SOURCE: Radical.FM

Radical.FM

November 20, 2012 00:01 ET

Radical.FM lanserar världens mest kompletta musikplattform

Branschpionjär skapar den första tjänsten någonsin som kombinerar skräddarsydd radio, on-demand streaming och personlig broadcasting

STOCKHOLM, SVERIGE--(Marketwire - Nov 20, 2012) - Radical.FM, radiopionjären Thomas McAleveys nya storprojekt, tillkännager idag den svenska lanseringen av världens mest kompletta musikplattform. Radical.FM kombinerar en fullt personlig broadcasting-tjänst ("TALK" och RadCasting™) med en nätradiotjänst (som Pandora), on-demand-spellistor (som Spotify), och en kraftfull distributionskanal för oberoende musiker. Hela tjänsten, inklusive on-demand streaming genom avtal med IFPI, är nu live, gratis och reklamfri för alla svenska användare. Radical.FM finns också tillgängligt i andra länder, med oberoende musik, RadCasting och TALK - men utan musik från skivbolagen. Under kommande månader läggs skivbolagsmusik till även i den globala tjänsten.

"Radical.FM är den första internetbaserade musiktjänsten som erbjuder mänsklig live-kommunikation, något som tidigare bara har återfunnits inom vanlig marksänd radio", säger Tom McAlevey, VD och pionjär inom internetbaserad radio sedan han skapat Tomsradio.com år 1999. Men i Sverige är Tom mest känd som Banditen, upphovsmannen till Bandit Radio i Stockholm. "Radical.FM kombinerar det bästa av dagens banbrytande digitala tjänster med fördelarna med traditionell radio, inklusive den lokala förankringen med radiopratare och liknande. Vi tar med oss FM-radio in i den digitala eran genom att förse såväl amatörer som industriproffs med en plattform där de kan skapa sin helt egna radiostation, och sända den live till en obegränsad publik".

Radical.FM förser också artister med den unika möjligheten att ladda upp och sända sin egen oberoende musik till hela världen, och att komplettera sina sändningar med live-pratande och video. Dessa radiosändningar kallas RadCasts™ och ger samtliga användare en komplett radiostation med lagligt innehåll. Den här unika aspekten åtgärdar det som internetbaserad radio förut saknat, och kastar in "gammaldags" radio i den digitala eran, vilket gör Radical.FM till den viktigaste nya spelaren inom den internetbaserade musikindustrin.

"Radical kommer förändra sättet internetradio används och uppfattas", säger Christian Landgren, teknisk chef på Radical.FM. "Artister, band och musikentusiaster får chansen att skapa sin alldeles egna radiostation helt utan kostnad. Vi har byggt en innovativ, högst anpassningsbar lyssnar- och sändarplattform som öppnar upp en ny social kanal och förser sina användare med helt nya sätt att uttrycka sig".

Radical.FM stödjer också oberoende artister i målet att sprida sitt material och tjäna pengar som musiker, genom att musiker kan skapa sin egen radiostation (RadCast™) och börja sända sin musik direkt på Radical, till hela världen.

Contact Information