SOURCE: Riverbed Technology

Riverbed Technology

October 04, 2013 02:00 ET

Riverbed levert nieuwe bedrijfsklare cloudstorage

Schaalbare oplossingen bieden grotere datastorage en snellere performance

AMSTERDAM, NEDERLAND--(Marketwired - Oct 4, 2013) - Riverbed Technology, de IT-performance company, heeft vandaag aangekondigd dat Whitewater ® clouddatastorage is uitgebreid met nieuwe hardwaremodellen en upgrades van het besturingssysteem (BS). De nieuwe Whitewater-modellen van Riverbed(® en het BS bieden meer capaciteit, hogere opnamesnelheden en meer mogelijkheden voor replicatie. Deze functies en mogelijkheden maken de nieuwe Whitewater-modellen tot een essentiël component voor bedrijven die hun voordeel willen doen met de economische prijs en betrouwbaarheid van cloudstorage zoals bijvoorbeeld Amazon Glacier.

Verbeteringen zijn dat onder andere de nieuwe Whitewater-modellen tot drie maal meer cachegeheugen hebben dan de voorgaande modellen en ondersteuning tot 14,4 petabyte aan logische gegevens. Het besturingssysteem Whitewater Operating System (WWOS) 3.0 biedt ook nieuwe functies, waaronder paarsgewijze replicatie, waardoor ondernemingen replicaties kunnen maken naar een extra Whitewater-model op een secundaire locatie. Verder kunnen ondernemingen gebruik maken van de 10-gigabit netwerkinterface die de opname- en verwerkingsperformance sterk verbeteren.

"We moesten onze tape-back-up vervangen door een efficiëntere en schaalbare oplossing voor de seismische gegevens van onze wereldwijde activiteiten en we waren verrast door de fantastische resultaten van het Whitewater-cloudstoragemodel 3030," aldus Bradley Lauritsen, directeur van verkenningsapparaten bij Apache Corporation, een in Houston gevestigd bedrijf voor olie- en gasboring en -productie, dat overal ter wereld actief is. "Whitewater breidt onze mogelijkheden voor back-up en recovery uit door het verbeteren van onze IT-efficiëntie voor het beveiligen van seismische gegevens en tegelijkertijd werkt het zeer kostenbesparend. We zijn er van overtuigd dat we zelfs op locaties met lage verbindingssnelheden continu kunnen werken met het nieuwe besturingssysteem WWOS 3.0."

Cloudstorage wordt aantrekkelijk als optie voor backups en archivering nu deze goedkoper en betrouwbaarder is geworden en mogelijkheden als Amazon Glacier biedt; de kosten bedragen slechts een stuiver per gigabyte per maand en is ontworpen voor een gemiddelde duurzaamheid van 99,999999999 % op jaarbasis voor een archief. In de praktijk kunnen klanten met een Whitewater model 3030 meer dan $750.000 over drie jaar besparen als ze Amazon Glacier gebruiken. Door verschillende vereisten voor recovery time objectives (RTO) voor bepaalde gegevenssets zijn de mogelijkheden om bepaalde gegevenssets lokaal en direct te herstellen ook steeds belangrijker geworden.

"Disc-to-disc-backuparchitecturen zijn de laatste jaren zeer populair geworden. Het bieden van de mogelijkheid om openbare cloudstorage in de architectuur op te nemen, zorgt dat de werkzaamheden direct hervat kunnen worden op een locatie waar recovery na een noodgeval moet worden uitgevoerd terwijl men de financiële voordelen van zeer krachtige cloudstorageservices als Amazon Glacier heeft," zegt Laura DuBois, vicevoorzitter Program Storage bij IDC. "Riverbed is gericht op het helpen van ondernemingen bij het bereiken van een onmiddelijke recovery die ze nodig hebben, en helpt ze de kosten van de activiteiten te verlagen door de curve van snel dalende cloudstoragekosten te volgen."

Paarsgewijze replicatie en pinning voor snellere recoverymogelijkheden

Het nieuwe WWOS 3.0 biedt ondersteuning voor paarsgewijze replicatie voor Whitewater-modellen, waardoor ondernemingen flexibeler zijn om de juiste recoverymogelijkheid te kiezen die voldoet aan hun RTO op basis van de continuïteitsplannen van het bedrijf. Whitewater kan voor de snelste RTO een recovery op schijfsnelheid uitvoeren naar een secundaire locatie. Verder biedt het nieuwe BS een pinningmogelijkheid, waarmee ondernemingen lagen kunnen opbouwen en kunnen kiezen welke backupgegevenssets via Whitewater beschikbaar zijn voor onmiddellijke toegang, terwijl minder essentiële gegevens vanuit de cloud hersteld kunnen worden.

Schaalbaarheid om tegemoet tekomen aan toenemende gegevenssets van groeiende ondernemingen

De drie nieuwe Whitewater-modellen (730, 2030, 3030) bieden tussen 8 en 96 TB aan inzetbare capaciteit voor het cachegeheugen. Het grootste model, WWA-3030, kan tot drie keer zoveel gegevens in de cache opslaan als het voorgaande grootste model (3010) en ondersteunt backup- en archiefgegevenssets tot 14,4 petabyte(1) voordat deze worden gecomprimeerd en ontdubbeld in de lokale cache.

