SOURCE: Riverbed Technology

Riverbed Technology

November 22, 2013 02:00 ET

Riverbed breidt van WAN-optimalisatie uit naar Application Preformance Infrastructuur, een markt met een waarde van 11 miljard dollar

Riverbed biedt het meest complete platform voor Locatieonafhankelijk Computing dat organisaties de mogelijkheid biedt afstand en locatie als concurrentievoordeel te gebruiken

AMSTERDAM, NEDERLAND--(Marketwired - Nov 22, 2013) - Tijdens de Riverbed® Analistendag 2013, heeft Riverbed Technology een nieuwe product- en marktexpansiestrategie aangekondigd die groei als doel heeft. Riverbed is gegroeid in vier jaar van een enkel product bedrijf naar een platformbedrijf en met haar uitgebreide productassortiment bevindt Riverbed zich in een goede positie om een markt te bedienen die meer dan 10 keer zo groot is als de markt waar zij oorspronkelijk actief was, met een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van meer dan 5 procent.

Dit op Twitter publiceren: #RVBD kondigt een nieuwe product- en marktexpansiestrategie aan gericht op groei http://rvbd.ly/1b2rzAk.

Bijna iedereen gebruikt applicaties, gegevens en netwerken, en we doen dit overal, op hoofdkantoren en in filialen, kantoren-aan-huis, remote kantoren, in het vliegtuig en op onze telefoons. Maar werken op afstand en op diverse fysieke locaties in de wereld zorgt in de digitale wereld nog steeds voor latency die applicaties langzaam maakt en beperkingen op het gebied van bandbreedte, die kosten doen oplopen en de applicatieperformance negatief beïnvloedt en zo invloed heeft op samenwerking en productiviteit.

"We hebben Riverbed 11 jaar geleden opgericht om problemen van latency en bandbreedte-beperkingen in wide area netwerken op te lossen om afstand en locatie te elimineren ", zei Jerry M. Kennelly, voorzitter en CEO, medeoprichter van Riverbed. "We zijn trots op ons imago van pioniers op het gebied van WAN-optimalisering en we zijn ervan overtuigd dat Steelhead ® een mooie toekomst voor zich heeft. Maar, Riverbed is vandaag de dag veel meer dan alleen WAN-optimalisatie.

"In de laatste vier jaar, hebben we de overstap gemaakt van één enkel product naar vier grote productgroepen die samen iets veel groters vormen: het meest complete Applicationperformanceplaform in de industrie. Dit maakt een concept mogelijk dat wij ´Locatieonafhankelijk Computing´ noemen", gaat Kennelly verder. "We hebben geïnvesteerd. We hebben het werk gedaan. We hebben de producten. Nu, is het tijd om te oogsten."

Vandaag de dag biedt Riverbed, samen met haar partners, het meest complete platform aan dat klanten de mogelijkheid biedt het concept Locatieonafhankelijk Computing te omarmen en van locatie en afstand een concurrentievoordeel kunnen maken. Locatieonafhankelijk Computing geeft IT de flexibiliteit om applicaties en data op de meest geschikte locaties te hosten en garandeert hierbij probleemloze beschikbaarheid en de beste gebruikerservaring. Organisaties die Locatieonafhankelijk Computing hebben ingevoerd, hebben een hogere personeelsproductiviteit, maken optimaal gebruik van wereldwijde capaciteiten en middelen en hebben significant lagere totale eigendomskosten.

Riverbed Application Performance Platform

De afgelopen vier jaar heeft Riverbed constant geïnvesteerd in haar kernactiviteit: WAN-optimalisatie. Riverbed Steelhead blijft de nummer één in de industrie wat betreft WAN-optimalisatieoplossingen en heeft de "InfoWorld 2013 Technology of the Year"-Award al zeven jaar aaneengesloten in de wacht gesleept. Riverbed heeft altijd bekend gestaan om haar snelle levering van applicaties aan de industrie en versnelt de beschikbaarheid van SaaS- en cloud-based applicaties. Steelhead kan nu met Path Selection missiekritische applicaties een voorkeursbehandeling geven en beschikbaar stellen via de snelste netwerken en de minder belangrijke applicaties via het Internet aanbieden.

Bovendien heeft Riverbed haar originele propositie uitgebreid door serieus te investeren in innovatie. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van Riverbed Granite®, een storage delivery oplossing die de totale eigendomskosten beperkt en het mogelijk maakt sneller back-ups te maken van filialen en applicaties en data te herstellen en restaureren na rampen of storingen.

Daarnaast heeft Riverbed innovatieve technologieën aangeschaft die gerelateerde IT-problemen oplossen. Riverbed Stingray® is de meest flexibele ADC die op de markt verkrijgbaar is en wordt erkend als de meest vooruitstrevende oplossing om een veilige en schaalbare beschikbaarheid van applicaties vanaf particuliere of openbare clouds voor gebruikers overal ter wereld te garanderen. De overnamen van Mazu in 2009 en CACE Technologies in 2011 leidden tot de ontwikkeling van de productlijn Riverbed Network Performance Management (NPM) en de overname van Opnet in 2012 leidde tot de ontwikkeling van de productlijn Riverbed Application Performance Management (APM). Deze vormen samen de productlijn Riverbed Performance Management die applicatie- en netwerkperformancemanagement van topklasse voor eindgebruikers biedt en in staat is problemen op te sporen en op te lossen voordat de eindgebruiker er iets van merkt.

