SOURCE: Petrotechnics

Petrotechnics

November 09, 2012 09:19 ET

Petrotechnics Ontwikkelt Door Opito Goedgekeurde Werkcontroletraining

ABERDEEN, UNITED KINGDOM--(Marketwire - Nov 9, 2012) - Aan Petrotechnics, de wereldleider in het transformeren van vooraanstaande prestatie en het verbeteren van operationele risico’s, wordt het bieden van een nieuwe, OPITO-gecertificeerde Werkcontroletraining voor Uitvoerende Bevoegdheden in de olie- en gasindustrie toegeschreven.

De training is ontwikkeld om competenties te verhogen en om een gezamenlijk begrip te creëren onder degenen die verantwoordelijk zijn voor de werkcontrole en het uiteindelijke doel van het beperken van risico’s. Vanwege Petrotechnics’ ervaring in het verhogen van operationele efficiëntie en het verbeteren van de veiligheid in de meest risicovolle onderdelen van de werkzaamheden, werd het bedrijf door Oil and Gas Industry ISSOW (Integrated Safe Systems of Work) -Groepsleden gevraagd om een door OPITO goedgekeurde training te ontwikkelen en te geven.

De 1 dag durende training, die wordt geleid door een instructeur, is ontwikkeld om het personeel, dat verantwoordelijk is voor de werkcontrole bij de gas- en olie-installaties en op de terreinen in het stroomopwaartse gedeelte van de Noordzee, de algemene bekwaamheden, kennis, begrip en houdingen bij te brengen die vereist zijn om de werkzaamheden veilig en effectief uit te voeren.De training wordt aangeboden in vier modules, die de introductie tot werkcontrole, Taak Risico Analyse, het controleren van werkzaamheden en overdracht van werkschorsing en voltooiing behandelen. De training zal afsluiten met een definitieve analyse.

Petrotechnics kan de training geven op iedere afgesproken locatie, waar ook ter wereld. De eerste training vond plaats aan het eind van oktober.

John Broomfield, manager productondersteuning bij Petrotechnics, zei: "Meer dan 85% van het operationele personeel in de Noordzee heeft te maken gehad met andere werkcontroles van Petrotechnics en nu, na een grondig certificeringsproces van zes maanden, zijn wij in staat om de industrie een door OPITO goedgekeurde training aan te bieden. Deze Werkcontrole voor Uitvoerende Bevoegdheden is ontwikkeld om een veelzijdigere en duurzamere leerervaring aan te bieden, die de basisbekwaamheden bijbrengt, opdat het personeel vol zelfvertrouwen kan presteren in de branche."

"Onze werkcontrole-instructeurs beschikken over minimaal tien jaar werkervaring en bieden een meer relevante en meer lonende leerervaring, om er zeker van te zijn dat de leerstof wordt begrepen en effectief wordt toegepast. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om te trainen in een omgeving van internationaal erkende normen en van marktleidende spelers in praktische middelen, zoals Sentinel PRO(R) en Proscient."

Ian Close, opzichter productondersteuning bij Apache North Sea Limited, zei: "Als onderdeel van de eindeloze zoektocht naar het verbeteren van veiligheidsnormen, was Apache North Sea zeer geïnteresseerd in het uitproberen van de nieuwe trainingsnorm OPITO Werkcontrole voor Uitvoerende Bevoegdheden. Door de hechte samenwerking met Petrotechnics, was Apache vastberaden om deze training aan te bieden aan de werknemers, niet andersom, en ontving het twee ervaren trainers van Petrotechnics bij Forties Delta, voor een periode van zeven dagen, aan het eind van oktober 2012.

"Dankzij het harde werk door iedereen die hierin betrokken was, deden in totaal 70 kandidaten mee aan de training en werd deze succesvol beoordeeld. De feedback van de vertegenwoordigers was uitzonderlijk positief, wat aantoont dat de OPITO-norm een waardevol middel heeft geboden aan de industrie en bewijst dat, met de juiste operationele toewijding en faciliteiten die beschikbaar zijn, Petrotechnics deze training op een erg hoog niveau kan aanbieden in een offshore-omgeving."

Petrotechnics is een actief lid van de Oil and Gas Industry ISSOW Gebruikersgroep sinds de oprichting in 2007. De groep was aanvankelijk opgericht door STEP Change in Safety en valt nu onder UKCS stroomopwaartse olie- en gasoperators.

Opmerkingen aan de redacteur
Petrotechnics' Operationele Prestatie & Voorspellende Risico-soluties kunnen bedrijven in staat stellen om op intelligente wijze vooraanstaande werkprocessen in te sluiten, automatiseren en beheren, terwijl ze hun de middelen bieden om waardevolle inzichten en operationele intelligentie te meten en te over te nemen, zodat ze organisaties het zelfvertrouwen kunnen geven hun doelen te behalen, terwijl de onzekerheid rond dit essentiële onderdeel van operationele risico wordt weggenomen.

In de afgelopen 12 jaar heeft Petrotechnics gepionierd, zichzelf bewezen en organisaties in de gevaarlijke industrieën succesvol geholpen bij het verhogen van operationele effectiviteit en het verbeteren van de veiligheid in de meest risicovolle onderdelen van hun werkzaamheden. Meer dan 40.000 mensen op 350 terreinen in 22 landen in gevaarlijke industrieën gebruiken momenteel oplossingen van Petrotechnics, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Petrotechnics heeft haar hoofdkantoor in Aberdeen, Engeland met kantoren in Houston, V.S., Saoedi Arabië, Singapore en Rusland om haar projecten en wereldwijde clientèle te ondersteunen.

Contact Information  • Media Contact

    Fifth Ring Integrated Corporate Communications
    Hannah Blewett
    +44 1224 626288
    hannah@fifthring.com