SOURCE: Percy3D

Percy3D

July 14, 2011 09:00 ET

Percy3D Past Klassieke Films aan voor de Universal Pictures' Film Bibliotheek

PERCYFX applicatie lanceert op iOS, en combineert het beste van entertainment en technologie voor filmfans

TORONTO--(Marketwire - Jul 14, 2011) - Percy3D, een creatief webservice bedrijf dat mensen aanspoort om m.b.v. de nieuwste visuele 3D effecten en multimedia technologieën hun eigen filmmoment te creëren, kondigde vandaag aan dat het een overeenkomst heeft gesloten met Universal Partnerships & Licensing. Door het opkrikken van Universal's enorme bibliotheek met titels kunnen filmfanaten door middel van een op hun persoonlijke wensen toegesneden 'twist' hun favoriete filmscènes herleven. Percy3D's interactieve applicatie, PERCYFX, combineert het beste van entertainment en technologie door op een dusdanige manier gepersonaliseerde 3D tekst in bekende films te embedden dat het lijkt alsof de tekst deel uitmaakt van de oorspronkelijke scène. PERCYFX levert de clip af bij de iPhone, iPad of sociale netwerkpagina (Facebook en YouTube) zodat deze met vrienden kan worden gedeeld.

Vanaf vandaag hebben iOS-klanten toegang tot de klassieke Universal films, inclusief kaskrakers uit de Back to the Future, The Fast and the Furious en American Pie franchises. De filmtitels bevatten clips die de klanten kunnen personaliseren met teksten, te beginnen met drie personaliseerbare clips voor $0.99. Er wordt regelmatig clipinhoud voor elke film bijgevoegd en vernieuwd om gebruikers aan te sporen terug te komen. De applicatie wordt kort daarna ook beschikbaar gesteld voor Android, RIM, Ovi en Windows Mobile gebruikers.

Percy3D biedt merkeigenaren van inhoud zoals Universal Pictures de mogelijkheid films direct d.m.v. de modernste technologieën naar mobiele fans te sturen. Daarnaast kunnen gebruikers nu op een intiemer niveau omgaan met studioproducten. De applicatie is ontworpen als nieuwe vorm van sociale expressie en kan binnen slechts enkele seconden custom videos van 3D visuele effecten van studiokwaliteit voorzien.

"Gezien de grote selectie titels die Universal te bieden heeft zijn we zeer tevreden dat PERCYFX gelanceerd kan worden met films die wat genres betreft variëren van actie en drama tot geanimeerd; er is voor elk wat wils om te personaliseren en te delen," aldus Julie Steiner, oprichtster en president van Percy3D. "Daarnaast is een extra bonus voor inhoudeigenaren zoals Universal dat de PERCYFX applicatie een leuk, makkelijk bruikbaar product is voor fans die de inhoud op een nieuwe en spannende manier wensen te gebruiken - een manier die nog nooit eerder beschikbaar was."

Op dit moment heeft de PERCYFX applicatie de volgende titels van Universal Pictures:

--  The 40-Year-Old Virgin
--  American Pie franchise titels
--  The Big Lebowski
--  The Fast and the Furious franchise titels
--  Back to the Future franchise titels
--  Despicable Me
--  Hop
--  King Kong (2005)
--  Scott Pilgrim vs. the World
--  Sixteen Candles

Over Percy3D

Percy3D is een creatief webservice bedrijf dat mensen aanspoort "jezelf in een film te zetten" door gebruik te maken van de nieuwste 3D effecten en multimedia technologieën. Percy3D werd opgericht in 2010 en is bezig het pad te banen voor merkeigenaren van inhoud om de nieuwste technologietrends voor consumenten te gebruiken en er hun financiële voordeel mee te doen. Vanuit de (h)erkenning van de toenemende invloed die sociale netwerken en 'viral videos' op de entertainmentwereld hebben, werkt het Percy3D team samen met industriegiganten om inhoud voor consumentpersonalisering te licentiëren en daarmee studio's een winstgevende manier te bieden om doelpubliek op een meer intiem niveau te betrekken. Door het gebruik van de PERCYFX applicatie van het bedrijf kunnen consumenten clips uit populaire Hollywood-films personaliseren en een custom videobestand ontvangen dat op het sociale netwerk kan worden gedeeld of op een computer of mobiel apparaat kan worden gedownlod.

Contact Information