SOURCE: RAE Systems

RAE Systems

September 05, 2012 11:57 ET

RAE Systemer Nye RAEPoint Fixed Head Wireless Relay øker sikkerheten for arbeidere i farlige miljø i industrien

Trådløst fjernalarm og varslingssystem gir en raskt distribuerbar og kostnadseffektiv løsning til sikkerhetsledere

COPENHAGEN, DENMARK--(Marketwire - Sep 5, 2012) - Arbeidere ved store industrifasiliteter og olje- og gassutvinningsenheter står konstant ovenfor faren for å eksponeres for potensielt giftige nivåer av syregasser og brannfarlige gasser. Fjernalarm og varsling er kritisk for å varsle dem om disse potensielle sikkerhetsrisikoene, spesielt der fastmonterte alarmer ikke er synlige eller høres godt nok til å dekke et stort område.

For å gjøre noe med dette problemet, lanserer RAE Systems Inc., en ledende leverandør av innovative gassensorer og strålingsdetektor-løsninger, sitt nye RAEPoint Wireless Relay, en eksplosjonssikker trådløs enhet som både utvider rekkevidden og har fjernseriekoblingsfunksjon i et trådløst maskenettverk.

RAEPoint kommuniserer med trådløse detektorer og kontrollere, og kan bruke alle sine fem interne releer for å utløse både lyd og visuelle alarmer. RAEPoint-releet utløser eksterne alarmer og lys for å gi ytterligere alarmvarsling i støyende miljøer. Alarmer for farlige miljø er nå synlig både fra gassovervåkere og kontrollverten, og på fjernområder via trådløse relebrytere.

Ved å gi trådløs forbindelse for fjernalarmvarslings-enheter, kan RAEPoint-brukere spare betydelig med tid og penger som må til når det legges kabel til varslingssystemer i farlige miljøer. I tillegg er det takket være den trådløse forbindelsen, raskere å installere systemet og det øker arbeidernes sikkerhet ved at det eliminerer snublefarer som er forbundet med løse kabler.

"RAEPoint øker sikkerhetsnivået for arbeidere i farlige arbeidsmiljøer ved å trådløst utvide rekkevidden til alarmvarslingen og leverer denne store brukerfordelen til en lavere pris," sa Chris Toney, RAE Systems teknisk direktør. "RAE Systems arbeider konstant for å øke sin ledende posisjon innen arbeidssikkerhet gjennom sin R&D-innsats som er fokusert på utvikling av innovativ teknologi."

Fjernrele-funksjonen er en trådløs ruter, som utvider rekkevidden til det trådløse maskenettverket med opp til 300 m punkt-til-punkt, og gir reservekapasitet ved å legge til en ruternode. RAEPoint er sertifisert for ATEX Zone 1 farlige områder, og er kompatibel med alle RAE Systems MeshGuard trådløse gassdetektorer og maskerutere. RAEPoint tilbys som en frittstående enhet, eller som del av en integrert trådløs alarmløsning, montert og kablet på forhånd med to 5J xenon lys og et 110db sirene. Hver RAEPoint kan konfigureres som en ruter, fjernenhet eller som vert på et trådløst maskenettverk.

RAEPoint relè-innstillingene kan konfigureres fullstendig trådløst via systemets kontroller. RAEPoint kan også konfigureres som en trådløs vert og kommunisere direkte med detektorer. Dette gir en lokalisert alarmvarslingsløsning som ikke krever en kontroller.

Tilgjengelighet
RAEPoint vil først introduseres i Europa og andre regioner som er tilsluttet ATEX og IECEX sikkerhetsstandarder for farlige områder. Produktet vil være tilgjengelig gjennom RAE Systems distribusjonspartnere i en rekke forskjellige konfigurasjoner og som en frittstående trådløs enhet.

Lær mer, se mer

1.) For å få vite mer om RAEPoint klikk HER (http://www.raesystems.eu/products/raepoint).
2.) Se en video om MeshGuard, det intelligent tilkoblede gassdeteksjonsystemet HER (http://www.youtube.com/watch?v=7dvFXzsatHY).
3.) Be om mer informasjon HER (http://www.raesystems.eu/company/contact-us)

RAE Systemer utvikler, designer og produserer gassensorer og strålingsdetektorer. Selskapet tilbyr et komplett sortiment av fastmontert gassdeteksjon og bærbare gassdeteksjonsløsninger, inkludert håndholdte og personlige kjemiske-, blandings- og strålingsdeteksjonssystemer. RAE Systems er velprøvd i sanntidssikkerhet og faredeteksjonssystemer og har vært anvendt av verdensledere innen olje og gass, brannfarlige og farlige materialer, industrisikkerhet, nasjonal sikkerhet og miljømarkeder, ved å bistå i å redde liv og opprettholde sikkerheten i 120 land. Selskapets industriledende gassensorer og strålingsdeteksjonsløsninger er høyt anerkjent for sin ytelse og driftsikkerhet. RAE Systems er basert i Silicon Valley. Lær mer på http://www.raesystems.com.

Contact Information