SOURCE: Riverbed Technology

Riverbed Technology

August 02, 2013 02:00 ET

Riverbed versnelt WAN ongeacht locatie

De WAN-optimaliseringsoplossing voor cloud-infrasructuren en hybride netwerken

AMSTERDAM, THE NETHERLANDS--(Marketwired - Aug 2, 2013) - Riverbed Technology, de IT-performance company, breidt haar WANoptimalisatieoplossingen uit met een nieuwe Steelhead en upgrades voor de Steelhead-software. De WAN-optimaliseringsoplossingen versnellen een groter aantal enterprise infrastructuren terwijl IT-controle en beheergemak worden uitgebreid, inclusief kleinere bijkantoren, cloudinfrastructuren, SAAS-applicaties en locaties die door hybride netwerken worden bediend. Met deze uitbreidingen wordt de Steelhead WAN-optimaliseringsproductlijn bedrijfskritisch voor het leveren van applicatieperformance binnen de gehele organisatie en wordt de toewijding van Riverbed® om overal voor snelheid te zorgen versterkt.

Verbeteringen in de Steelhead-productlijn zijn o.a. een upgrade van RiOS ® 8.5, de software die Riverbed Steelhead WAN-optimaliseringsoplossingen aanstuurt en de toevoeging van een nieuw Steelhead de CX 255-serie. Path Selection, een nieuw kenmerk in RiOS 8.5, vereenvoudigt het beheer van hybride MPLS- en Internetnetwerken terwijl maximale performance wordt geleverd. Nieuwe applicatieoptimaliseringen laten de Steelhead nog duidelijker de leiding nemen bij het leveren van de meest uitgebreide optimaliseringsset voor belangrijke bedrijfsapplicaties. Integratie met Riverbed Cascade Profiler, een applicatiebewuste netwerkperformanceoplossing, helpt IT-managers aan applicatie-SLA's te voldoen. Met deze verbeteringen en aanvullingen op de Steelhead-productlijn kunnen IT-organisaties kosteneffectiever eindgebruikers ongeacht hun locatie binnen de organisatie de performance bieden die zij nodig hebben, waarbij de controle wordt behouden en complexiteit beperkt blijft.

"Het is van groot belang dat wij ons nieuwe technologieën snel eigen maken die ons helpen bij het reduceren van de kosten, een nieuwe impuls te geven aan productiviteit en samenwerken stimuleren," aldus Ray Sirois, IT-directeur bij Wright-Pierce, leverancier van diensten op het gebied van water, afvalwater en infrastructuurengineering." Door de kosten van de levering van een snellere performance over onze gehele infrastructuur te verdelen is de Riverbed WAN-optimalisering de kern van ons vermogen om zowel de manier waarop als de snelheid waarmee onze medewerkers werken te verbeteren."

Eindgebruikers verlangen toegang en snelheid van hun IT-organisaties, ongeacht het apparaat of de locatie, en toch moet het netwerk ook efficiënt en secuur worden beheerd. Met hun uitgebreide aanbod aan applicatieoptimaliseringen en uitrolmogelijkheden, installatie- en beheergemak en de mogelijkheid om meerdere toegangsmethodes te beheren, zijn de Riverbed WAN-optimaliseringsoplossingen uitstekend geschikt om bedrijven hun complexe IT-omgevingen te laten beheren.

"Netwerkarchitecten zouden WAN-architecturen moeten herzien om performance voor externe cloudapplicaties en -bronnen te verbeteren. Omdat Internet-PVN's en ethernetdiensten binnen de komende twee tot vier jaar een grotere rol binnen de bedrijfs-WAN zullen gaan spelen. Voornamelijk als onderdeel van een hybride netwerk, gemengd met een MPLS-service om de levering van performance, beschikbaarheid en functionaliteit te garanderen die bedrijven verlangen", aldus Gartner-analysten Andrew Lerner en Neil Rickard.

Path Selection zorgt voor betere controle om overal te kunnen versnellen

De snelle acceptatie van cloudapplicaties, rich media-applicaties en gedistribueerde bedrijfskritische applicaties hebben het netwerkverkeer gecompliceerder gemaakt. Het netwerk evolueert in de richting van een hybride architectuur, die de sterke punten van een zeer betrouwbaar MPLS-netwerk combineert met de alomtegenwoordigheid, prijs en snelheid van het Internet.