Al deze producten komen samen in het Riverbed Application Performance Platform, dat ervoor zorgdraagt dat alle applicaties functioneren zoals wordt verwacht, alle gegevens indien noodzakelijk altijd beschikbaar zijn en dat performanceproblemen opgespoord en opgelost worden voordat de gebruiker ze opmerkt. Samen met haar partners biedt Riverbed het meest complete platform voor Locatieonafhankelijk Computing.

Applicationperformanceinfrastructuur: Een markt van 11 miljard dollar

Door het technologische bekwaamheden van deze producten om Locatieonafhankelijk Computing mogelijk te maken, complementeren ze elkaar:

  • Riverbed Steelhead is actief op de markt van WAN-optmalisatie, een markt die door sommigen op 1 miljard wordt geschat en die sommige analisten beschouwen als een krimpende markt, vanuit traditioneel perspectief. Maar, Riverbed ziet signalen van elasticiteit en herstel in de markt, die worden gedreven door cloudstorage en een groeiende vraag van bedrijven die van mening zijn dat SaaS-applicaties als Microsoft Office 365 en SFDC moeten worden geotimaliseerd, omdat ze anders eenvoudigweg niet werken.
  • Riverbed Granite is actief op de markt van infrastructuur voor brancheconvergentie, met een marktwaarde die door de IDC geschat wordt op 4 miljard dollar en een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van 5,2%.
  • Riverbed Stingray is actief op de ADC-markt, met een marktwaarde van ongeveer 2 miljard dollar, en een samengestelde jaarlijkse groei van 4,2%. 
  • Wat Riverbed Performance Management betreft, kan gezegd worden dat de grens tussen de NPM-markt (Riverbeds Cascade®-productlijn) en de APM-markt (de OPNET-producten) aan het vervagen is, aangezien veel bedrijven erachter komen dat ze zowel een NPM als een APM nodig hebben om de performance van applicaties in verschillende netwerken, toepassingen en gebruikerservaringen te verbeteren. De totale markt voor Performance Management heeft een waarde van ongeveer 4 miljard dollar, met een samengestelde jaarlijkse groei van 7%.

Deze markten omvatten de technologieën die samen komen om een wereldwijd platform voor Locatieonafhankelijk Computing te creëren en die voor miljarden mensen afstands- en locatiebarrières verwijdert. De waarde van de gehele markt voor Applicationperformanceinfrastructuur wordt geschat op 11 miljard dollar met een samengestelde jaarlijkse groei van 5%.

Tijdens de Analistendag, hebben Jerry en de Financieel Directeur Ernie Maddock een aantal operationele veranderingen toegelicht die Riverbed invoert op het gebied van verkoop, channel, partnerschappen, marketing, productontwikkeling en op het financiële vlak, om het infrastructuurplatform wereldwijd op succesvolle wijze op de markt te brengen, te verkopen en te implementeren. Om de live webcast van de Riverbed Analistendag 2013 te zien, ga naar http://www.visualwebcaster.com/RiverbedAnalystDay.

Neem contact op met Riverbed
- Facebook
- LinkedIn
- Blog van Riverbed
- De Riverbed Community
- Twitter (@Riverbed)
- YouTube
- SlideShare

Forward-Looking Statements

This press release contains forward-looking statements, including any statements regarding plans, strategies and objectives of management for future operations or financial performance, statements regarding expectation or belief regarding future events, potential markets or market size, technology developments, future product introductions and any statements of assumptions underlying any of the items mentioned. These forward-looking statements involve risks and uncertainties, as well as assumptions that, if they do not fully materialize or prove incorrect, could cause our results to differ materially from those expressed or implied by such forward-looking statements. The risks and uncertainties that could cause our results to differ materially from those expressed or implied by such forward-looking statements include our ability to react to trends and challenges in our business and the markets in which we operate; our ability to anticipate market needs or develop new or enhanced products to meet those needs; the adoption rate of our products; our ability to establish and maintain successful relationships with our distribution partners; our ability to compete in our industry; fluctuations in demand, sales cycles and prices for our products and services; shortages or price fluctuations in our supply chain; our ability to protect our intellectual property rights; general political, economic and market conditions and events; and other risks and uncertainties described more fully in our documents filed with or furnished to the Securities and Exchange Commission. More information about these and other risks that may impact Riverbed's business are set forth in our Form 10-K filed with the SEC for the period ended December 31, 2012, and our subsequent quarterly reports filed with the SEC. All forward-looking statements in this press release are based on information available to us as of the date hereof, and we assume no obligation to update these forward-looking statements. Any future product, feature or related specification that may be referenced in this release are for information purposes only and are not commitments to deliver any technology or enhancement. Riverbed reserves the right to modify future product plans at any time.

Over Riverbed

Riverbed is marktleider op het gebied van Infrastructuur voor IT-performance en biedt het meest complete platform voor Locatieonafhankelijk Computing. Locatieonafhankelijk Computing gebruikt locatie en afstand als een concurrentievoordeel door IT de flexibiliteit te bieden om applicaties en data op de meest geschikte locaties te bewaren en te garanderen dat applicaties presteren zoals verwacht wordt, gegevens indien nodig altijd beschikbaar zijn en Performanceproblemen opgemerkt en opgelost worden voordat de eindgebruiker ze opmerkt. Onder Riverbeds meer dan 24.000 klanten bevinden zich 97% van de Fortune 100-bedrijven en 95% van de Forbes Global 100-bedrijven. Kom meer te weten op www.riverbed.com.

Riverbed en alle namen van producten of diensten en logo´s die hier gebruikt zijn, zijn handelsmerken van Riverbed Technology, Inc. Alle andere hier gebruikte handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Contact Information