SOURCE: Piksel

Piksel

March 06, 2014 00:01 ET

Piksel geselecteerd om de publicatie van het OTT Platform van VRT te ondersteunen

NEW YORK, NY--(Marketwired - Mar 6, 2014) - Piksel, een wereldwijde aanbieder van software en diensten om inkomsten uit video te genereren, heeft van VRT, de nationale publieke televisieomroep van België, de opdracht gekregen om een mijlpaal over-the-top televisie (OTT) oplossing te bieden. Het project zal de VRT in staat stellen te voorzien in de groeiende behoefte naar video-on-demand (VOD), uitzending gemist en live inhoud op meerdere toestellen.

Om precies te zijn, wordt er voor de VRT een aangepaste end-to-end inkomstenoplossing ontwikkeld, gebaseerd op het prijswinnende video content management systeem (VCMS) van Piksel. De dienst zal automatisch “uitzending gemist” programma’s aanbieden aan de kijkers en naar andere externe distributeurs (bijv. telefoonmaatschappijen), zodat zij een breder publiek bereiken.

"Dit is een zeer belangrijk project voor de VRT, dat ons bedrijf naar de frontlijn van technologie in deze industrie brengt. Tijdens het selectieproces was het voor ons belangrijk een bedrijf te kiezen dat steeds kwaliteit heeft getoond in de voorgestelde oplossingen, betrouwbaarheid in hun kunnen, uitgebreide kennis van het gebied en innovatie in hun denken. Het Piksel team kwam op alle fronten als beste naar voren en we werken met zeer veel enthousiasme samen met hen aan dit project,” aldus Tom Caljon, Projectleider bij VRT.

"We zijn blij dat de VRT voor Piksel heeft gekozen om hun stations klaar te stomen voor de toekomst. Door te onderkennen dat loyaliteit tegenwoordig door een sterk media-aanbod wordt gewonnen, heeft de VRT vooruitgekeken voor de kijker, en plannen gemaakt om marktleider te worden. De VRT was en is een belangrijke klant van Piksel en we zijn verheugd samen met hen aan dit B2C en B2B project te werken," zei Marco Frigerio, VP Verkoop bij Piksel.

Piksel zal de gehele structuur van de end-to-end oplossing leveren, ondersteund door een enkel back-end platform, Piksel VCMS, dat verantwoordelijk zal zijn voor het aansturen van algemene werkstromen, alsmede het beheer van EPG en metadata, en het publiceren op meerdere toestellen.

Ontmoet mensen van Piksel zoals Marco Frigerio op TV Connect 2014 in Londen, Verenigd Koninkrijk, 18-20 maart, 2014 door online een afspraak te boeken. Volg ons gedurende het evenement via @Piksel en praat mee via #TVConnect.

De lancering van de oplossing vindt naar verwachting plaats in 2014.

Over Piksel

Piksel helpt ‘s werelds toonaangevende merken om hun bereik en opbrengst via video te maximaliseren.

Met een wereldwijd team van “televisionairs” heeft Piksel geholpen online videodiensten te ontwikkelen, bouwen en beheren voor grote mediabedrijven zoals AT&T, Axiata, BSkyB, Mediaset, Sky Italy, VRT, Sky Deutschland en Televisa, evenals bedrijfsmerken zoals Airbus, Barnes & Noble, en Volkswagen.

Piksel heeft zijn hoofdkwartier in New York, en er bevinden zich kantoren van Pixel in Europa en Amerika, waarmee meer dan 1.600 klanten worden bediend in meer dan 50 landen.

Volg het bedrijf op Twitter via www.twitter.com/piksel

Over de VRT

De VRT, een afkorting voor Vlaamse Radio - en Televisieomroeporganisatie, is de Vlaamse publieke omroep voor radio en televisie in België. De VRT heeft drie tv-kanalen, vijf radiokanalen, extra digitaal televisieaanbod en meerdere online producten.

Contact Information