SOURCE: Nortel

October 21, 2009 09:00 ET

Nortel vestigt een nieuwe standaard voor Carrier VoIP Softswitching tijdens Supercomm 2009

Nortel CVAS vermindert de TCO en verhoogt de inkomsten voor providers, met vernieuwde hardware en software op de toonaangevende CS 2000, Carrier IP softswitch

CHICAGO, IL--(Marketwire - October 21, 2009) - Nortel versterkt haar positie als marktleider in de markt van Carrier VoIP en gaat onverminderd door met het ondersteunen van Operators bij het verbeteren van de efficiency van het netwerk, het verlagen van de totale kosten en het reduceren van "churn". Nortel Carrier VoIP and Application Solutions (CVAS) onthulde dit tijdens Supercomm 2009 en introduceerde een serie veranderingen aan de state-of-the art Communicatieserver 2000 (CS2000) Carrier IP Softswitch.

Nortel CVAS is sinds 2002 marktleider en de belangrijkste leverancier in de markt voor Carrier VoIP en softswitching. Het succes is het resultaat van bewezen en zeer geavanceerde VoIP-oplossingen: spraak- en multimedia- oplossingen voor de zakelijke en consumenten markt, transit en interconnectie oplossingen en zgn "Class-5" oplossingen. Deze oplossingen worden met succes over de gehele wereld uitgerold om te voldoen aan de behoeften van zowel de kleine als de groter service-providers. De oplossingen zijn niet media afhankelijk, bieden alle gewenste functionaliteiten, bieden volledige PSTN-transparantie, en kunnen worden gebruikt in SIP- of hybride omgevingen en voldoen aan de eisen op het gebied van VoIP-netwerken, management en beheer.

Nortel introduceert een nieuw hardware-platform, de CS2000a, waarmee de capaciteit van de service-providers significant toeneemt en de benodigde ruimte of "footprint" drastisch afneemt, dit zorgt voor een reductie van 70 procent in de benodigde ruimte en een stroombesparing van 50% vergeleken met de op dit moment beschikbare platformopties. Nortel's CS2000a maakt het mogelijk voor service-providers om efficiënter om te gaan met piek-bel perioden, de CS2000a kan meer dan vijf miljoen "Busy Hour Call Attempts" aan.

CS2000a brengt het breed gebruikte tweede generatie Carrier Grade ATCA hardware-platform een hoger plan, gekoppeld met de het industrieleidende middleware-platform, de de "Versatile Service Engine" (VSE). Nortel's VSE- platform is niet afhankelijk van het platform en zorgt voor een tal van differentiaties op het ATCA-platform, zoals het makkelijk migreren van toepassingen op het platform, terwijl tegelijkertijd gezorgd wordt voor nauwe integratie en coherent systeembeheer om zorg te dragen voor de industrieleidende en bewezen zes negens van betrouwbaarheid.

Ook introduceert Nortel de software-release, (I)CVM 14 van de CS2000, deze release zorgt voor een veelzijdige "suite" van geavanceerde SIP- toepassingen die de communicatie-ervaring voor eind gebruikers bij elkaar brengt. Deze nieuwe SIP-toepassingen verhogen de waarde en concurrentiepositie van de service-provider door klanten in staat te stellen met meer gemak en flexibiliteit efficiënter te communiceren en samen te werken.

"Service-providers over de wereld vertrouwen op de geavanceerde CVAS- oplossingen van Nortel, de meest recente verbeteringen zijn het bewijs van onze continue investeringen om service-providers te voorzien van de middelen om netwerkefficiency, het inkomstenpotentieel en de loyaliteit van de klanten te verbeteren", stelde Samih Elhage, president CVAS, Nortel. "Nortel CVAS heeft een indrukwekkende en toonaangevende leiderschapspositie in de wereldwijde markt voor carrier VoIP en softswitching en we maken een spectaculaire sprong met de CS2000 hardware- en software-verbeteringen die vandaag geïntroduceerd worden. Deze verbeteringen tonen onze toewijding om service-providers uit te rusten met netwerkcapaciteit, schaalbaarheid en de mogelijkheid om geavanceerde SIP-toepassingen aan klanten te bieden."

