SOURCE: Moki Mobility Inc

Moki logo

July 02, 2015 16:58 ET

PayPoint kiest voor Moki om de plaatsing van point-of-sale terminals van de volgende generatie te beheren

Moki zal voor een globaal beheer van op afstand, oplossing van veiligheidskwesties en analyse van Android-gebaseerde betalingssystemen zorgen voor een globaal marktleider voor internationale betalingen

LONDEN, VERENIGD KONINKRIJK en LEHI, UT--(Marketwired - 2 juli 2015) - Moki, een software platform dat cloud-gebaseerde managementdiensten, veiligheid en analyse voor toestellen voor direct klantencontact aanbiedt, heeft vandaag aangekondigd dat PayPoint, een wereldleider in betalingstechnologieën, voor het Totale Controle Systeem van Moki heeft gekozen om de plaatsing van zijn Point-of-Sale terminals van de volgende generatie te beheren, zowel in het Verenigd Koninkrijk als internationaal.

PayPoint verwerkt jaarlijks ruim 800 miljoen transacties voor een bedrag van meer dan 14 miljard Britse pond voor meer dan 5 500 klanten en handelaars. Ze hebben voor Moki gekozen om een nieuwe generatie van platform terminals voor betalingen binnen verschillende industrieën te implementeren en te realiseren. Onder de overeenkomst valt het toepassen van Moki software voor die outlets in het 37 000 winkels tellende netwerk van PayPoint waar er behoefte is aan stand-alone terminals. Tevens wordt voorzien dat een aanzienlijke groei tot de mogelijkheden behoort, indien daaraan behoefte ontstaat.

Moki Totale Controle zal voor beheer op afstand, oplossen van veiligheidskwesties en het voldoen aan de beleidsregels van alle betalingsapparaten van PayPoint's zorgen, wat PayPoint in staat stelt om zijn betalingsinfrastructuur te vernieuwen, innovatieve nieuwe diensten toe te passen, meer transacties te kunnen genereren en tevens een betere dataverzameling en –analyse te kunnen verkrijgen.

"Door Moki Totale Controle toe te passen, zijn we in staat om retailers, handelaars en consumenten te benaderen die in allerlei hoeken van een multi-channel betalingsomgeving zitten. Maar we kunnen ook ons veel sterker en agressiever internationaal profileren op een veel dichter bij de klant staande wijze," zei Jon Marchant, CIO van PayPoint. "Integraal beheer van op afstand stelt ons in staat veiligheidsprocedures met twee factoren toe te passen, terwijl we bedrijfssoftware en OS builds van op afstand kunnen updaten. We zijn ook zeker verheugd over geavanceerde ondersteuningsdiensten zoals Remote Control. Dankzij deze feature zal PayPoint onze toestellen overal ter wereld totaal kunnen controleren.

De keuze van PayPoint voor Moki volgde op een zeer concurrentieel proces waarbij de grootste hardware producenten en verkopers van Enterprise Mobility Management (EMM) waren betrokken. Moki werkte tevens met PayPoint samen om zijn steun te bieden bij het ontwerpen van terminalen en samenstellen van een shortlist met leveranciers zodat het product aan de noodzakelijke technische specificaties zou voldoen. Onder de klanten van PayPoint bevinden zich grote bedrijven uit de wereld van financieringsdiensten, retailers, nutsbedrijven, media, e-commerce en gaming klanten, alsook overheidsdiensten.

"In het kader van een van onze grootste projecten, zijn we ongelooflijk blij om met het innovatieve en marktleidende globale betalingsbedrijf PayPoint samen te kunnen werken aan een omvangrijke operatie die meerdere jaren in beslag neemt om nieuwe diensten te kunnen uitbreiden en aan het voortouw van de betalingsomgeving die zich altijd verder ontwikkelt, te blijven trekken," zei Tom Karren, CEO van Moki. "Betalingen in de winkel spelen een sleutelrol in de ervaringen van klanten en stellen onze partners in staat om hun klanten loyaal aan het merk te maken en die loyaliteit verder te blijven ontwikkelen. De combinatie van de ingebouwde veiligheid en beheermogelijkheden van op afstand van Moki alsook de grensverleggende betalingstechnologie van PayPoint zal voor een nieuwe norm voor schaalbaarheid, gebruiksgemak en klantenbinding zorgen."

Over Moki:
De cloud-gebaseerde software van Moki geeft zijn klanten een Totale Controle over hun toestellen voor direct klantencontact. Toekomstgerichte organisaties gebruiken toestellen voor direct klantencontact voor digitale interacties om de klantenervaringen te kunnen meten. De Totale Controle van Moki stelt organisaties in staat om hardware, operating system, applicaties en content op de toestellen voor direct klantencontact van op afstand te beheren, veilig te stellen en te analyseren.