Hogere opnamesnelheden en ondersteuning van 10-gigabit netwerkinterface

Ondernemingen kunnen voor snellere performance ook kiezen voor het gebruik van 10-gigabit netwerkinterfaces en zo een perfromance van 2,5 terabyte per uur realiseren, wat een toename van 40 procent ten opzichte van eerdere modellen betekent. De 10-gigabit netwerkinterface maakt het voor ondernemingen mogelijk om overdrachten naar de Amazon Glacier-cloudstorage uit te voeren met Amazon Direct Connect.

"Omdat de kosten van openbare cloudstorage blijven dalen, willen klanten nieuwe en grotere gegevenssets naar de cloud verplaatsen. Onze nieuwe generatie Whitewater-cloudstoragemodellen vergroot de schaalbaarheid en performance om te voldoen aan de eisen van de klanten," aldus John Martin, senior VP en general manager Storage Delivery Business Unit bij Riverbed. "Naast het helpen van de klanten om meer gegevens op te nemen, te beveiligen en op te slaan, verbeteren de nieuwe WWOS 3.0-functies, bijvoorbeeld replicatie, de recoveryinitiatieven na noodgevallen door op de locatie van een noodgeval direct recovery te realiseren als het primaire systeem een ernstige storing meemaakt. Deze mogelijkheden vergroten het aantal organisaties dat cloudstorage kan implementeren terwijl de RTO op maat wordt aangepast aan hun unieke eisen."

Whitewater is een doelgericht storagemodel en is geoptimaliseerd voor gegevensbeveiliging en -archivering, zodat de cloudstoarge-infrastructuren van de organisatie naadloos worden geïntegreerd voor het leveren van onmiddelijke recovery, end-to-endbeveiliging en de meest kosteneffectieve back-up en archivering van gegevens in de bedrijfstak. Whitewater-modellen gebruiken de cloud als een veilige locatie voor datastorage, stroomlijnen het IT-beheer en bieden organisaties de mogelijkheid om alleen te betalen voor wat ze gebruiken, zodat de hardware niet doorlopend tegen hoge kosten vernieuwd hoeft te worden.

Beschikbaarheid

WW0S 3.0 is nu beschikbaar en tevens een gratis upgrade voor alle Whitewater-klanten met een actieve supportovereenkomst, waardoor ze over de nieuwe functies kunnen beschikken en meer uit hun investering in Whitewater kunnen halen. De Whitewater-modellen 730, 2030 en 3030 zijn algemeen beschikbaar.

Aanvullende bronnen

Op de toekomst gerichte uitspraken

This press release contains forward-looking statements, including statements relating to the expected demand for Riverbed's products and services and the ability to reduce capital spending. These forward-looking statements involve risks and uncertainties, as well as assumptions that, if they do not fully materialize or prove incorrect, could cause our results to differ materially from those expressed or implied by such forward-looking statements. The risks and uncertainties that could cause our results to differ materially from those expressed or implied by such forward-looking statements include our ability to react to trends and challenges in our business and the markets in which we operate; our ability to anticipate market needs or develop new or enhanced products to meet those needs; the adoption rate of our products; our ability to establish and maintain successful relationships with our distribution partners; our ability to compete in our industry; fluctuations in demand, sales cycles and prices for our products and services; shortages or price fluctuations in our supply chain; our ability to protect our intellectual property rights; general political, economic and market conditions and events; and other risks and uncertainties described more fully in our documents filed with or furnished to the Securities and Exchange Commission. More information about these and other risks that may impact Riverbed's business are set forth in our Form 10-K filed with the SEC for the period ended December 31, 2012, and our subsequent quarterly reports filed with the SEC. All forward-looking statements in this press release are based on information available to us as of the date hereof, and we assume no obligation to update these forward-looking statements. Any future product, feature or related specification that may be referenced in this release are for information purposes only and are not commitments to deliver any technology or enhancement. Riverbed reserves the right to modify future product plans at any time.

Over Riverbed

Riverbed levert applicatieprestatie voor het globaal ingestelde bedrijf. Met Riverbed kunnen bedrijven succesvol en intelligent strategische initiatieven zoals virtualisatie, consolidatie, cloudcomputing en noodvoorzieningen implementeren zonder hun prestatie in gevaar te brengen. Door bedrijven het platform te bieden dat zij nodig hebben om hun IT te begrijpen, optimaliseren en consolideren, helpt Riverbed bedrijven een snelle, fluïde en dynamische IT-architectuur te bouwen die overeenkomt met de bedrijfsbehoeften van de organisatie. Aanvullende informatie over Riverbed is beschikbaar op www.riverbed.com.

Riverbed en elke product- of dienstnaam en elk logo van Riverbed is een handelsnaam van Riverbed Technology, Inc. Alle andere hierin gebruikte handelsmerken zijn eigendom van hun betreffende eigenaars.

Contact Information