SOURCE: Schilling Robotics

Schilling Robotics

February 01, 2012 09:22 ET

Seabed tar i bruk Schilling Robotics HD Systemer

DAVIS, CA--(Marketwire - Feb 1, 2012) - Schilling Robotics, LLC, eksperter på undervannssystemer, annonserte i dag leveringen av et nytt HD(TM) ROV-system til undervannsteknologifirmaet Seabed. Ordren var på HD 23, som er et 150hp, 4,000m-merket ROV-system og ble levert i desember 2011.

“Vi er veldig stolte over å ha føyd Seabed AS til vår ekspanderende kundeportefølje. Seabed er et forstandig og innovativt firma og vi er glade for at de har valgt å utvide sin flåte med våre produkter” sier Tyler Schilling, øverste leder for Schilling Robotics.

HD er et arbeidsklasse ROV-system som gir fleksibilitet for konstruksjon, intervensjon og IMR-applikasjoner. Økt pålitelighet og tilgjengelighet er naturlig på grunn av den integrerte designfilosofien for alle store undervannssystemer. Dette gir en vesentlig reduksjon i komponenter, muliggjør modulært vedlikehold og gir vesentlig bedre tidsrammer for utskifting av hovedkomponenter.

Den eksepsjonelle påliteligheten, ytelsen og konfigurerbarheten til HD gjør den til en ideell løsning for Seabed. Hans Martin Gravdal, adm. Dir. for Seabed, sa, "Med vår erfaring og ekspertise kombinert med ultramoderne fartøy vil HD ROV-system komplettere og forsterke våre muligheter som en fremtredende undervannsoperatør."

Om Schilling Robotics, LLC
Schilling Robotics er et ledende globalt dypvanns robotikkselskap grunnlagt i 1985. Schilling har hovedkvarter i California U.S.A. og har regionkontorer i Texas U.S.A., Aberdeen, Skottland og Singapore. FMC Technologies, Inc. (NYSE: FTI), en verdensledende leverandør av teknologiske løsninger for energiindustrien har hatt en eierandel på 45 % i Schilling siden 2008. I januar 2012 annonserte firmaet at det vil kjøpe den resterende andelen på 55 % innen 30. mars 2012. FMC Technologies konstruerer, produserer og vedlikeholder teknologisk sofistikerte systemer og produkter, som systemer for undervannsproduksjon og prosessering, overflate brønnhodesystemer, høytrykks væskekontrollutstyr, måleløsninger og marine lastesystemer for olje- og gassindustrien. Mer informasjon om Schilling Robotics kan finnes på www.schilling.com.

Om Seabed AS
Seabed AS har mer enn 30 års erfaring innen et bredt utvalg undervannsoperasjoner gjennom sin grunnlegger Hans Martin Gravdal. Gravdal startet sitt første undervannsselskap, Geoconsult AS, i 1978. 27 år senere solgte han Geoconsult AS. I Seabed AS er denne erfaringen og ekspertisen kombinert med et ultramoderne fartøy utstyrt med det nyeste av ROV og en unik ROTC(TM) (fjernstyrt verktøyvogn), vennligst se separate artikler. Denne unike kombinasjonen gjør Seabed godt kvalifisert for enhver undervannsoperasjon. For mer informasjon, besøk www.seabedgroup.no.

Contact Information