SOURCE: Ooyala

Ooyala

April 08, 2015 15:16 ET

Ooyala zet nieuwe standaard voor video analytics met 360 graden dashboard

Nieuwste analytics tool Ooyala IQ realiseert hogere inkomsten en betrokkenheid via real-time multidimensionale analyse

AMSTERDAM, THE NETHERLANDS--(Marketwired - Apr 8, 2015) - Ooyala, specialist in video analytics en dochteronderneming van Telstra, heeft vandaag Ooyala IQ gelanceerd. Ooyala IQ is het eerste analytics platform met een 360 graden dashboard van videoprestaties en kijkersgedrag, inclusief multidimensionale filtering per device, operationeel systeem, browser en locatie. In de nieuwe analytics tool wordt data rondom de videoperformance direct verwerkt en in één dashboard weergegeven. Ooyala IQ maximaliseert opbrengsten uit video, door real-time inzichten te leveren. Hierdoor kunnen bedrijven hun doelgroep beter bereiken én begrijpen. Momenteel testen een aantal bekende televisieproducenten en uitgevers het beta-programma, waaronder Sky Sports en Telegraph Media Group.

Hedendaagse video wordt via een breed scala aan devices gedistribueerd en zijn plaats- en tijdonafhankelijk. Bedrijven dienen zich aan deze nieuwe marktomstandigheden aan te passen en dit vergt meer inzicht in data afkomstig van devices, content en advertenties. Ooyala IQ biedt gebruikers voorspellende inzichten, optimaliseert de manier van adverteren, content publicatie en distributie en brengt in kaart hoe verschillende videostreams presteren. Het dashboard heeft geen handmatige aanpassingen nodig en is direct klaar voor gebruik.

Ooyala IQ is ontworpen met een open framework en biedt de mogelijkheid tot het integreren van bedrijfskritische datatypen van Ooyala en derden. Deze data kan worden gebruikt om prestaties, engagement en omzet te verhogen en omvat bijvoorbeeld informatie omtrent het aantal weergaven en de kwaliteit van de videostreams.

Jay Fulcher, CEO bij Ooyala: "Nu televisie zich over meerdere devices verspreid heeft, moeten real-time analytics gebruikt worden om het aanbod en rendement verder te verbeteren. Dankzij nieuwe soorten analyses kunnen bedrijven hun bedrijfsbeslissingen baseren op basis van grote hoeveelheden data. Wij hebben het verzamelen, opslaan en beheren van data over video- en tv-gedrag verder geoptimaliseerd zodat onze klanten hun bedrijfsstrategie en inkomsten verder kunnen verbeteren."

Overige functionaliteiten

  • Real-time programmeren: Met de multidimensionale selectiemogelijkheden van Ooyala IQ kunnen gebruikers de data filteren, sorteren en onderverdelen voor een breed scala aan real-time videostatistieken, zowel binnen de zeer interactieve gebruikersinterface van Ooyala als via een API.
  • Betrouwbaar volgen van players: Een nieuwe optie om video players te volgen, geeft gebruikers van Ooyala IQ de mogelijkheid om de prestaties van individuele video players te volgen. De optie geeft een nieuwe dimensie aan het dashboard en biedt bruikbare informatie die cruciaal is voor het succes van videodiensten.
  • Gestroomlijnde gebruikersinterface: Middels het centrale video analyse dashboard krijgen gebruikers een holistisch, gedetailleerd overzicht van de prestaties van elk afzonderlijk onderdeel van de content.
  • Gedetailleerde metingen en prestatie-analyses per product: Ooyala IQ biedt in één klik toegang tot gedetailleerde 'successtatistieken', bijvoorbeeld over de invloed van advertenties op de betrokkenheid met elk product.

Geïntegreerd platform
 
Ooyala IQ is geïntegreerd met het uitgebreide platform van Ooyala voor het beheren en aanbieden van video en voor het verhogen van het rendement. In combinatie met de reclameoplossingen uit de Videoplaza productlijn, biedt Ooyala een veelzijdige en modulaire lijn van producten voor exploitanten, televisieproducten en mediabedrijven. Hiermee kunnen zij, dankzij analytics hun video-opbrengsten, wereldwijd optimaliseren.

Beschikbaarheid
Ooyala IQ is vanaf begin mei beschikbaar voor geselecteerde klanten en wordt gepresenteerd op National Association of Broadcasters (NAB) van 11 t/m 16 april in Las Vegas (beursnr. SV1000).

Over Ooyala
Ooyala, een dochteronderneming van Telstra Corporation Limited, levert gepersonaliseerde video-ervaringen via alle soorten devices en is toonaangevend in online video-management, publicatie, analyse en exploitatie. De geïntegreerde productlijn van Ooyala geeft content-eigenaren de mogelijkheid om hun publiek te vergroten door grondige inzichten te geven die voor meer videogebruik en opbrengsten gaan zorgen. Door de overname van het Londense Videoplaza bezit Ooyala ook een van de grootste platforms voor hoogwaardige video-advertenties (adserver) en programmatic trading solutions ter wereld. Ooyala biedt advertenties op alle devices en wordt gebruikt door succesvolle televisieproducenten en mediabedrijven in Europa en APAC om video-opbrengsten te optimaliseren.

Voorbeelden van bedrijven die de Ooyala-technologie gebruiken zijn Univision, Foxtel, RTL, Canal+, NBC Universal, Telstra, ESPN, SBS Broadcasting, Telegraph Media Group, The North Face, Rolling Stone, Dell en Sephora. Het hoofdkantoor van Ooyala is gevestigd in Silicon Valley. Andere kantoren zijn te vinden in New York City, Londen, Singapore, Stockholm, Sydney, Tokyo en Guadalajara, Mexico. Het bedrijf werkt samen met de beste resellers en technische partners in Amerika, Europa, Afrika, Japan en Azië. Voor meer informatie, ga naar www.ooyala.com.

Contact Information