SOURCE: RAE Systems

RAE Systems

July 04, 2012 04:01 ET

RAE Systems Lanceert De Nieuwe RAEGuard 2 Foto-ionisatiedetector Met Geavanceerde Mogelijkheden Om Vluchtige Organische Stoffen Te Controleren.

COPENHAGEN, DENMARK--(Marketwire - Jul 4, 2012) - RAE Systems, de koploper in oplossingen voor gas- en stralingsdetectie en draagbare detectoren, heeft vandaag zijn nieuwe RAEGuard 2 foto-ionisatiedetector met vaste kop (PID) aangekondigd, welke geavanceerde mogelijkheden biedt om vluchtige organische stoffen (VOC’s) te controleren. De nieuwe RAEGuard 2 PID biedt voortdurende controle met snellere responstijden, een hoger niveau van nauwkeurigheid van de metingen in wisselende weersomstandigheden en met lagere onderhoudskosten.

Een PID is één van de basisgereedschappen die gebruikt worden door industrieel veiligheidspersoneel om giftige chemicaliën in ppm (parts per million oftewel ‘deeltjes per miljoen’) niveaus te meten. PID- detectoren worden op grote schaal gebruikt bij raffinaderijen en petrochemische fabrieken, energiecentrales, systemen om oplosmiddelen terug te winnen, verf- en coating-producties en rioolwaterzuiveringsinstallaties om onder andere hun omgeving te controleren en de veiligheid de werknemers te waarborgen.

"Als een toonaangevende leverancier van gas- en chemische detectoren van grote bedrijven die actief zijn in gevaarlijke omgevingen, streeft RAE Systems ernaar om continu gebruik maken van haar technische leiderschap en begrip van de behoeften van haar cliënten om de industriële veiligheid te verhogen," zegt Thomas Negre, Vice President van Marketing en Producten bij RAE Systems. "RAEGuard 2 PID's symboliseren een nieuwe stap in die richting en bieden verbeteringen die waardevol zijn voor industrieel veiligheidspersoneel om de veiligheid van medewerkers te waarborgen.”

De RAEGuard 2 PID biedt voortdurende VOC-controle op gevaarlijke en ongevaarlijk locaties. Onze eigen 3e generatie PID-sensor technologie maakt een breed scala aan resoluties mogelijk, die kan zo laag zijn als 10 ppb en kan oplopen tot wel 1000 ppm. Onderhoudskosten zijn significant gereduceerd met behulp van een verwijderbare sensormodule. De sensor en lamp kunnen verwijderd worden zonder gereedschap en onderhoud kan uitgevoerd worden op gevaarlijke locaties. Bovendien zorgt het doorstroomontwerp met geïntegreerde pomp voor een snellere reactietijd en is er een compensator voor vochtigheid toegevoegd om in variabele atmosferen nauwkeurige metingen te kunnen doen.

"INEOS is zich ervan bewust dat haar werknemers één van de meest waardevolle onderdelen van het bedrijf zijn, en hun bescherming is dan ook van het grootste belang voor de onderneming," zegt Eric Mayol, analyse manager voor de raffinaderij van het bedrijf in Lavéra, Frankrijk. "De nieuwe RAEGuard 2 PID biedt hogere veiligheidsniveaus voor het controleren van vluchtige organische stoffen op een efficiënte en eenvoudige manier, welke ons in toestaat om een veilige omgeving voor onze werknemers te handhaven."

De RAEGuard 2 PID maakt gebruik van een intelligent verwerkingsplatform en digitale sensortechnologie en biedt meerdere variaties en resoluties aan. De explosieveilige behuizing van roestvrij staal maakt het geschikt voor toepassingen buiten in gevaarlijke omgevingen. De PID’s zijn zo ontworpen dat het mogelijk is om de digitale PID-module te verwijderen op gevaarlijke locaties, wat het instellen versimpelt en de onderhoudskosten verlaagt.

Beschikbaarheid
De RAEGuard 2 PID is nu verkrijgbaar in Europa en andere landen welke ATEX en IECEx certificatienormen ondersteunen en is zowel verkrijgbaar via het bedrijf als geautoriseerde RAE Systems partners. Als u graag meer informatie wilt ontvangen over de REAGuard 2, of deze wilt aanschaffen, kunt u contact opnemen met uw lokale RAE Systems' of met de regionale sales manager HIER (http://www.raesystems.eu/company/contact-us).

Meer weten, meer zien

Over RAE Systems Inc.
RAE Systems ontwerpt en produceert gas- en stralingsdetectie instrumenten. Het bedrijf biedt een complete lijn aan van stationaire en draagbare oplossingen, inclusief persoonlijke, handapparaten en draagbare chemische- en stralingsdetectie instrumenten. RAE Systems' bewezen realtime veiligheidssystemen worden gebruikt door vooraanstaande figuren op het gebied van olie en gas, brand en gevaarlijke stoffen, industriële veiligheid, nationale veiligheid en milieu wereldwijd, om te helpen om levens te redden en de veiligheid te waarborgen in meer dan 120 landen. De markt leidende gas- en stralingsdetectie-oplossingen van het bedrijf worden wereldwijd erkend voor hun prestatie en betrouwbaarheid. RAE Systems' Europese Hoofdkantoor is gevestigd in Kopenhagen, Denemarken. Lees meer op http://www.raesystems.eu.

Contact Information