Met de introductie van Path selection in RiOS 8.5 kunnen IT-organisaties kosteneffectief complexe hybride netwerken inzetten en beheren om gebruikers, ongeacht waar zij zich bevinden, meer betrouwbaarheid en performance van applicaties te bieden. Path selection gecombineerd met applicatie-identificatie via deep packet inspection (DPI) stelt IT en bedrijfseenheden in staat gebruik en performance tot op het specifieke applicatietype te begrijpen en applicatiestromen dynamisch te herleiden in het geval de performance afneemt. Path selection garandeert het juiste path- en serviceniveau voor elke applicatie, zonder impact voor eindgebruikers. Met de geïntegreerde quality of service (QoS) en de path selection bieden de WAN-optimaliseringsoplossingen van Riverbed IT-organisaties de mogelijkheid netwerkconsumptie te controleren en missiekritische en latentiegevoelige applicaties prioriteit te geven terwijl het verbruik van vrijetijdsverkeer wordt beperkt.

"Omdat wij een groeiende mix van gecentraliseerde applicaties en cloudapplicaties aan onze verspreide werknemers leveren, staat ons WAN steeds meer onder druk. WAN-optimalisering van Riverbed stelt ons in staat succesvol naar een hybride architectuur over te stappen en te profiteren van goedkopere internetnetwerken. Uiteindelijk zullen we de performance kunnen leveren die onze eindgebruikers nodig hebben, de complexiteit en belasting van het WAN verlagen en de controle over onze IT-infrastructuur behouden," voegt Sirois toe.

Nieuwe optimaliseringen voor bedrijfskritische applicaties

Met de release van RiOS 8.5 versterkt Riverbed haar strategische technologiesamenwerking met Microsoft en NetApp ten voordele van gemeenschappelijke klanten

In RiOS 8.5 introduceert Riverbed nieuwe optimaliseringen voor bedrijfskritische Microsoft-applicaties en -omgevingen, inclusief SharePoint® 2013, Exchange 2013, Office365® en bestanddelende applicaties die het server message block 3 (SMB3)-protocol in Windows® 8 en Server 2012-omgevingen gebruiken. Daarom kunnen gemeenschappelijke klanten hun productiviteit en rendement verhogen, terwijl tevens de weerbaarheid van het bedrijf wordt verbeterd.

"Microsoft SharePoint is essentieel voor ons succes en de WAN-optimalisering van Riverbed heeft er in hoge mate aan bijgedragen dat onze verspreide werknemers productief kunnen zijn en met elkaar kunnen samenwerken," zegt Kurt Anderson, CIO bij GeoEngineers, Inc., een multi-gedisciplineerde firma op het gebied van aardwetenschappen en technologie, die diverse diensten aanbiedt. "Met de nieuwe SharePoint 2013-optimalisering die Riverbed introduceert kunnen wij profiteren van de nieuwe functies in SharePoint, dat een strategisch onderdeel is van ons voortdurende succes en onze groei."

Met storageintelligente optimalisering voor NetApp SnapMirror® kunnen IT-organisaties nu efficiënt prioriteiten stellen en datareplicatie leveren om bedrijfscontinuïteit te garanderen en kritische gegevens snel te kunnen herstellen. Klanten kunnen gedetailleerd inzicht krijgen in ieder storagevolume en prioriteit geven aan de replicatie van de belangrijkste gegevensreeksen, terwijl het belasten van bronnen tijdens het verwerken van gegevens die weinig winst opleveren wordt voorkomen. Gecombineerd met eerdere optimaliseringen voor replicatie kunnen binnen het bedrijf doelstellingen voor gegevensbescherming eerder worden behaald.

Sterk geïntegreerde WAN-optimaliseringsoplossing met vergaande applicatie- en netwerkinzichtelijkheid

De integratie van de Cascade Profiler 10.0.7 in RiOS 8.5 breidt beheercapaciteiten van applicatiebewuste netwerkperformance uit door DPI-capaciteiten te integreren in de CascadeFlow-gegevens van het gebruik van Steelhead WAN-optimaliseringsoplossingen. Met gedetailleerde applicatieniveauprofielen beschikken besluitnemers over accurate en vergaande applicatie- en netwerkinzichtelijkheid om verkeer flows binnen het netwerk en tussen bijkantoren te identificeren en te beschrijven. Deze mogelijkheid stelt organisaties snel te identificeren, prioriteiten te stellen en QoS-parameters nauwkeurig af te stemmen en bedrijfskritische applicaties en niet-essentieel webverkeer te begeleiden. De sterk geïntegreerde oplossing combineert WAN-optimalisering met QoS, path selection en applicatiebewuste netwerkperformance beheermogelijken. Dit zorgt voor een ongekende controle.

