuder enkel uppstart, konfigurationen sker per automatik (dock finns flexibilitet så att Meru partnern kan hjälpa till att justera parametrar om så önskas). . Meru XPress Cloud erbjuder en integrerad portal med säker uppkoppling för anställda och gästers enheter.

"Vi har haft ett nära samarbete med små till medelstora företag runt om i världen för att förstå vad de behöver för att kunna uppfylla deras unika affärskrav", säger Don Trimble, vice VD för SMB Cloud Sales på Meru. "Dessa resultat, i kombination med vår erfarenhet inom design av företags WLAN-lösningar, ledde till Meru XPress Cloud - ett högpresterande erbjudande som ger överkomlig och enkel användning och skalbarhet till SMB och företag med geografiskt distribueradverksamhet"

Prissättning och tillgänglighet
XPress Cloud finns nu tillgänglig och har ett amerikanskt listpris på $ 695 för XP8i access punkt (notera att hämtagningskostnad och frakt tillkommer) och $ 135 årligen per accesspunkt för molnhanteringslicensen. WaaS abonnemanget inkluderar XP8i access punktoch licenshantering och varierar beroende av abonnemangstid.. Alla priser inkluderar support 24/7/365 där också utbyte av produkt och programuppdateringar ingår.

För mer information om Meru XPress Cloud, delta i "Using the Cloud to make it Rain Wi-Fi", ett webbinar med Meru som värd, den 24 februari. Registrera Dig här: http://w.on24.com/r.htm?e=914476&s=1&k=296158A0DD5E24540B57ADE72C619A5D&partnerref=meru6

(1) OECD handelspolicy-dokument nr 165 - Små och medelstora bolag på globala marknader: En annorlunda tillvägagångssätt för tjänster? http://www.oecd-ilibrary.org/docserver/download/5jz17jtfkmzt.pdf

Om Meru-nätverk
Meru Networks (NASDAQ: MERU) är ledande tillverkare inom intelligent 802.11ac Wi-Fi-lösningar och levererar en stabil användarupplevelse för många verskamheter Meru:s arkitektur är baserad på öppen standard som filosofi, vilket medger hantering av både trådlösa- och trådade nätverk på ett enhetligt sätt. Meru lösningar erbjuder bästa prestanda och hög kapacitet i miljöer med hög densitet/många klienter Besök www.merunetworks.com eller ring (408) 215-5300 för mer information.

(C)2015 Meru Networks. Meru och Meru Networks är registrerade varumärken och Meru logotypen är ett varumärke som tillhör Meru Networks, Inc. i USA.

Contact Information