SOURCE: Moki Mobility Inc

July 03, 2015 12:59 ET

PayPoint Väljer Moki för att hantera utvecklingen av nästa generations Point-of-Sale Terminaler

Moki kommer att ge heltäckande fjärrhantering, säkerhet och analys av Android ersättningssystem till ledande internationella betalningsleverantör

LONDON, STORBRITANNIEN OCH LEHI, UT--(Marketwired - 3 juli 2015) - Moki, en mjukvaruplattform som ger molnbaserad förvaltning, säkerhet och analys för Customer Facing enheter, meddelade idag att PayPoint, världsledande inom betalningsteknik, har valt Moki´s Total Control system för att hantera utnyttjande av nästa generations Point-of-Sale-terminaler i Storbritannien och internationellt.

PayPoint - som hanterar över £ 14 biljoner från över 800 miljoner transaktioner årligen för mer än 5.500 kunder och handlare - har valt Moki för att utrusta och öka en ny generation av terminaler som hanterar industriella graderingar av betalningsplattform. Avtalet omfattar spridning av Mokis programvara till dessa försäljningsställen i PayPoint s 37.000 starka återförsäljarnät som behöver fristående terminaler och även möjliggör en betydande tillväxt, om det skulle behövas.

Moki Total Control kommer att ge fjärrhantering, säkerhet och policybaserad överensstämmelse av alla PayPoint betalningsenheter, som gör det möjligt för PayPoint att uppgradera betalningarnas infrastruktur, distribuera nya innovativa tjänster, skapa flera transaktioner, förbättra framtagande och analysera data.

"Genom att implementera Moki Total Control, har vi möjlighet att engagera återförsäljare, handlare och konsumenter över en flerkanalig betalningsspektrum samt expandera expandera aggressivt vår internationell närvaro i ett dramatiskt smidigare och skalbar mode", säger Jon Marchant, IT-direktör på PayPoint. "Med stora fjärrhanteringar kan vi göra det möjligt för två-faktors säkerhet och fjärruppdatera programvara och operativsystem som byggs. Vi är särskilt glada över avancerade supportfunktioner som fjärrkontroll, som gör det möjligt för PayPoint att ta helt kontroll över våra enheter från var som helst i världen. "

PayPoints val av Moki följde en mycket konkurrensutsatt process som involverar stora producenter av hårdvara och Enterprise Mobility Managements (EMM) leverantörer. Moki arbetade också med PayPoint för att hjälpa till med terminaldesign och leverantörers urval för att möta krävande specifikationer. Bland PayPoints kunder finns stora finansiella företag, återförsäljare, verktyg leverantörer, media, e-handel, spelkunder och myndigheter.

"Som en av våra största distributioner är vi stolta över att få arbeta med den innovativa globala betalningledaren PayPoint på en stor, flerårig global verksamhet för att expandera nya tjänster och ligga i framkant av den ständigt föränderliga betalningarnas landskap", säger Tom Karren, VD på Moki. "Betalningar in-store är en hörnsten i kundupplevelsen och gör det möjligt för våra partner att skapa och vårda varumärkeslojalitet. Kombinationen av Mokis inbyggda säkerhet, over-the-air fjärrhanteringsfunktioner och PayPoints spjutspets betalningsteknik kommer att sätta en ny branschstandard för skalbarhet, enkelt att använda och kundengagemang. "

Om Moki:
Moki molnbaserade program ger sina kunder total kontroll över customer-facing utrustningar. Framåtblickande organisationer använder customer-facing utrustningar till digitala interaktioner för att höja kundupplevelsen. Moki Total Control ger organisationer möjlighet att fjärrhantera, säkra och analysera hårdvara, operativsystem, program och innehåll på customer-facing utrustningar.

Grundad 2012, Moki är betrodd av hundratals kunder - däribland Juilliard School, Belly, Clarks, Columbia Sportswear och New York City Department of Health - i över 55 länder.

Moki har sitt huvudkontor i Lehi, Utah, och kontor i Palo Alto, Calif., Och London, England. Moki backas upp av Epic Ventures, Pelion Ventures och Allegis Capital. För att hålla dig uppdaterad och få det senaste från Moki, besök Moki blogg, följ oss på Twitter, Facebook, Linkedin och titta på vår senaste video.

Om PayPoint:
PayPoint är en internationell ledare inom betalningsteknik, dess lösningar för alla omvandlar betalningar från konsumenter och finansiella tjänsteföretag till återförsäljare, utilititer, media, e-handel, spel och statliga kunder.

PayPoint levererar betalningar och tjänster genom sin unika kombination av lokala butiker, mobila och online distributionskanaler, som levereras både genom sina ägda företag och genom att integrera de bästa tjänsterna från mer specialiserade leverantörer. Den hanterar över £ 14 biljoner från över 800 miljoner transaktioner årligen för mer än 5.500 kunder och köpmän.

Med stöd av 24/7 driftcentraler med dubbla processajter, PayPoint är känd för sin ledande position inom betalningssystem, smart teknik och service.

Nätverksförsäljning
PayPoints återförsäljarnätet över hela Storbritannien omfattar 27.800 lokala butiker, inklusive Co-op, Spar, McColls, Costcutter, Sainsburys lokal, Tesco Express, One Stop, Asda, Londis och tusentals oberoende, där nätet bearbetar energimätare, förskottsbetalningar, fakturobetalningar, vinstbetalningar, mobiltelefonernas top-ups, transportbiljetter, BBCs TV -licenser, kontantuttag och en rad andra transaktioner. I Rumänien, detaljhandeln omfattar ett nätverk över 9.200 terminaler i lokala butiker, hjälper människor att få kontanter av betalningsfakturor, överföringar av pengar, skattebetalningar och mobiltelefon top-ups. I Irland, över 500 terminaler I Irland, över 500 terminaler i affärer och kreditkassor behandlar mobila top-ups och fakturabetalningar.

I Storbritannien, Collect +, ett förenat företag med Yodel, ger en paket-lämna in och hämta ut service på mer än 5.800 PayPoint återförsäljare. PayPoint ATM nätverk omfattar mer än 4000 "LINK"-branded maskiner i Storbritannien, och 9800 PayPoint terminaler möjliggör återförsäljare att ta emot kredit- och betalningskort.

Mobil och Online
PayPoint Mobile och Online hanterar över 145 miljoner betalningar för parkering, betalningar och konsumenttjänster. I Storbritannien, Kanada, USA, Frankrike, Schweiz och Australien, dess parkeringslösningar gör det enkelt för människor att betala för parkering via mobil, allt genom sin egen app. Det ger också elektronisk parkeringstillstånd, automatiska igenkännade system till nummerplattan för parkeringar och böter.

PayPoint online betalningsplattform är kopplad till 16 anslutningsbankerna i Storbritannien, Europa och Nordamerika, och levererar säkra kredit- och betalningskort för över 4.600 online-handlare, inklusive MoonPig, WHSmith, London och Zürich Insurance, Moneysupermarket.com, Severn Trent och brittiska Gas. Dess serie av produkter varierar från en inkörsportstransaktion till en byrå av tjänster, förutom mervärdestjänster såsom FraudGuard, en avancerad tjänst som minskar risken för bedrägerier till icke-närvarande-kort transaktioner Cardlock, en innovativ lösning för PCI-efterlevnad, PayCash genom PayPoint nätverket och Cashier, en av de mest avancerade på digitala betalningslösningar.

Contact Information