SOURCE: Department of National Defence

Department of National Defence

July 18, 2012 13:15 ET

Persbericht: Canadees Legercontingent Herdenkt de Doden van de Canadese Oorlogsbegraafplaats Groesbeek

OTTAWA, ONTARIO--(Marketwire - Jul 18, 2012) - Op 19 juli zal het Canadese Legercontingent (Canadian Forces, oftewel CF) dat deelneemt aan de 96e Nijmeegse jaarlijkse Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen een bezoek brengen aan de Canadese Oorlogsbegraafplaats Groesbeek in Nederland. Het contingent, bestaande uit 187 betogers en 38 leden van het Canadese Leger en burgers die deel uitmaken van de Centrale Band van de Canadese strijdkrachten en de Luchtcommando’s trommels en blazers, zal halverwege hun dagelijkse 40 km-loop stoppen om hun eer te betuigen aan de 2338 Canadese soldaten en vliegeniers die stierven in de diverse gevechten van de bevrijding van Nederland in 1944 en 1945.


Wanneer:    19 Juli om 12:00 uur Midden-Europese zomertijd (6 uur's 
        morgens EDT).

Waar:     De Canadese Oorlogsbegraafplaats Groesbeek en het 
        Monument, Groesbeek, Nederland.                   

Wat:      Het CF-contingent zal deelnemen aan een optocht naar de 
        Canadese Oorlogsbegraafplaats Groesbeek.                   

Aan het evenement zullen de volgende VIPs deelnemen: Dhr. David Jacobson, Ambassadeur van Canada in de Verenigde Staten; Dhr. Randy Hoback, Parlementslid (Prins Albert, Saskatchewan); Kolonel Creg Paulk, Hooggeplaatst Militair Attaché van Canada in de Verenigde Staten; Dhr. Don Love, van veteranenzaken Canada; Camarade Mark Steele van het Koninklijke Canadese Legioen; en Dhr. Larry Lashkevich, van Logistik Unicorp.

Notities aan de redacteur / nieuwsdirecteur: Neem contact op, voor meer informatie en / of interview-aanvragen met CF-personeel van de Canadese Oorlogsbegraafplaats Groesbeek, met Captain Linda Coleman, Gezamenlijke Gevechtsgroep Nijmegen Hoofd Publieke Zaken op 613-404-2701 of linda.coleman@forces.gc.ca.

Beeldmateriaal zal aanwezig zijn op de Canadian Forces Image Gallery op: www.combatcamera.forces.gc.ca.

Beeldmateriaal en verhalen over de Nijmeegse Afstandsmarsen zullen weergegeven worden op de onderstaande website: http://www.cmp-cpm.forces.gc.ca/nij-nim/index-eng.asp.

Voor meer informatie over CF's deelname aan de Nijmeegse Afstandsmarsen, bezoek deze link: http://www.forces.gc.ca/site/news-nouvelles/news-nouvelles-eng.asp?id=4308.

Voor de meest recente nieuwsitems, video’s en foto’s van CF-training en -deelname aan de Nijmeegse Afstandsmarsen, kan de media de officiële Facebook-pagina bezoeken op: http://www.facebook.com/JointTaskForceNijmegen.

Contact Information