Opgericht in 2012, heeft Moki inmiddels het vertrouwen van honderden klanten gewonnen, waaronder de Juilliard School, Belly, Clarks, Columbia Sportswear en de Gezondheidsdienst van de stad New York. Onze klanten bevinden zich in 55 landen.

Het hoofdkantoor van Moki bevindt zich in Lehi, Utah, VS. Het bedrijf beschikt verder over kantoren in Palo Alto, Californië, VS en Londen, Engeland. Moki wordt ondersteund door Epic Ventures, Pelion Ventures en Allegis Capital. Om het laatste nieuws over Moki te volgen, bezoek de Moki blog, volg ons op Twitter, Facebook, LinkedIn en probeer onze nieuwe video uit.

Over PayPoint:
PayPoint is een internationale marktleider in betalingstechnologieën en biedt zijn oplossingen om betalingen te transformeren aan een zeer uiteenlopende samenstelling van klanten, van bedrijven in de consumentensector en financiële diensten tot retailers, nutsbedrijven, media, e-commerce, gaming en overheidsdiensten.

PayPoint levert betalingen en diensten via zijn unieke combinatie van lokale winkels, mobiele en online distributie kanalen. Het opereert zowel via eigen zaken alsook door de beste diensten van meer gespecialiseerde leveranciers te integreren. Jaarlijks verwerkt het bedrijf meer dan 800 miljoen transacties voor een totaal bedrag van 14 miljard Britse pond voor meer dan 5 500 klanten en handelaren.

Met een 24/7 support van zijn operatiecentrale met dual site processing, wordt PayPoint wereldwijd erkend als een globale leider op het vlak van betalingssystemen, smart technologie en service.

Retail netwerken
Het retail netwerk van PayPoint in heel Verenigd Koninkrijk omvat meer dan 27 800 lokale winkels, waaronder Co-op, Spar, McColls, Costcutter, Sainsbury's Local, Tesco Express, One Stop, Asda, Londis en duizenden zelfstandigen, waar het bedrijf rekening neemt voor voorafbetalingen van rekeningen voor energieverbruik, betaling van facturen, betaling van voordelen, betaling van mobiele beltegoeden, vervoerkaarten, TV licenties van BBC TV, opnames van contant geld en een groot aantal andere transacties. In Roemenië omvat het retail netwerk meer dan 9 200 terminals in lokale winkels, waar het mensen in staat stelt om de rekeningen contant te betalen, geld over te malen, wegenbelastingen te voldoen en mobiele beltegoeden te betalen. In Ierland beheert PayPont meer dan 500 terminals in winkels en credit unions, waar betalingen van mobiele beltegoeden en rekeningen worden verwerkt.

In het Verenigd Koninkrijk zorgt Collect+, een joint venture met Yodel, voor de aflevering en ophaling van postpakketen bij meer dan 5 800 PayPoint retailers. Het ATM netwerk van PayPoint telt meer dan 4 000 apparaten met het ”LINK” label in heel Verenigd Koninkrijk en 9 800 PayPoint terminals stellen retailers in staat krediet- en debetkaarten te kunnen accepteren.

Mobile and Online
PayPoint Mobile and Online verwerkt meer dan 145 miljoen betalingen voor parkeerdiensten en andere consumentendiensten. In het Verenigd Koninkrijk, Canada, VS, Frankrijk, Zwitserland en Australië vergemakkelijken zijn parkeeroplossingen het betalen met de mobiele telefoon, in steeds grotere mate via zijn eigen app. Het levert tevens elektronische parkeerkaarten, automatische nummerherkenningssystemen voor autobedrijven en boetesbriefjes.

Het online betalingsplatform van PayPoint is gelinkt aan 16 incasserende banken in het Verenigd Koninkrijk, Europa en Noord Amerika en levert veilige betalingen via krediet- en debetkaarten aan meer dan 4 600 online handelaars, waaronder MoonPig, WHSmith, London and Zurich Insurance, Moneysupermarket.com, Severn Trent en British Gas. Zijn productenaanbod varieert van een verwerkingsprogramma voor transacties tot kantoordiensten. Tevens zijn er waardetoevoegende diensten zoals FraudGuard, een geavanceerde dienst die het risico op fraude bij transacties waar er geen kaart wordt gebruikt, vermindert, Cardlock, een innovatieve oplossing voor PCI compliance, PayCash via het PayPoint netwerk en Cashier, een van de meest geavanceerde gehoste digitale betalingsoplossingen.

Contact Information