SOURCE: RoboticOncology.com

RoboticOncology.com

October 31, 2011 03:36 ET

Prostaatkankerdeskundige dr. David Samadi zal levensreddende robotische prostatectomieoperaties doen in Nederland

Gezondheidszorg in het buitenland en wederzijdse ondersteuning van dokters staan centraal in dr. Samadi's strijd tegen prostaatkanker

NEW YORK, NY--(Marketwire - Oct 31, 2011) - Prostaatkankerdeskundige dr. David Samadi reist deze week naar Nederland en wil op die manier zijn steentje bijdragen aan het verbeteren van gezondheidszorg wereldwijd en aan de toegankelijkheid van medische technologie. Tijdens zijn verblijf zal hij zijn kennis over prostaatkanker en expertise op het gebied van robotchirurgie delen met lokale specialisten. Dr. Samadi zal live procedures voor robotische prostatectomie uitvoeren en zal met behulp van zijn SMART (Samadi Modified Advanced Robotic Technique) Surgery de carcinomateuze prostaat van diverse patiënten verwijderen.

Als vicevoorzitter van de afdeling urologie en hoofd van Robotics and Minimally Invasive Surgery (Robotica en Minimaal Invasieve Chirurgie) van het Mount Sinai Medical Center, heeft dr. Samadi een hoge mate van expertise in urologie, prostaatkanker en robotische prostatectomiechirurgie verworven. Hij reist regelmatig naar het buitenland om dokters kennis bij te brengen over zijn levensreddende, minimaal invasieve robotische operatietechnieken voor prostatectomie.

Dr. Samadi zal samenwerken met dr. Jelle Barentsz, een MRI-specialist voor urogenitale ziektes en MR-contrastmiddelen aan het Medisch Centrum van de Nederlandse Radboud Universiteit in Nijmegen, waar de procedures zullen plaatsvinden. De MR-beeldvorming zal door dr. Barentsz worden gebruikt om prostaatkanker vroegtijdig op te sporen en de precieze locatie en agressiviteit ervan te identificeren. Hij gelooft ook dat de microscopische helderheid tijdens de operaties een belangrijke toevoeging zal zijn op de techniek van dr. Samadi. "De combinatie van onze accurate MRI-categorisering van prostaatkanker en de precieze robotchirurgie van dr. Samadi zal een succes zijn voor onze patiënten. We verwelkomen zijn expertise en kijken ernaar uit om zijn SMART-procedure in de toekomst toe te passen", aldus dr. Barentsz.

De stevige basis in zowel open, traditionele chirurgie als robotchirurgie komt tot uiting in de unieke manier waarop dr. Samadi prostatectomie benadert. Maar weinig chirurgen in de Verenigde Staten hebben met succes de principes van laparoscopie en robotchirurgie verenigd met urologische oncologie zoals dr. Samadi dit gedaan heeft. Met zijn meer dan 3.600 succesvolle robotische prostatectomieprocedures heeft dr. Samadi uitstekende resultaten geboekt met de behandeling van kanker, urine-incontinentie en impotentie. "Succes met robotchirurgie komt met ervaring. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaringen te delen met dr. Barentsz en zijn collega's en om hen te helpen dit succes met hun patiënten te bereiken", aldus dr. Samadi.

Naast ervaring schrijft dr. Samadi zijn succes ook toe aan techniek. "Tijdens operaties kan ik de lengte van het urinekanaal bepalen door het dorsaal veneuze complex niet te hechten. Hoe langer het urinekanaal, hoe beter de resultaten met continentie", legt dr. Samadi uit. Verminderd bloedverlies tijdens de operatie, een korter ziekenhuisverblijf en sneller herstel horen eveneens tot de voordelen van robotische prostatectomie.

Net als in de VS is PSA-screening ook in Nederland aan kritisch onderzoek onderworpen, maar dr. Samadi en Barentsz zijn van oordeel dat een vroege opsporing van prostaatkanker de sleutel vormt tot het redden van levens.

Dr. Samadi zal tijdens zijn verblijf in Nederland meerdere live robotische prostatectomieoperaties uitvoeren om chirurgen hier op te leiden. "Dr. Samadi's onderricht hier in Nederland zal een nieuw tijdperk inluiden in onze strijd tegen prostaatkanker", aldus dr. Barentsz.

Verwante links:
http://www.ru.nl/english/
http://www.smart-surgery.com