SOURCE: Ooyala

Ooyala

April 02, 2014 17:59 ET

OOYALA GLOBAL VIDEO INDEX: MOBIELE APPARATEN EN TABLETS GOED VOOR DE HELFT VAN AL HET ONLINE KIJKEN IN 2016

Het bekijken van live sportuitzendingen op online apparaten neemt snel toe; kijken op de mobiel of tablet stijgt met 719 procent

MOUNTAIN VIEW, CA--(Marketwired - Apr 2, 2014) -  Ooyala, de toonaangevende vernieuwer op gebied van kwalitatieve publicatie, analyse en exploitatie van video, heeft vandaag zijn Global Video Index voor Q4 2013 gepubliceerd. Het bedrijf meldt een recordgroei voor online kijken op mobiele apparaten of tablets. Een jaar-na-jaar-groei van 719 procent sinds Q4 2011 bevestigt de kansen voor omroepen om ervaringen over verschillende apparaten uit te bouwen en te exploiteren. Voor adverteerders is het een mogelijkheid een groter publiek te bereiken naarmate het aantal kijkers op mobiele apparaten en tablets toeneemt. Als de huidige trend aanhoudt, voorziet Ooyala dat mobiele apparaten en tablets in 2016 de kijkcijfers voor de helft van alle onlinevideo zullen vertegenwoordigen.

Explosieve groei voor kijkcijfers op mobiele apparaten en tablets
In een recent onderzoek van Ooyala bleek 99 procent van de respondenten bij honderden omroepen en uitgevers mobiliteit als belangrijk of essentieel voor hun onlinebeleving te beschouwen. Dit werd wereldwijd duidelijk gemaakt door de recente aanbiedingen van Univision en Foxtels nieuwe streamingservice voor films, Presto, om op elk apparaat tv te kijken.

Naarmate het aantal mobiele apparaten met videoweergave toeneemt en grote omroepen nieuwe voorzieningen voor weergave op meerdere schermen lanceren, groeien de cijfers voor mobiel online kijken in versneld tempo. De tijd die consumenten besteedden aan video op mobiele apparaten of tablets bedroeg meer dan een kwart van alle online kijkcijfers voor dit kwartaal alleen. Meer dan de helft van de kijktijd op mobiel in Q4 ging naar video van meer dan 30 minuten, tegenover 35 procent van de tabletgebruikers. Daarnaast steeg mobiel delen van video met 21 procent van Q3 naar Q4 2013.

Het bekijken van sportuitzendingen op online apparaten neemt snel toe
Uit de Q4-index van Ooyala bleek ook dat sportzenders het meest vooruitstrevend zijn om geavanceerde technologie aan te bieden voor hun publiek en dat sportfans de gretigste consumenten zijn van video op elk schermtype. Mobiele kijkers spendeerden gemiddeld drie keer meer tijd aan live sportuitzendingen in één sessie dan bij video-on-demand (VOD), en tabletkijkers keken meer dan dubbel zo lang naar live sport in één sessie dan naar alle andere live video samen. 

Voor wat betreft de apparaten: connected tv-kijkers spendeerden 87 procent van de totale tijd die naar sport ging aan video's van meer dan 10 minuten, vergeleken met 62 procent op mobiele apparaten. Mobiele gebruikers blijven echter vaak langere tijd online om overzichten en hoogtepunten van wedstrijden te bekijken.

Andere markante punten van de Global Video Index voor Q4 2013:
- Kijkers keken gemiddeld meer dan 42 minuten live video per sessie op online-tv's en bijna 35 minuten per sessie op een pc.
- Tablets streamden bijna twee keer meer live content dan VOD-content.
- Het tabletaandeel steeg zes procent in de loop van het jaar, terwijl het mobiele aandeel van alle afgespeelde video 10 keer zoveel groeide.
- De combinatie mobiele apparaten/tablets was goed voor meer dan 18 procent van de afspeeltijd in oktober en voor meer dan 26 procent tegen eind december, een stijging van 43 procent.

"Sportaanbieders zijn de toonaangevende vernieuwers op gebied van digitale distributie, vooral met betrekking tot live en mobiel kijken", aldus Jay Fulcher, CEO van Ooyala. "Onze gegevens blijven belangrijke verschuivingen weergeven in de wijze waarop mensen tv en video kijken. Dit duidt op een wereldwijde kans voor omroepen - vooral als het om sport gaat - om publiek aan te trekken en uit te breiden en zo hun uitzendrechten maximaal te exploiteren."

Over het Global Video Index-rapport van Ooyala
Het Global Video Index-rapport van Ooyala meet maandelijks de geanonimiseerde kijkgewoonten van bijna 200 miljoen kijkers in meer dan 130 landen en verwerkt dagelijks miljarden videogegevens. De toonaangevende analysetechnologie en real-time Big Data-architectuur van Ooyala helpen mediabedrijven, omroepen, serviceproviders en merken om meer geld te verdienen met mobiele video op meerdere schermen.

Over Ooyala
Ooyala biedt een gepersonaliseerde kijkervaring voor elk scherm en is toonaangevend in management, publicatie, Analytics en exploitatie van online video. Ooyala's geïntegreerde pakket technologieën en services biedt de eigenaars van content de mogelijkheid om hun publiek uit te breiden. De verregaande inzichten maken een grotere mate van kijkersbetrokkenheid en hogere omzet bij online video mogelijk. Bedrijven die de technologie van Ooyala gebuiken zijn onder andere Telstra, ESPN, Pac-12 Enterprises, Bloomberg, Telegraph Media Group, Telefonica, The North Face, Rolling Stone, Dell, Sephora en Yahoo! Japan. Naast het hoofdkantoor in Mountain View, Californië, heeft Ooyala kantoren in New York City, London, Sydney, Tokyo en Guadalajara, Mexico. Het bedrijf werkt met vooraanstaande verkoop- en technologiepartners in Amerika, Europa, Afrika, Japan en de Pacific. Voor meer informatie, bezoek: www.ooyala.com.

Contact Information

  • Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
    Havana Orange
    Jacob-Jan Esmeijer
    T (010) 44 016 44
    E jer@havanaorange.nl