SOURCE: Meru Networks, Inc.

Meru Networks, Inc.

June 25, 2014 11:58 ET

Onafhankelijke test valideert Meru 802.11ac Wi-Fi als 40% sneller dan Cisco en 100% sneller dan Aruba

Tolly groep evaluaties tonen aan dat de Meru AP832 het snelste 802.11ac wifi-access point biedt in de wereld

SUNNYVALE, CA--(Marketwired - Jun 25, 2014) - Meru Networks® (NASDAQ: MERU), een leider in intelligente wifi-netwerken, heeft vandaag de resultaten aangekondigd van een uitgebreide 802.11ac vergelijkingstest uitgevoerd door het leidinggevende laboratorium "The Tolly Group". Uit deze tests is gebleken dat Meru in zeven van acht testen beter presteert dan Cisco en beter presteert dan Aruba in alle acht uitgevoerde meervoudige-AP, meervoudige-klant test situaties. De tests hebben onweerlegbaar aangegeven dat de prestaties van het 802.11ac Meru AP832 wifi-access point veel beter zijn dan de vergelijkbare Cisco® AP3702i en Aruba® AP225.

De verschillen waren het meest opvallend in de video streaming test waarin de Meru AP832 43% sneller was dan de Cisco 3702i en 103% sneller dan de Aruba AP225. Meru heeft ook een veel betere latency aangetoond tijdens het streamen van video - 56% lager dan Cisco en 61% lager dan Aruba.

Download het volledige rapport, met informatie over de testconfiguratie, hier: http://bit.ly/1iuwQA0.

"De nieuwe 802.11ac specificatie biedt grote vooruitgang met betrekking tot prestaties en alle WLAN-leveranciers stellen alles in het werk om het potentieel optimaal te benutten," zei Kevin Tolly, oprichter van The Tolly Group. "Meru heeft met de 802.11ac AP832 access point opmerkelijk betere prestaties geboekt dan de concurrenten in onze laboratoria."

De access points werden getest op hun performance voor wat betreft data, voice (VoIP), en video zowel downstream alswel upstream maar ook in bi-directional en met unidirectional/downstream video. De tests werden uitgevoerd in netwerk configuraties met 1 en met meerdere access points.

"De resultaten van de Tolly tests hebben onweerlegbaar aangetoond dat de AP832 van Meru het snelste enterprise access point biedt op de markt," zei Manish Rai, Vice-President of Corporate Marketing bij Meru. "Het netwerk-in-controle-gebaseerde MobileFLEX-architectuur van Meru biedt de Meru 802.11ac klanten duidelijk meetbare prestatievoordelen en controle ten opzichte van de competitie."

Over Meru Networks
Meru Networks (NASDAQ: MERU) is een marktleider op het gebied van intelligente 802.11ac wifi-oplossingen die een ongeevenaarde gebruikerservaring biedt voor onderwijs, gezondheidszorg, hospitality en enterprises. De Meru MobileFLEX -architectuur is ontworpen voor probleemloze roaming binnen het netwerk door het scheiden van het verkeer voor kritische toepassingen waardoor een veel hogere performance en gebruikerscapaciteit wordt bereikt. Ga naar www.merunetworks.com of bel (408) 215-5300 voor meer informatie.

(C)2014 Meru Networks. Meru en Meru Networks zijn geregistreerde handelsmerken van Meru Networks, Inc. in de Verenigde Staten. Cisco Systems, Inc. is een geregistreerd handelsmerk van Cisco en/of zijn filialen. Aruba Networks® is een geregistreerd handelsmerk van aruba networks, inc. of zijn dochtermaatschappijen in meerdere landen.

Contact Information

 • Pers contactpersoon

  Wilson Craig
  Director of Public Relations
  Meru Networks
  +1 408 516 6182
  wcraig@merunetworks.com