SOURCE: Piksel

Piksel

March 10, 2014 17:50 ET

Piksel brengt de 4oD Mobiele Downloadmogelijkheid tot leven

Stelt de commerciële zender van het Verenigd Koninkrijk in staat de eerste te zijn met gratis offline mobiele inhoud

NEW YORK, NY--(Marketwired - Mar 10, 2014) - Met de expertise van Piksel is Channel 4 de eerste zender van het Verenigd Koninkrijk die gratis offline mobiele ‘uitzending gemist’ inhoud aanbiedt voor zowel iOS als Android-toestellen met ontwikkelingen naar de 4oD app.

"Channel 4 was een vroege vernieuwer in het Video on Demand (VoD) gebied en blijft ernaar streven om hun geweldige programma’s beschikbaar te maken waar, wanneer en op welk toestel dit de kijker het beste uitkomt. Er waren een aantal technische uitdagingen om een toepassing te bieden voor zowel iPhones als iPads en verschillende Android-toestellen. Hiervoor waren aanzienlijke innovatie, vindingrijkheid en ontwikkelingsvaardigheden nodig. De grote technische ervaring van Piksel in VoD hielp ons deze uitdagingen te overkomen en een complex project binnen korte tijd af te leveren, met uitstekende resultaten. Het Downloadproject op 4oD past goed bij onze kernstrategie om producten te maken die precies voldoen aan de behoeften van de kijker,” aldus Kevin Gallagher, CIO van Channel 4.

"Het is een grote stap naar de nieuwe grens van kijken dat 4oD gebruikers via gratis downloaden en terugkijken hun favoriete Channel 4 programma’s kunnen bekijken, ongeacht tijd en plaats. Het is nieuw voor Britse zenders en we zijn verheugd dat wij met Channel 4 mogen blijven werken aan innovatieve en baanbrekende diensten die de strategie van betrokkenheid van de kijker ondersteunt en hun commerciële bereik uitbreidt. De 4oD mobiele downloadmogelijkheid is slechts één voorbeeld waar de mensen van Piksel onze klanten hebben geholpen het oude televisiekijken te veranderen en een jong, betrokken publiek dat zoekt naar flexibiliteit in het tv-kijken, direct aan te spreken," zei Mark Christie, Hoofd Technologie bij Piksel.

Piksels combinatie van technische expertise, baanbrekende UX ontwerp en slimme professionele diensten zorgde dat Channel 4 hun inhoud aan een heel nieuw publiek kon leveren met multischerm internet-tv. De nieuwe 4oD met Download werd zeer goed ontvangen. In de eerste 24 uur na de lancering waren er meer dan 5.000 nieuwe iOS app downloads van de App Store van Apple en meer dan 1,25 miljoen app updates. Deze aantallen blijven groeien, naast een groot aantal Android downloads van Google Play.

Naast Download, bevat de app ook een Collections-mogelijkheid en verschillende andere verbeteringen. Collections geeft de redactie van Channel 4 de mogelijkheid om afleveringen aan elkaar te koppelen via het thema of onderwerp om creatieve programmering mogelijk te maken.

"De mensen van Piksel zijn van nature probleemoplossers – we nemen de complexe problemen van onze klanten, halen ze uit elkaar, en vinden een weg vooruit," aldus Mr. Christie.

4oD werd genomineerd voor de 'Beste TV App' bij de 2014 TV Connect Awards, waarvan de winnaar bekend wordt gemaakt op 19 maart 2014. Bekijk 4oD van dichtbij met een persoonlijke demonstratie op TV Connect (Londen, 18-20 maart 2014) of bekijk de demonstratie op het podium van het multischerm ecosysteem van Channel 4 op CABSAT (Dubai, 11 maart 2014 om 12:30 pm).

Over Piksel

Wij helpen's werelds toonaangevende merken hun bereik en rendement te maximaliseren met video.

Bestaande uit een internationaal team van deskundigen die wij “televisionairen” noemen, heeft Piksel bijgedragen aan het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van online videodiensten voor grote mediabedrijven als AT&T, BSkyB, Celcom, Mediaset, Sky Deutschland enTelevisa, alsook grote merken als Airbus, Barnes & Noble, en Volkswagen.

Met het hoofdkantoor in New York City, zijn Piksel-kantoren door heel Europa en Noord- en Zuid-Amerika te vinden en bereiken zij daarmee ruim 1600 klanten in meer dan 50 landen.

Volg het bedrijf op Twitter via www.twitter.com/piksel

Contact Information