SOURCE: NuVasive, Inc.

NuVasive, Inc.

October 02, 2014 06:51 ET

NuVasive® stelt de expansie voor in haar EMEA bedrijfsactiviteiten op Eurospine 2014 met chirurgische workshops en vernieuwende product tentoonstellingen

Productdemonstraties en wervelkolom procedure workshops markeren het engagement tegemoet te komen aan de behoeften van patiënten en chirurgen in Europa; Het bedrijf kondigt ook de opening aan van een nieuw Europees Center of Excellence in Amsterdam

SAN DIEGO, CA--(Marketwired - Oct 2, 2014) - NuVasive, Inc. (NASDAQ: NUVA), een bedrijf van medische apparaten heeft zich toegespitst op de ontwikkeling van minimaal disruptieve chirurgische producten en procedures voor de wervelkolom, heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf haar vernieuwende portfolio van wervelkolom producten zal tentoonstellen op Eurospine 2014, dat van 1-3 oktober 2014 wordt georganiseerd in Lyon, Frankrijk. NuVasive zal de behandelende chirurgen ook workshops aanbieden waar de best practices worden behandeld voor minimaal invasieve wervelkolomprocedures als een onderdeel van het engagement van het Bedrijf om tegemoet te komen aan de behoeften van patiënten en chirurgen in Europa.

Als onderdeel van de productpresentaties zal NuVasive haar industrie-leidende producten en procedures voorstellen, inclusief XLIF(R), een minimaal invasieve chirurgische (MIS) procedure die werd ontwikkeld door NuVasive en die wordt uitgevoerd via de zijde van het lichaam. Ze gebruikt propriëtaire neuromonitoring en een geïntegreerde portefeuille van instrumenten en gespecialiseerde implantaten voor de behandeling van verschillende wervelkolom pathologieën. Dit jaar is NuVasive van plan deel te nemen aan de volgende evenementen op Eurospine 2014:

  • NuVasive Lunch Workshop: NuVasive zal samen met chirurgische surveillanten Dr. Pedro Berjano, Italië en Prof. Dr. med. Markus Quante, Prof. Dr. med. Markus Quante, Duitsland een twee uur durende lunch workshop houden waar de XLIF voor vervormingen en geavanceerde toepassingen worden besproken. De workshop wordt georganiseerd van 12:00 tot 14:00 UTC op donderdag, 2 oktober in de Saint Clair 2 kamer.

  • NuVasive tentoonstelling stand #B20: De NuVasive tentoonstelling stand zal een aantal vernieuwende minimaal disruptieve producten en procedures voorstellen, inclusief: XLIF, MAS(R) PLIF, MAS(R) TLIF Armada(R), Precept(R), Cervical Portfolio, Biologics, Bendini(R) en IOS(TM).

De jaarlijkse aanwezigheid van NuVasive op Eurospine is een verlenging van het permanente engagement van het bedrijf in de strategische expansie in de EMEA-markt. Gelijkluidend met Eurospine 2014 heeft Nuvasive ook de opening aangekondigd van het Europese Center of Excellence (COE) van het bedrijf in Amsterdam.

Het centrum zal dienst doen als het Europese commerciële hoofdkwartier van NuVasive en de functie vervullen van commerciële hub voor het Europese kader leiderschap en departement via marketing, chirurgische opleidingen, verkoop, human resources, juridische en ondersteunende functies. Intussen blijft het International Operations Center in Ierland, dat in juni werd opgericht, het internationale operationele hoofdkwartier van het bedrijf.

Russell Powers, Executive Vice President of International voor NuVasive zei, "Regionaal specifieke evenementen zoals Eurospine zijn essentieel voor onze inspanningen uit te breiden in Europa. De COE, samen met het recent geopende International Operations Center in Ierland, bieden een bijkomende infrastructuur voor NuVasive om hun marktaandeel strategie uit te voeren in West-Europa en de volledige EMEA regio. De wervelkolom markt blijft verschuiven naar minder invasieve oplossingen en NuVasive is goed gepositioneerd, als leidende vernieuwer in minimaal invasieve wervelkolom procedures en andere minder invasieve oplossingen, chirurgen in heel Europa te overtuigen deze oplossingen te gebruiken."

