SOURCE: RAE Systems

RAE Systems

June 07, 2012 03:01 ET

RAE Systems' Nieuw AutoRAE 2 Automatisch Test- en Kalibratiesysteem houdt gasmonitoren accuraat, werknemers veilig en faciliteiten overeenkomstig

AutoRAE 2 maakt het testen, kalibreren, laden van gasmonitoren en het beheren van bestanden net zo gemakkelijk als de druk op een knop

COPENHAGEN, DENMARK--(Marketwire - Jun 7, 2012) - RAE Systems, de toonaangevende leverancier van aangesloten gas- en stralingsdetectieoplossingen heeft vandaag zijn nieuwe AutoRAE 2 Automatische Test- en Kalibratiesysteem voor de MultiRAE-familie van multigevarenmonitoren aangekondigd. Het nieuwe systeem is een eenvoudig te gebruiken, maar desondanks krachtig instrument dat organisaties helpt bij het accuraat houden van de gasdetectie-apparatuur en de gebruikersveiligheid, terwijl de regelgeving van de overheid en het intern beleid en de procedures worden nageleefd.

De AutoRAE 2 bumpt automatisch tests en kalibreert sensoren, controleert of de visuele en hoorbare alarmen van gasmonitoren functioneren, genereert test- en kalibratierapporten en drukt ze af op een direct aangesloten printer. Alles zonder de tussenkomst van gespecialiseerde servicetechnici.

"Het regelmatig testen en kalibreren van gasmonitoren zorgt ervoor dat de instrumenten altijd accuraat zijn en er in potentiële levensbedreigende omgevingen op kan worden vertrouwd. Deze veiligheidseis is middels overheidsrichtlijnen voorgeschreven en door onze klanten door middel van intern beleid verplicht – van olieraffinaderijen en producenten van chemicaliën tot hulpverleningsteams bij gevaarlijke materialen en dienstverleners voor het schoonmaken van het milieu," aldus Thomas Negre, Vicevoorzitter van Producten en Marketing voor RAE Systems. "Tot nu toe, moesten MultiRAE-monitoren handmatig worden getest en gekalibreerd en dit kon vervelend en tijdrovend zijn. Met de nieuwe AutoRAE 2 is het naleven van de test- en kalibratie-eisen niet langer een moeilijk vraagstuk. Plaats eenvoudig de monitor in zijn houder en druk op de knop – dat is alles."

De AutoRAE 2 is modulair, schaalbaar en gemakkelijk te configureren om aan de precieze klanteisen te voldoen. De AutoRAE 2 kan zo eenvoudig zijn als een stand-alone houder, om per keer een instrument te testen, te kalibreren en te laden, of krachtig als een controller-gebaseerd systeem ter ondersteuning van maar liefst 10 monitoren en 5 verschillende kalibratiegascilinders. Ongeacht de kalibratie, is de AutoRAE 2 geschikt voor verschillende kalibratiegassen, met inbegrip van exotische zoals ammoniak, chloor, fosfine, zwaveldioxide en andere.

Het systeem wordt geoptimaliseerd voor gebruik in het veld op locaties waar toegang tot een computer niet mogelijk of niet gemakkelijk te realiseren is, aangezien het geen pc of netwerk nodig heeft om te functioneren. Het kan ook aan een wand gemonteerd of op een werkblad worden gebruikt. AutoRAE 2 ondersteunt op dit moment MultiRAE Lite- (gepompt), MultiRAE- en MultiRAE Pro-monitoren, maar werkt ook met ToxiRAE Pro persoonlijke monitoren, 3000-serie PID’s en toekomstige nieuwe draagbare instrumenten.

Beschikbaarheid
De AutoRAE 2 voor MultiRAE gepompte monitoren (MultiRAE Lite (gepompt), MultiRAE, en MultiRAE Pro) zullen op 30 juni 2012 vanuit Kopenhagen worden verzonden. Opdrachten worden vanaf 18 juni 2012 via geautoriseerde RAE Systems-distributeurs aangenomen. Klanten die zijn geïnteresseerd in meer informatie of in de aankoop van de AutoRAE 2 dienen contact op te nemen met hun RAE Systems-distributeur of regionale verkoopmanager.

Lees Meer en Zie Meer

1. Bezoek, om het AutoRAE 2 Automatische Test- en Kalibratiesysteem uit eerste hand te ervaren, RAE Systems (Hal: 9.1, Stand: B94) op de beurs ACHEMA 2012 in Frankfurt am Main van 18-22 juni 2012.

2. Voor het aanvragen van een demo of de nieuwe AutoRAE 2, klik HIER (http://learn.raesystems.com/request-demo-us)

3. Voor het bekijken van een videodemonstratie van het nieuwe AutoRAE 2 Automatische Test- en Kalibratiesysteem, klik HIER (http://www.raesystems.com/products/autorae-2)

Over RAE Systems Inc.
RAE Systems ontwerpt en produceert aangesloten gas- en stralingsdetectie-instrumenten. Het bedrijf levert een volledige lijn vaste en draagbare oplossingen, waaronder persoonlijke, handbediende en mobiele chemische en stralingsdetectie-instrumenten. De betrouwbare realtime veiligheidssystemen van RAE Systems zijn door wereldleiders ingezet in de sectoren olie en gas , brand en gevaarlijke stoffen, industriële veiligheid, nationale veiligheid en milieu- wereldwijd, en dragen bij aan het redden van levens en het onderhouden van de veiligheid in 120 landen. De binnen de markt toonaangevende gas- en stralingsdetectieoplossingen worden op grote schaal erkend voor hun prestatie en betrouwbaarheid. Het Europese hoofdkantoor van RAE Systems is gevestigd in Kopenhagen, Denemarken. Meer informatie op http://www.raesystems.eu.

Contact Information