SOURCE: Ooyala

Ooyala

April 02, 2014 17:48 ET

MICROSOFT EN OOYALA GAAN SAMEN VOOR TOPKWALITEIT MULTISCHERM TV-DIENSTEN

Marktvraag brengt Ooyala's innovatieve platform voor videostreaming en -analyse en Microsofts Azure Media Services samen met het oog op standaardisering voor gepersonaliseerde televisie voor omroepen en operators

MOUNTAIN VIEW, CA--(Marketwired - Apr 2, 2014) - Ooyala kondigde vandaag een strategische samenwerking aan met Microsoft Corp. om te helpen bij de ontwikkeling, promotie en snellere implementatie van geavanceerde IP-videodiensten door Microsoft's Azure Media Services (Media Services), in combinatie met de SaaS-gebaseerde technologie van Ooyala voor distributie, analyse en exploitatie van video. Ooyala gaat ook een wereldwijd verbond aan met Microsoft voor de verkoop en marketing, met het oog op standaardisering van nieuwe, gepersonaliseerde tv-diensten voor omroepen en operators.

Met deze samenwerking wordt Ooyala een voorkeursleverancier voor online video van Microsoft en wordt Microsoft de voorkeursleverancier voor publieke 'clouddiensten' van Ooyala. De grote schaal van de gecombineerde technologieën stelt elk type klant in staat om hybride systemen te bouwen, te implementeren in en te integreren met bestaande video-infrastructuur. Met Ooyala en Media Services kunnen klanten rekenen op efficiënte en betrouwbare oplossingen voor de uitdagingen die gepaard gaan met het aanbieden van diensten op meerdere schermen.

"De samenwerking met Ooyala maakt het mogelijk om volledig geïntegreerde en complete, beheerde tv- en videodiensten aan onze klanten aan te bieden. We zullen ook samenwerken om het gebruik ervan door omroepen en operators wereldwijd intensief te promoten", aldus Bob Kelly, Corporate Vice President van Microsoft Azure. "Ooyala staat bekend om haar superieure workflows, analyse- en exploitatiemogelijkheden en uitstekende kijkervaringen. Daarmee wordt het aanbod van ons platform uitgebreid en onze mogelijkheden voor live en on-demand streamingdiensten verder versterkt."

"Deze samenwerking brengt Microsoft en Ooyala in de positie om, op basis van onze gecombineerde oplossingen, samen de standaardisering van de volgende generatie gepersonaliseerde video via IP te bevorderen", verklaart Sean Knapp, Executive Vice President en Chief Product Officer van Ooyala. "Met de wereldwijde aanwezigheid van onze respectievelijke platformen en Microsofts wereldwijde verkoop-, marketing- en ondersteuningsapparaat bevinden we ons nu in een optimale positie om een antwoord te bieden op de snel stijgende vraag naar kwalitatieve, uiterst schaalbare televisie op meerdere schermen."

De samenwerking combineert Microsofts bewezen Media Services-oplossing, die een wereldwijd publiek in 22 landen over vier continenten in staat stelde om de Olympische Spelen van 2014 te volgen, met de technologie van Ooyala voor levering en (big data) analyse van video, die wereldwijd in meer dan 130 landen gebruikt wordt door vooraanstaande uitgevers, omroepen en operators.

Dit betreft onder meer ESPN en Univision in de Verenigde Staten, CNN Expansion en Medio Tiempo in Mexico, de nummer 1-omroep van Colombia, Caracol en Telstra, de grootste telecommunicatieprovider in Australië. Ook Presto, de nieuwe Australische streamingdienst voor films, gebruikt het Ooyala-platform. 

"Het leveren van video op meerdere schermen is een must geworden voor producenten en distributeurs van videocontent. Er is echter nog een lange weg af te leggen met de nodige uitdagingen voor IT-afdelingen en zelfs digitale mediateams. De wereldwijde markt voor nieuwe videodiensten op meerdere schermen zal de volgende vijf jaar groeien van 5 tot 11%, zonder rekening te houden met de waarde van multischermweergave voor bestaande diensten. De combinatie van de expertise op het gebied van analyse en exploitatie van Ooyala en de schaal en betrouwbaarheid van Media Services creëert een completer en schaalbaarder aanbod voor toonaangevende media- en entertainmentbedrijven", meent Sam Rosen, Practice Director van ABI Research.

Over Ooyala
Ooyala biedt een gepersonaliseerde kijkervaring voor elk scherm en is toonaangevend in management, publicatie, Analytics en exploitatie van online video. Ooyala's geïntegreerde pakket technologieën en services biedt de eigenaars van content de mogelijkheid om hun publiek uit te breiden. De verregaande inzichten maken een grotere mate van kijkersbetrokkenheid en hogere omzet bij online video mogelijk. Bedrijven die de technologie van Ooyala gebuiken zijn onder andere Telstra, ESPN, Pac-12 Enterprises, Bloomberg, Telegraph Media Group, Telefonica, The North Face, Rolling Stone, Dell, Sephora en Yahoo! Japan. Naast het hoofdkantoor in Mountain View, Californië, heeft Ooyala kantoren in New York City, London, Sydney, Tokyo en Guadalajara, Mexico. Het bedrijf werkt met vooraanstaande verkoop- en technologiepartners in Amerika, Europa, Afrika, Japan en de Pacific. Voor meer informatie, bezoek: www.ooyala.com.

Contact Information

  • Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

    Havana Orange
    Jacob-Jan Esmeijer
    T (010) 44 016 44
    E jer@havanaorange.nl