Kenmerkende veranderingen zijn:

CS 2000a, gebaseerd op Nortel's Carrier Grade AdvancedTCA™ technologie op basis van open standaarden, helpt service-providers de OPEX-uitdagingen van tegenwoordig aan te gaan door het vergroten van de capaciteit tot boven de vijf miljoen BHCA, een reductie van meer dan 70 procent in ruimte, en verminderde servicekosten te verwezenlijken. Extra capaciteit kan eenvoudig worden toegevoegd door extra software-RTU's toe te vogen en door de toevoeging van blade-pairs binnen de ATCA-rack, die de noodzaak elimineert voor kostbare upgrades van de infrastructuur. CS2000a maakt het mogelijk om geïntegreerde patching en upgrades op afstand uit te voeren over het gehele platform, hetgeen de operationele kosten verlaagt. De verhoogde hardware- integratie vermindert de hoeveelheid bekabeling en de on-sight installatie- inspanningen en verkort de installatie doorlooptijd.

De mogelijkheden van (I)CVM release 14 software stellen service-providers in staat om een breed scala aan nieuwe zakelijke SIP diensten te leveren waaronder bijvoorbeeld Hosted Call Center functionaliteit voor SIP- terminals/clients; mobiele SIP UC-clients voor eenvoudigere migratie van eindgebruikers naar SIP; multimedia extensie, de mogelijkheden van klanten met zakelijke SIP trunks; ondersteuning van DECT SIP terminals voor consumentendiensten; op afstand configureren van van SIP-terminals voor snellere uitrol, en andere OAM-functies om operators te ondersteunen bij het terugbrengen van de totale kosten. De CS2000 (I)CVM release 14 zal beschikbaar zijn op de CS 2000a van Nortel, en eerder gebruikte CS2000 hardware-platformen.

Nortel's nieuwste CS2000 hardware en software zijn naar verwachting beschikbaar in het tweede kwartaal van 2010. Ze zullen deze week getoond worden op de stand van Nortel tijdens Supercomm (nummer 2120) in Chicago. Voor meer informatie over Nortel op Supercomm, bezoekt u www.nortel.com/events.

Nortel heeft meer dan 115 miljoen Carrier VoIP en multimedia-ports geleverd aan meer dan 350 operators (wireline & wireless) wereldwijd. Nortel CVAS levert turn-key in alle werelddelen aan leidende operators en is sinds 2002 onafgebroken de nummer één-leverancier op de markt voor carrier VoIP's en softswitches geweest (Dell'Oro) en levert VoIP-oplossingen aan twee-derde van de wereldwijde lijst van de belangrijkste 20 operators (IDC).

Over Nortel

Nortel zorgt voor communicatiemogelijkheden die de belofte van eenvoudig zaken doen voor onze klanten realiteit maakt. Onze volgende generatie technologieën ondersteunen multimediatoepassingen en kritische zakelijk toepassingen. De technologieën van Nortel zijn ontworpen om de barrières voor efficiency, snelheid en prestaties te elimineren door netwerken te vereenvoudigen en mensen te verbinden met de informatie waar en wanneer zie nodig hebben. Voor meer informatie bezoekt u Nortel www.nortel.com. Voor het meest recente nieuws over Nortel bezoekt u www.nortel.com/news.

Below is not or not well translated for publication!

Bepaalde verklaringen in dit persbericht kunnen woorden bevatten zoals "zou kunnen", "verwacht", "kan", "anticipeert", "gelooft", "heeft de intentie", "schat", "doelen", "ziet", "probeert" en andere soortgelijke taal en deze verklaringen moeten beschouwd worden als verklaringen die naar de toekomst kijken of als informatie die onderhevig is aan de relevante wetgeving over aandelen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van Nortel, schattingen, prognoses en projecties over de werkomgeving, economieën en markten waarin Nortel werkzaam is. Deze verklaringen zijn afhankelijk van belangrijke aannames, risico's en onzekerheden, die moeilijk te voorspellen zijn en de werkelijke uitkomst kan materieel anders zijn dan waarin in de verklaringen die vooruit kijken wordt gesproken. Voor meer informatie met betrekking to bepaalde van deze en andere factoren, zie het jaarverslag van Nortel op formulier 10-K, kwartaalrapporten op formulier 10_Q en andere aandelendocumenten ingediend bij de SEC. Tenzij anders vereist door de relevante aandelenwetten wijst Nortel elke bedoeling of verplichting af om welke verklaring dan ook over de toekomst bij te werken of te herzien, of dit nu gebeurt op grond van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of op andere wijze.

Nortel, het logo van Nortel en logo en de globemark zijn handelsmerken van Nortel Networks.

(2) Dit is een koppeling van een derde partij zoals beschreven in onze koppelingspraktijk voor het Web.

Het gebruik van de termen "partner" en "partnerschap" impliceert geen wettelijke partnerschap tussen Nortel en een andere partij.

Contact Information