SOURCE: Precor

Precor

July 29, 2015 08:00 ET

Precor voegt Queenax modulaire functionele training toe aan uitgebreide productportfolio

Queenax transformeert één enkele ruimte naar een multifunctionele, sterk aanpasbare functionele trainingszone

WOODINVILLE, WA--(Marketwired - Jul 29, 2015) - Precor, een toonaangevende leverancier van persoonlijke fitnessoplossingen, heeft vandaag de toevoeging van Queenax, een toonaangevende leverancier van functionele trainingssystemen, aan het productaanbod bekendgemaakt. Amer Sports, moederbedrijf van Precor, heeft Queenax overgenomen. Het bedrijf zal vallen onder het merk Precor® van de fitnessdivisie van Amer Sports. De overname betekent een uitbreiding van het Precor-fitnessplatform. Dit platform omvat traditionele kracht-, cardio- en Networked Fitness-producten. Met de toevoeging van Queenax biedt Precor fitnesscentrumexploitanten een uitgebreidere reeks fitnessoplossingen, waarmee zij kunnen voldoen aan de voortdurend veranderende fitnessbehoeften van sporters.

"Functionele training is een van de snelstgroeiende segmenten in de commerciële fitnessbranche", zegt Rob Barker, directeur van Precor. "Het sterk configureerbare Queenax-systeem is de perfecte aanvulling op onze robuuste kracht- en cardioproducten. Het weerspiegelt ons streven om fitnesscentrumexploitanten in staat te stellen hun leden toegang te geven tot een gepersonaliseerde, resultaatgerichte fitnesservaring."

Queenax is een ruimtebesparend modulair functioneel trainingssysteem dat op verschillende manieren kan worden geconfigureerd om te voldoen aan de behoeften van fitnesscentrumexploitanten, sporters en personal trainers. Door het gestroomlijnde en configureerbare ontwerp van het Queenax-systeem kunnen exploitanten de kostbare vloerruimte in het fitnesscentrum optimaal benutten, zonder de traditionele activiteiten te belemmeren. Diverse trainingsapparatuur, waaronder apparaten voor suspension training, boksringen en dip bars, kan worden toegevoegd aan het systeem. Dit biedt trainers de mogelijkheid om gepersonaliseerde training en lessen voor kleine groepen te verzorgen op basis van de wensen van klanten.

"We zijn er trots op om deel uit te maken van een bedrijf dat unieke apparatuur levert, waarmee fitnesscentrumexploitanten zich kunnen onderscheiden en waarmee ze hun leden een betere fitnesservaring kunnen bieden", aldus Gionata D'Alesio, CEO en oprichter van Queenax. "Als Precor-merk hebben we de mogelijkheid om een breder scala aan klanten te bereiken met Queenax-trainingsoplossingen, in een tijd dat de vraag naar functionele training snel groeit."

Precor is een dochteronderneming van Amer Sports Corporation, een van de grootste bedrijven ter wereld op het gebied van sportuitrusting. De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Ga voor meer informatie naar precor.com/queenax.

Over Precor
Precor, met het hoofdkantoor in Woodinville, Washington, ontwerpt en produceert premium end-to-end fitnessoplossingen voor commercieel en thuisgebruik. Precor levert de gepersonaliseerde producten, service-ervaringen en middelen die fitnesscentrumexploitanten nodig hebben om hun bedrijf te laten groeien en de tools die sporters nodig hebben om hun fitness- en lifestyledoelen te bereiken. Sinds 1980 is Precor een pionier als leverancier van innovatieve fitnessoplossingen, waaronder de EFX® Elliptical, Adaptive Motion Trainer® "AMT®" en Preva® Networked Fitness. Precor is een dochteronderneming van Amer Sports Corporation, een van de grootste bedrijven ter wereld op het gebied van sportuitrusting, met internationaal bekende zustermerken als Wilson, Atomic, Suunto, Salomon, Arc'teryx en Mavic.

Over Amer Sports
Amer Sports (www.amersports.com) is een sportartikelenbedrijf met internationaal bekende merken als Salomon, Wilson, Atomic, Arc'teryx, Mavic, Suunto en Precor. De technisch geavanceerde sportapparatuur, footwear en kleding verbeteren de prestaties en verhogen het plezier bij sporten en outdooractiviteiten. Amer Sports biedt een evenwichtig verdeelde, brede portfolio van sporten en producten en is aanwezig op alle grote markten. Aandelen van Amer Sports zijn genoteerd op de Nasdaq Helsinki-beurs (AMEAS).

Contact Information