SOURCE: Ooyala

Ooyala

September 15, 2014 00:01 ET

Ooyala Global Video Index: veel mogelijkheden voor omzetgroei dankzij multi-screen video

27% van alle online video's wordt bekeken op een mobiele telefoon of tablet, er wordt onderzocht in welke mate het weer invloed heeft op de weergavegewoontes

MOUNTAIN VIEW, CA--(Marketwired - Sep 15, 2014) -  Ooyala, de toonaangevende vernieuwer op het gebied van publicatie, analyse en exploitatie van online video, heeft haar Global Video Index rapport van het tweede kwartaal van 2014 vrijgegeven. De index biedt inzicht in de doorlopende groei van multi-screen videoweergave. In het rapport wordt de snelle groei van mobiele-videoweergave belicht, net als de verspreiding van kwaliteitsvideo's op meerdere schermen, met name live en langere video. Uit de bevindingen blijkt dat het nodig is dat providers hun voordeel doen met de nieuwe vormen van big data analyse en publieksmetingen zodat ze het gedrag van het online publiek beter kunnen begrijpen, inhoudstrategieën beter kunnen toespitsen en de omzet kunnen maximaliseren.

Omdat er overal ter wereld draadloze netwerken worden geïmplementeerd om een grotere bandbreedte te bieden aan slimme apparaten, komen er steeds meer mobiele kijkers. Uit de gegevens van Ooyala blijkt dat in het afgelopen jaar de mobiele weergave met meer dan 50% is gegroeid; daarvan bestaat meer dan 25% uit online weergaves. Dit is een jaarlijkse groei van 127% en over de afgelopen twee jaar genomen een groei van wel 400%.

Tussen februari en juni 2014 is het aandeel van alle online video's, die zijn afgespeeld op mobiele apparaten, met 6% gegroeid (van 21% naar 27%). Omdat er steeds meer video's beschikbaar worden voor mobiele apparaten, voorspelt Cisco dat in 2018 het wereldwijde internetverkeer voor 69% uit mobiel-videoverkeer zal bestaan, wat telecomaanbieders, televisiezenders en uitgevers de mogelijkheid biedt om veel inkomsten te genereren met digitale video's, en met name voor mobiele apparaten.

In een speciaal gedeelte van de Global Video Index van afgelopen kwartaal wordt een luchtige blik geworpen op de mogelijke invloed van het weer op de multi-screen weergave. In dit rapport wordt Boston als voorbeeld gebruikt. Er wordt vergeleken hoe de consumptie verschilde tijdens twee afzonderlijke weken met een volledig ander weerpatroon; in één week was het koud en regenachtig en in de andere week was het warm en zonnig. Er is hierbij onderzoek gedaan bij dezelfde videoproviders.

Zoals verwacht, werden er veel meer video's bekeken op regenachtige dagen, omdat kijkers waarschijnlijk binnenbleven en gebruikmaakten van grotere schermen. Mensen hebben 40% meer tijd besteed aan het bekijken van video's op hun computer terwijl het buiten regende in vergelijking met de zonnige dagen. Het gebruik van tablets was ook ongeveer 5% hoger. Het is interessant om te zien dat er tijdens de warme week bijna zes keer meer weergaven waren (algemeen genomen) dan in de koude week, wat suggereert dat kijkers hun mobiele apparaten hebben gebruikt om inhoud te bekijken terwijl ze buiten van het weer genoten, weg van hun apparaten met grotere schermen.

Meer hoogtepunten van de wereldwijde video-index van het tweede kwartaal van 2014:

  • Kijkers maken gebruik van grote schermen voor 'groot' entertainment. Klanten met een tv met internet spenderen 81% van hun tijd aan het bekijken van video's die langer duren dan 10 minuten.
  • Mobiele apparaten blijven favoriet voor filmpjes als 'tussendoortje'. Kijkers spendeerden 45% van hun tijd aan het bekijken van video's van zes minuten of korter.
  • Op tablets spendeerden kijkers 23% van hun tijd aan het bekijken van video's van 30 tot 60 minuten lang; dat is meer dan op andere apparaten.
  • Op tv's met internet spendeerden kijkers 65% van hun tijd aan het bekijken van video's van 30 minuten of langer. Meer dan de helft van die tijd (54%) werd besteed aan video's van langer dan 60 minuten.

"We komen steeds dichter bij het omslagpunt voor wat betreft tv kijken via internet en Ooyala maakt deze overgang van dichtbij mee," aldus Jay Fulcher, Chief Executive Officer van Ooyala. "Uit deze gegevens blijkt dat er momenteel een grote multi-screen verschuiving plaatsvindt in de branche. Er wordt meer kwaliteitsinhoud bekeken op meerder soorten apparaten en er zijn meer gegevens beschikbaar over kijkgewoonten en -trends; dit benadrukt dat er behoefte is aan geavanceerde analyses zodat programmeer- en exploitatiestrategieën kunnen worden ontwikkeld. Het Ooyalaplatform is er volledig op gericht om de beste kijkervaring te bieden, maar ook om de gegevens en informatie vast te leggen die deze ervaring winstgevender kan maken."

Over het Global Video Index rapport
Het Global Video Index rapport van Ooyala bevat het geanonimiseerde kijkgedrag van bijna 150 miljoen kijkers in bijna alle landen ter wereld. Ooyala verwerkt iedere dag miljarden videodata die inzicht geven in hoe mensen online video gebruiken op apparaten die met het internet verbonden zijn. De toonaangevende analysetechnologie van Ooyala en de realtime architectuur voor de verwerking van grote hoeveelheden gegevens helpt mediabedrijven, TV-zenders, serviceproviders en merken meer geld te verdienen met mobiele, multi-screen video's.

Over Ooyala
Ooyala levert gepersonliseerde video-ervaringen via alle soorten schermen en is toonaangevend in online video-management, publicatie, analyse en exploitatie. De geïntegreerde serie van technologieën en services van Ooyala geven content-eigenaren de mogelijkheid om hun publiek te vergroten door grondige inzichten te geven die voor meer videogebruik en verdiensten gaan zorgen.

Voorbeelden van bedrijven die de Ooyala-technologie gebruiken zijn Univision, Foxtel, Comedy Central, NBC Universal, Telstra, ESPN, Telegraph Media Group, Telefonica, The North Face, Rolling Stone, Dell en Sephora. Het hoofdkantoor van Ooyala is gevestigd in Silicon Valley. Andere kantoren zijn te vinden in New York City, Londen, Sydney, Tokyo en Guadalajara, Mexico. Het bedrijf werkt samen met de beste resellers en technische partners op het Amerikaanse continent, Europa, Afrika, Japan en Azië. Voor meer informatie ga naar www.ooyala.com.

Contact Information