Steelhead CX255-serie levert WAN-optimalisering aan kleine bijkantoren

De introductie van de Steelhead CX 255-serie maakt het voor het IT-infrastructuurteam mogelijk performance en enterprise class WAN-optimalisatie aan elk bijkantoor, inclusief kleine bijkantoren te leveren: kosteneffectief en met de beste gebruikerservaring. Met een capaciteit van tot zes megabyte per seconde aan bandbreedte heeft de Steelhead CX 255-serie de doorvoercapaciteit ten opzichte van de Steelhead CX 150- en CX 250-serie verdrievoudigd en voorziet organisaties van een oplossing voor kleine bijkantoren met dezelfde voordelen waarover de grotere Stealheads beschikken, inclusief de verlaging van het bandbreedtegebruik tot 98 procent en tot honderdvoudige verbetering van de applicatiesnelheid.

Beschikbaarheid

RiOS 8.5, Cascade Profiler 10.0.7 en de Steelhead CX-serie 255 worden verwacht in het 3e kwartaal van 2013 algemeen beschikbaar te zijn.

Aanvullende bronnen

Bron: Gartner, "Is MPLS Dead?," Andrew Lerner en Neil Rickard, 17 juni 2013

Voorspellende uitspraken

Dit persbericht bevat voorspellende uitspraken, inclusief uitspraken gerelateerd aan de verwachte vraag naar en voordelen van de producten en services van Riverbed, het potentieel uitbrengen van toekomstige producten en de kenmerken van dergelijke, nog uit te brengen producten. Deze voorspellende uitspraken bevatten risico's en onzekerheden, alsook aannames die, indien zij niet volledig uitkomen of onjuist blijken te zijn, ertoe kunnen leiden dat onze resultaten aanmerkelijk afwijken van die, die door dergelijke voorspellende verklaringen zijn uitgedrukt of geïmpliceerd. De risico's en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat onze resultaten aanmerkelijk afwijken van die, die door dergelijke voorspellende verklaringen zijn uitgedrukt of geïmpliceerd bevatten ons vermogen op trends en uitdagingen in ons bedrijf en op de markten waarop wij ageren; ons vermogen op marktbehoeften te anticiperen of nieuwe of verbeterde producten te ontwikkelen om in deze behoeften te voorzien; de aanpassingssnelheid van onze producten; ons vermogen om succesvolle relaties aan te knopen en te onderhouden met onze distributiepartners; ons vermogen in onze bedrijfstak te concurreren; schommelingen in de vraag, verkoopcycli en prijzen voor onze producten en diensten; tekorten of prijsschommelingen in onze leverketen; ons vermogen om de rechten op ons intellectuele eigendom te beschermen; algemene omstandigheden en voorvallen van politieke, economische en marktgerelateerde aard; evenals andere risico's en onzekerheden die gedetailleerder staan beschreven in de documenten die wij bij de Securities and Exchange Commission (SEC - Amerikaanse toezichthouder van de verschillende effectenbeurzen) hebben ingediend. Meer informatie over deze en andere risico's die invloed kunnen hebben op de activiteiten van Riverbed staan vermeld op ons Formulier 10-K, dat op 3 mei 2013 bij de SEC werd ingediend. Alle voorspellende uitspraken in dit persbericht zijn gebaseerd op informatie die vanaf deze datum bij ons bekend is, en wij gaan ervan uit dat wij niet verplicht zijn deze voorspellende uitspraken bij te werken. Er wordt in deze uitgave uitsluitend uit informatieoverwegingen verwezen naar een toekomstig product, kenmerk of gerelateerde specificatie; deze verwijzingen dienen niet te worden opgevat als zijnde toezeggingen inzake de levering van technologie of verbeteringen. Riverbed behoudt zich het recht voor toekomstige productplannen te allen tijde te wijzigen.

Over Riverbed

Riverbed levert applicatieprestatie voor het globaal ingestelde bedrijf. Met Riverbed kunnen bedrijven succesvol en intelligent strategische initiatieven zoals virtualisatie, consolidatie, cloudcomputing en noodvoorzieningen implementeren zonder hun prestatie in gevaar te brengen. Door bedrijven het platform te bieden dat zij nodig hebben om hun IT te begrijpen, optimaliseren en consolideren, helpt Riverbed bedrijven een snelle, fluïde en dynamische IT-architectuur te bouwen die overeenkomt met de bedrijfsbehoeften van de organisatie. Aanvullende informatie over Riverbed is beschikbaar op www.riverbed.com.

Riverbed en elke product- of dienstnaam en elk logo van Riverbed is een handelsnaam van Riverbed Technology, Inc. Alle andere hierin gebruikte handelsmerken zijn eigendom van hun betreffende eigenaars.

Contact Information