SOURCE: poLight AS

poLight AS

July 06, 2011 03:00 ET

poLight reiser NOK 100 millioner fra Investinor og eksisterende eiere

Investinor leder finansieringsrunden for å støtte kommersialisering av poLight sin polymerbaserte autofokuslinse

HORTEN, NORGE--(Marketwire - Jul 6, 2011) - poLight AS, som er verdensledende innenfor utvikling av aktive høytemperaturbestandige linseelementer for kameraer i mobiltelefoner, kunngjorde i dag at selskapet har hentet NOK 100 millioner (USD 18,5 millioner) fra nye og eksisterende investorer. Investinor, basert i Trondheim, har ledet runden med deltakelse fra eksisterende aksjonaerer som Viking Venture III AS, Alliance Venture Polaris AS og SINTEF Venture III AS.

poLight sin fleksible autofokuslinse, TLens, tilbyr produsenter av kameramoduler neste generasjon autofokusteknologi basert på en innovativ og patentert materialplattform som består av polymer, glass og metaller. Dette vil forbedre kameratelefonene sin ytelse, mens man samtidig kan tilfredsstille mobiltelefonprodusentene sine aggressive krav til pris og størrelse.

TLens produktene fra poLight kan enkelt integreres i kameramoduler for alle typer mobiltelefoner, fra de enkleste kameraene helt opp til 12 megapixel. poLight sin teknologi gir overlegne egenskaper i forhold til tradisjonelle autofokusløsninger, ved redusert strømforbruk, fjerning av støy, forbedret bildekvalitet og redusert fokuseringstid, noe som gir mulighet for mer avansert bildeteknologi som "Instant Focus" for video og bilde fotografering.

"Investorer ser at poLight sin teknologi er best posisjonert for å gi kundene bedre kameratelefon med nye funksjoner og en mer optimal brukeropplevelse. Samtidig har man forbedret produksjonsprosessene ved å utnytte teknologi fra halvledere/ MEMS industrien for å sikre en kostnadseffektiv høyvolumproduksjon," sier Christian Dupont, administrerende direktør i poLight. "Kundene vil også dra nytte av våre nyvinninger gjennom at vi bruker velkjent produsenter og leverandører ".

Eivind Bergsmyr, partner i Viking Venture, la til: "Siden vår første investering i 2009, har selskapet hatt stor fremgang. En solid ledelse har blitt bygget rundt vår nye CEO, Christian Dupont, for å utfylle poLight sin teknologiske ekspertise. TLens har allerede fått mye oppmerksomhet i kameratelefonmarkedet. Den store interessen har ført til at kunder har begynt å designe TLens inn i fremtidige kameramoduler. Parallelt har poLight sikret samarbeid med ledende MEMS/halvleder produsenter og andre viktige underleverandører."

"Vi er glade for å kunne bidra til at norsk nanoteknologi fra et spennende miljø i Horten bringes til det internasjonale markedet. Både SINTEF og Ignis har spilt en viktig rolle i utviklingen av teknologiplattformen. Kommersialisering av ny teknologi til et svaert krevende mobilmarked er utfordrende, og selskapet står nå ovenfor en spennende fase med industrialisering av produktet. Vi tror at kombinasjonen av teknologiekspertisen og den internasjonale industrierfaringen som dette selskapet har, er den rette for å møte de utfordringer selskapet står ovenfor, sier Ann-Tove Kongsnes, investeringsdirektør i Investinor.

Finansieringsrunden kan bli utvidet til NOK130M (USD 24.5 millioner) i løpet av andre halvår gjennom at selskapet inviterer utvalgte investorer til å delta i konsortiet.

Om Investinor

Investinor AS ble etablert i 2008, og er et statlig, landsdekkende investeringsselskap som forvalter 2,2 mrd. NOK. Selskapet har som ambisjon å bidra til økt verdiskapning ved å investere risikokapital og utøve aktivt, kompetent eierskap i internasjonalt orienterte norske bedrifter i tidlig vekst- og ekspansjonsfase. Investinor har pt. en portefølje på 25 bedrifter. For mer informasjon, besøk www.investinor.no.

Om poLight

poLight utvikler mikrooptikk komponenter. Selskapets egenutviklede, patenterte teknologi muliggjør produksjon av høytemperaturbestandige, silisiumbaserte aktive optiske komponenter bygget rundt en deformerbar polymer. poLight AS ble skilt ut fra Ignis ASA i 2009 gjennom investeringer fra Viking Venture III AS, Alliance Venture Polaris AS, SINTEF Venture III AS og Ignis ASA. poLight har som hovedoppgave å lede utviklingen av kostnadseffektive, bestandige og aktive linseelementer for kameramoduler i mobiltelefonmarkedet. poLight har sitt hovedkontor i Horten (Norges mikro og nanoteknologi kluster sør for Oslo). For mer informasjon, besøk www.polight.com.

Om Viking Venture

Viking Venture, med base i Trondheim, er et av de ledende teknologifokuserte venture-fond i Norden med 1,4 milliarder kroner under forvaltning. Venturefondet fokuserer på selskaper som er involvert i elektronikk, programvare, olje & gass, materialer og ren teknologi. Viking Venture investerer typisk i selskaper som har bevist sin teknologi og er klar for kommersialisering internasjonalt. Fondet er en meget aktiv eier med en betydelig eierandel i porteføljeselskapene.

Om Alliance Venture

Alliance Venture er et venturekapital fond. Selskapet investerer i privateide, tidlig stadium teknologiselskaper. Totale midler under forvaltning er 430 MNOK Alliance Venture ble dannet i 2001 av et team av erfarne ledere med bakgrunn som muliggjør effektive investeringsevalueringer og aktiv oppfølging. Dette støttes av et nettverk av strategiske allianser, som kan bidra med know-how, deal flow, due diligence, co-investeringer og partnerskap med porteføljeselskapene.

Om SINTEF

SINTEF er en av de største kontrakts forskningsinstitutter i Europa med ca. 2000 ansatte og en årlig omsetning på ca 3 milliarder kroner. SINTEFs datterselskap Sinvent AS forvalter IPR og ventureporteføljen på vegne av SINTEF.

poLight AS, poLight logo og poLight produktnavn er varemerker eller registrerte varemerker for poLight AS.

Contact Information