SOURCE: Piksel

Piksel

March 10, 2014 12:15 ET

Piksel stärker globalt team för fokus på kundvertikaler

NEW YORK, NY--(Marketwired - Mar 10, 2014) - Piksel, en global leverantör av mjukvara och tjänster för video-förtjänst, annonserade idag att de hade avslutat en nyckelfas i dess tillväxtplan med en omstrukturering av dess handels- och lösningsverksamheter till ett global kundcentriskt företag fokuserat på industri-vertikaler. Dessa vertikaler representerar kunder för vilka media är kärnverksamheten: Innehållsproducenter, Sammanställare, och Distributörer (CAD) och de för vilka media stödjer deras verksamhet: Tro, Sport och Enterprise (FSE).

"Piksel är ett företag med ett otroligt teknologiskt arv – vi har varit först otroligt många gånger inom online – de första kommersiella OTT-plattformarna i Europa och Mellanöstern, den första sammanställande video-on-demand-sidan för utsändning av innehåll i Europa och vissa av de tidigaste andraskärmsmobilapparna för synkroniserat tittande på tv:n. Men så banbrytande som dessa initiativ har varit vore de helt enkelt en lösning i sökning efter problem utan en djup förståelse av våra kunders företag och ett anförtrott partnerskap för att hjälpa dem maximera avkastningen på sina media-tillgångar”, sade Kevin Joyce, Piksels Ledningschef.

"För mycket av industrins jargong tas upp av beskrivningar av vad teknologin är, inte vad den gör, eller vad den betyder för kunder. Det är en form av navelskådning som innebär att du ständigt pratar om dig själv och inte kunden – och vi vill inte hålla på med sådant”, fortsatte Mr. Joyce.

Med officiell lansering i augusti förra året har Piksel fokuserat på lösningar som maximerar räckvidden och avkastningen hos video levererad över IP, med lösningar utvecklade enligt olika kundtypers behov.

"Piksel's försäljnings-, lösningsarkitektur-, produktmarknadsförings-, och produktteam opererar nu som vertikal-orienterade företag, vilket säkerställer att industrispecialister finns där de behöver finnas för att bäst stödja våra klienters behov”, sade Peter Heiland, Piksels tillfälliga verkställande direktör.

"I vissa fall så har detta inneburit att vi har fullständigt omstrukturerat team för att fokusera på kunder, inte teknologin för dess egen skull. Fusionen av vår tidigare Media Solutions Group till ett globaliserat lösningsarkitektlag under direkt ledning av vår CTO, Mark Christie, är ett typexempel. Detta nästgenerations-team är ett av de mest kritiska i företaget. De är ledningen mellan kunden och vår produktorganisation och, ja, de behöver vara mycket väl insatta inte bara i teknologin – utan viktigast i kundens företag”, sade Mr Heiland.

Piksel är stolta over att annonsera följande tillägg och befordranden:

 • Mitch Askenas, SVP Handel - CAD Amerika
 • Kevin Burke, Sportdirektör
 • Tony Cole, Global Företagsutveckling - CAD
 • Stacie Desplanques, VP Produktmarknadsföring - CAD & FSE
 • Shaun Doyle, VP Handel - CAD Norra Europa
 • Brian Kisslak, VP Globala Strategiska Konton - CAD
 • Mario Pabst, Handelsdirektör, DACH - FSE
 • Benj Smith, General Manager - Tro
 • Jody Stark, VP Handel, Amerika - CAD
 • Hal Stiles, Direktör Lösningsarkitektur, Amerika - CAD
 • Riccardo Vescovi, Direktör Lösningsarkitektur, EMEA - CAD

"Våra kunders behov utvecklas och därför kommer vi också att göra det”, sade Mr. Heiland. ”Jag har förtroende för att vårt folks djup och erfarenhet kommer att fortsätta försäkra att våra kunder är de bäst tjänade i industrin."

Om Piksel

Vi hjälper världens ledande varumärken att maximera sin räckvidd och avkastning med video.

Bestående av ett globalt team av experter som vi kallar "televisionaries”, har Piksel hjälpt till att konstruera, bygga och hantera online-videotjänster för stora medieföretag som AT & T, BSkyB, Celcom, Mediaset, Sky Deutschland och Televisa, samt enterprise-märken som Airbus, Barnes & Noble, och Volkswagen.

Med högkvarter i New York City kan nu Piksels kontor hittas rakt igenom Europa och Amerika, tjänstgörande mer än 1600 klienter i över 50 länder.

Följ företaget på Twitter på www.twitter.com/piksel

Contact Information