SOURCE: MOSAID Technologies Inc.

MOSAID Technologies Inc.

September 02, 2011 08:00 ET

MOSAID hankkii 1200 Nokia Standards-Essential Wireless -patenttia ja 800 Wireless Implementation -patenttia

OTTAWA, ONTARIO--(Marketwire - Sep 2, 2011) - MOSAID Technologies Inc. (TSX: MSD) ilmoitti tänään hankkineensa Core Wireless Licensing S.a.r.l.:n ("Core Wireless"), luxemburgilaisen yrityksen, jolla on hallussaan 400 patenttiperheen portfolio, koostuen noin 2000 langattomasta patentista ja patenttisovelluksesta, jotka ovat alun perin Nokian rekisteröimiä. Core Wireless tulee toimimaan MOSAID:in täysomisteisena tytäryhtiönä.

Patentit ja patenttihakemukset kattavat teknologioita, joita käytetään laaja-alaisesti matkaviestintälaitteissa ja -palveluissa. Patenttiperheiden joukosta sadan, koostuen noin 1200 patentista ja sovelluksesta, on ilmoitettu olevan olennaisia toisen, kolmannen ja neljännen sukupolven viestintästandardien kannalta, mukaan lukien GSM (Global Systems for Mobile communications), UMTS / WCDMA (Universal Mobile Telecommunications Service / Wide-Band Code Division Multiple Access) ja LTE (Long Term Evolution). Loput portfoliosta koostuu noin 800 langattomaan toteutukseen liittyvistä patenteista.

"Tämä on muotoa muuttava tapahtuma MOSAID:in kannalta, joka tulee viemään merkittävää liikevaihdon kasvua ja osakasarvoa seuraavalle vuosikymmenelle, ja joka tulee luomaan jännittäviä uusia mahdollisuuksia MOSAID:ille yhtenä maailman ensiluokkaisista lisensointiorganisaatioista", MOSAID Technologiesin pääjohtaja ja toimitusjohtaja John Lindgren toteaa.

Perustuen laajaan kokemukseensa alalla, MOSAID uskoo, että tämän langattoman portfolion lisensoinnista, toteutuksesta ja rahaksi muuttamisesta saatava liikevaihto tulee ylittämään yrityksen kokonaisliikevaihdot siitä lähtien, kun se perustettiin vuonna 1975.

"Tämä on yksi voimakkaimmista standards-essential langattomista portfolioista, joita on saatavilla markkinoilla, ja me olemme todella innoissamme siitä, että saimme hankittua tämän loistavan portfolion, ja että meillä on mahdollisuus muuttaa se rahaksi", Lindgren sanoo.

MOSAID on työskennellyt tämän transaktion saavuttamiseksi maaliskuusta 2011 lähtien. Hallitsevien sopimusten ehtojen mukaisesti:

- MOSAID tulee rahoittamaan portfolion hankintansa maksamalla rojalteja tulevista lisensoinneista ja toteutuksista saatavasta liikevaihdosta.

- MOSAID tulee kirjaamaan kaikki tulevat patenttien rahaksi muuttamisesta saadut rojaltit liikevaihdoksi. Core Wireless tulee pitämään itsellään noin yhden kolmanneksen patenttien tulevien lisensointien ja toteutusten bruttorojalteista, ja se tulee olemaan vastuussa kaikista kustannuksista, jotka liittyvät niiden hallinnointiin, lisensointiin, toteutukseen ja rahaksi muuttamiseen.

- Hankittu portfolio ei yleisesti ottaen ole Core Wirelessin siirrettävissä. Mikäli MOSAID:in hallinnassa tapahtuu muutoksia, sopimusosapuolilla on oikeus, oman harkintansa mukaan, vaatia MOSAID:ia siirtämään patentit kolmannelle osapuolelle nimellistä harkintaa varten, ennen kuin tällainen hallinnan muutos voidaan toteuttaa. MOSAID:ista tehdyn pyytämättömän tarjouksen tuore vireillepano tulkitaan hallinnan muutokseksi tämän sopimuksen tarkoitusten puitteissa.

- Core Wirelessin jatkuva portfolion omistusoikeus on minimaalisten tulevien rojaltivirstanpylväiden alainen.

MOSAID säilyttää aiemmin ilmoittamansa liikevaihdon ohjauksen ja säädetyn nettotulon tilivuodelle 2012.

Tietoa MOSAID:ista

MOSAID Technologies Inc. on yksi maailman johtavista immateriaaliomaisuusyrityksistä. MOSAID lisensoi patentoitua immateriaaliomaisuutta puolijohteiden ja viestinnän alueilla, sekä kehittää puolijohteiden muistiteknologiaa. MOSAID lukee useita maailman suurimmista teknologiayrityksistä käyttöluvan saajiensa joukkoon. Vuonna1975 perustetulla MOSAID:illa on toimistoja Ottawassa, Ontariossa ja Planossa, Texasissa. Saadaksesi lisätietoa, vieraile sivustoilla www.mosaid.com ja http://investorchannel.mosaid.com

Contact Information



 • Yhteystiedot:
  Sijoittaja- ja mediakyselyt
  Michael Salter
  Ylijohtaja,
  Sijoittajasuhteet ja yritysviestintä
  613-599-9539 x1205
  salter@mosaid.com