SOURCE: Meru Networks, Inc.

Meru Networks, Inc.

March 17, 2015 21:42 ET

Merus 802.11ac Wi-Fi presterer eksepsjonelt bra i tøffe vindforhold, snøvær og temperaturer under nullpunktet. Dette var perfekt for IBUs verdensmesterskap i skiskyting 2015 i Finland

Det trådløse nettverket leverte internett til hundrevis av medier, idrettsutøvere og støttegrupper fra 38 land

LONDON, UNITED KINGDOM--(Marketwired - Mar 17, 2015) - Meru Networks® (NASDAQ: MERU), et ledende selskap innen intelligent trådløse nettverk, leverte sømløs Wi-Fi-tilkobling til mer enn 500 journalister, fotografer, VIPer, ansatte i IBU (International Biathlon Union), idrettsutøvere og trenere i de tøffe vær- og klimaforholdene under IBUs verdensmesterskap i skiskyting 2015 på Kontiolahti stadion i Finland (3-15. mars 2015). Nettverket har tålt et stort antall brukere samtidig, og bredbåndslukende applikasjoner i et svært krevende miljø.

"Vi krever mye av Wi-Fi nettverket, både når det gjelder antall brukere og trafikk,» sa Heimo Koskela, tidsansvarlig i IBUs lokale arrangementskomite. "Etter hver konkurranse så vi at inntil 250 fotografer logget seg på for å sende bilder trådløst, samtidig som at deltagerne og støttegruppene deres var konstant logget inn med flere forskjellige enheter på sosiale medier og IBUs hjemmeside."

Sportsarenaen ligger 120 meter over havet og tar imot tusenvis av tilskuere og medier fra rundt om i verden. Her konkurrerer de beste skiskytterne fra 38 ulike land, inkludert Storbritannia og USA, i langrenn og skyting med rifle.

Meru-nettverket lot flere hundre fotografer sende bilder direkte fra sine digitalkameraer og laptoper. Journalister fra aviser og digitale medier krevde også svært mye av Wi-Fi-nettverket, selv om et lokalt ethernet var tilgjengelig. Kringkastere brukte det trådløse nettverket til å sjekke resultater på nett.

Merus 802.11ac AP832e aksesspunkter ble installert av Palmionet, Merus partner i Finland, spesielt med fokus på det barske uteklimaet. De ble plassert i tette og temperatursikre skap for å beskytte dem mot vind, snø og de lave temperaturene.

"Dette er nok ett av de tøffeste forholdene man kan teste et trådløst nettverk i. Du har ikke bare krevende værforhold og lave temperaturer, men også utfordringen som følger med det å operere samtidig med andre trådløse systemer, for eksempel tidtagningssystemer som kan skape forstyrrelser,» sa Matti Polonen, ansatt i Palmionet, Merus finske partner. «Likevel har nettverket vært raskt og 100% pålitelig."

"Å levere høy-kapasitets trådløst nett til medier under sportsarrangementer er absolutt kritisk, spesielt i ekstremvær,» sa David Kelly, visepresident for internasjonalt salg i Meru. «Medlemmer av pressen må ha 100% pålitelige nettverk når de sender bilder og artikler, og når de sjekker resultater på nett. Tilbakemeldingen fra IBU har vært utrolig, og både fotografer og journalister har uttalt at Wi-Fi-nettverket her er det beste de noen gang har brukt."

Informasjon for redaktører:

IBUs verdensmesterskap i skiskyting 2015: http://www.kontiolahtibiathlon.com/wch-2015/

Det 47-ende verdensmesterskapet i skiskyting ble avholdt i Kontiolahti, Finland fra 3. mars til 15. mars 2015. Det var 11 øvelser totalt: sprint, jaktstart, normaldistanse, fellesstart og stafetter for menn og kvinner, og mixstafett. Alle øvelsene under mesterskapet gjelder også for denne verdenscup-sesongen i skiskyting.

38 nasjoner deltok i år, inkludert Australia, Canada, Finland, Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Italia Japan, Norge, Sverige, Russland og USA.

Det første verdensmesterskapet i skiskyting ble arrangert i 1958, med individuelle øvelser og lagøvelser for menn. Antallet øvelser har økt betraktelig gjennom årene, og i 1984 fikk kvinnelige skiskyttere sitt eget mesterskap. I 1989 fikk endelig begge kjønn delta i et samlet mesterskap. Det skjedde endringer i 1978 da de gikk fra å bruke store militærrifler til små bore-rifler, og avstanden til målene ble redusert med 100 meter, fra 150 til 50 meter.

International Biathlon Union (IBU) er det internasjonale forbundet for skiskyting. Hovedkvarteret deres ligger i Salzburg, Østerrike.

Meru Networks
Meru Networks (NASDAQ: MERU) er et ledende selskap innen intelligente 802.11ac Wi-Fi-løsninger, og leverer en sammenhengende brukeropplevelse til undervisnings- og utdannelsesinstitusjoner, helsetjenester, hotelltjenester og foretak. Merus åpen standard-baserte struktur er utformet med tanken på en enhetlig håndtering av trådløse og kablede nettverk. Start til slutt-applikasjonen deres, QoS, gjør det mulig med gjennomførbare tjenestenivåavtaler. Meru leverer høy ytelse og kapasitet i krevende miljøer. Besøk www.merunetworks.com.

(C)2015 Meru Networks. Meru og Meru Networks er registrerte varemerker, og Meru-logoen er varemerket av Meru Networks, Inc. i USA. Alle andre varemerker nevnt i dette dokumentet tilhører deres respektive eiere.

Contact Information