SOURCE: Piksel

Piksel

March 06, 2014 00:01 ET

Piksel valt att stärka VRT:sOTT-syndikeringsplattform

NEW YORK, NY--(Marketwired - Mar 6, 2014) - Piksel, en global leverantör av mjukvara och tjänster för att tjäna pengar via video, har fått i uppdrag av VRT, Belgiens nationella offentliga tv-bolag, att leverera en milstolpe inom over-the-top-lösningar (OTT) för tv-sändning. Projektet kommer att låta VRT tillfredsställa det växande behovet av video-on-demand (VOD), catch-up och live-innehåll på flera enheter.

Specifikt kommer en skräddarsydd end-to-end lösning baserad på Piksels prisbelönta hanteringssystem för videoinnehåll (VCMS) att utvecklas för VRT. Tjänsten kommer att automatiskt leverera program i catch-up-format till tittare och andra externa distributörer (t ex Telco-operatörer) vilket ger dem möjligheten att nå en bredare publik.

"Detta är ett väldigt viktigt projekt för VRT, och ett som tar vårt företag till den teknologiska framkanten inom industrin. Under urvalsprocessen var det viktigt för oss att välja ett företag som hade uppvisat konsekvent kvalitet i lösningarna som man föreslagit, pålitlighet i sin kapacitet, djup kännedom av området och innovation i tänkandet. Piksel-laget visade sig ligga i toppen på alla sätt så vitycker att det är väldigt spännande att jobba med dem på detta projekt,” sade Tom Caljon, Projectledare vid VRT.

"Vi är glada over att VRT har valt Piksel för att säkra sin station inför framtiden. Genom att känna igen att dagens lojalitet kommer ifrån ett starkt utbud av digital media har VRT föregått tittaren och planerat i förväg för att nå marknadsledande status. VRT har varit, och kommer att fortsätta vara, en viktig kund för Piksel och vi ser fram emot attjobba på detta B2C- och B2B-projekt med dem,” sade Marco Frigerio, Vice President för försäljningsenheten vid Piksel.

Piksel kommer att leverera hela end-to-end- lösningens arkitektur, underbyggd av en enda back-end-plattform, Piksel VCMS, som håller i orkestreringen av övergripande arbetsflöden tillsammans med EPG och hantering av metadata upp till publicering på flera enheter.

Träffa Piksel-folk som Marco Frigerio vid TV Connect 2014 i London i Storbritannien 18-20 mars 2014 genom att boka ett möte online. Följ oss under evenemangetgenom att använda @Piksel och gå med i diskussionen genom #TVConnect.

Lösningen förväntas lanseras under 2014.

Om Piksel

Piksel hjälper världens ledande varumärken med att maximera sin räckvidd och avkastning med video.

Piksel består av ett globalt lag av “televisionärer” och har hjälpt till att designa, bygga, och hantera onlinevideotjänster för stora medieföretag som AT&T, Axiata, BSkyB, mediaset, Sky Italy, VRT, Sky Deutschland och Televisa, såväl som enterprise-märken som Airbus, Barnes & Noble, och Volkswagen.

Piksel har sitt högkvarter i New York City och dess kontro finns nu hittas igenom Europa och Amerika, där man betjänar fler än 1600 klienter i fler än 50 länder.

Följ företaget på Twitter på www.twitter.com/piksel

Om VRT

VRT, förkortning av Vlaamse Radio - en Televisieomroeporganisatie, är det offentligaflamländska tv- och radiobolaget i Belgien. VRT har tre tv-kanaler, fem radiokanaler samt ytterligare digitala tv-erbjudanden och flertalet online-produkter.

Contact Information