Paul Kosters, Senior Vice President van het EMEA filiaal zei, "De opening van het COE is een belangrijke mijlpaal voor NuVasive en een belangrijk buigpunt voor de strategie van het bedrijf uit te breiden in EMEA. In het voorbije jaar hebben we onze voetafdruk uitgebreid met Spanje en Polen. Bovendien zijn we ons leiderschap team van wereldklasse blijven uitbouwen in EMEA met de recente aanstelling van Phil Bradshaw als Managing Director voor het Verenigd-Koninkrijk. Phil draagt bijna 20 jaar ervaring bij in de medische apparaat industrie, inclusief een decennium bij DePuy Synthes en recenter met Stryker. De uitgebreide ervaring van Phil in uiteenlopende markten in Europa zal bijzonder complementair zijn naarmate we onze strategie blijven volgen om marktaandeel te veroveren.

Voor meer informatie over NuVasive gaat u naar www.nuvasive.com en voor meer informatie over Eurospine 2014 gaat u naar http://www.Eurospinemeeting.com/home-lyon-2014.htm

Over Eurospine:

Eurospine, de Spine Society of Europe, werd opgericht op 26 juni 1998 in Innsbruck, Oostenrijk. Het doel van Eurospine is een platform te bieden in Europese landen voor de uitwisseling van kennis en ideeën op het gebied van onderzoek, preventie en behandeling van wervelkolom aandoeningen.

OVER NUVASIVE:
NuVasive is een vernieuwend globaal medisch apparaten bedrijf dat verandering brengt in wervelkolom chirurgie met minimaal disruptieve chirurgische producten en procedureel-geïntegreerde oplossingen voor de wervelkolom. Het bedrijf is het derde grootste in de globale wervelkolom markt van 8,2 miljard dollar. NuVasive biedt een allesomvattende wervelkolom portefeuille van meer dan 90 unieke producten ontwikkeld om wervelkolom chirurgie en patiënten resultaten te verbeteren. De belangrijkste procedurele oplossing van het bedrijf is haar Maximum Access Surgery, of MAS, platform voor laterale wervelkolom fusie. MAS werd ontworpen om veilige, reproduceerbare en klinisch bewezen resultaten. Het is een uiterst gedifferentieerde oplossing met volledig geïntegreerde neuromonitoring, aanpasbare belichting en een breed aanbod van toepassing-specifieke implantaten en bevestigingsmechanismen, ontworpen voor uiteenlopende pathologieën.

NuVasive waarschuwt u dat verklaringen in dit persbericht of tijdens Eurospine 2014 geen beschrijving van historische feiten zijn maar vooruitblikkende verklaringen die een risico, onzekerheden, veronderstellingen en andere factoren inhouden. Als ze niet tot stand komen of correct blijken, kunnen de resultaten van NuVasive materieel verschillen van historische resultaten of de verklaringen geuit of geïmpliceerd door dergelijke vooruitblikkende verklaringen. De potentiële risico’s en onzekerheden die bijdragen tot de onzekere aard van deze verklaringen omvatten, onder andere, risico’s verbonden met de aanvaarding van de minimaal disruptieve chirurgische producten van het bedrijf voor wervelkolom chirurgen, de ontwikkeling en aanvaarding van nieuwe producten of product verbeteringen, de expansie van ons netwerk van verkopers en de andere risico's en onzekerheden beschreven in de persberichten van NuVasive en periodieke indiening van documenten bij de Securities and Exchange Commission. De openbare indiening van documenten van NuVasive bij de Securities and Exchange Commission zijn beschikbaar op www.sec.gov. NuVasive aanvaardt geen verplichting vooruitblikkende verklaringen bij te werken om gebeurtenissen of omstandigheden te weerspiegelen na de datum waarop ze werden uitgevoerd.

Contact Information