SOURCE: SEMAFO Inc.

SEMAFO Inc.

October 01, 2013 14:20 ET

SEMAFO Inc.: Huvudavtalet om försäljning av Samira Hill utgår

MONTREAL, QUEBEC--(Marketwired - Oct 1, 2013) - SEMAFO Inc. (TSX: SMF)(OMX: SMF) meddelade idag att koncernens huvudavtal med Middle Island Resources Limited (ASX: MDI) angående försäljning av 100% av sina intressen i African GeoMin Mining Development Corporation Limited ("AGMDC") har sagts upp. AGMDC, ett helägt indirekt dotterbolag till SEMAFO Inc., innehar 80% av aktierna i Société des Mines du Liptako (SML) SA ("SML"), ägare av Samira Hill guldgruva i Niger. Nigers regering äger resterande 20% av aktierna i SML.

Affären var avhängig av flera villkor före den 30 september 2013. Ett antal av nämnda villkor har inte uppfyllts, bland annat rörande godkännanden och medgivanden från Nigers regering. Så som meddelades den 26 augusti 2013, har Samira Hill-gruvan placerats under ett program för vård och underhåll.

Om SEMAFO

SEMAFO är ett kanadensiskt gruvbolag med guldproduktion och prospektering i Västafrika. Bolaget driver för närvarande två guldgruvor: Mana Mine i Burkina Faso samt Kiniero Mine i Guinea. SEMAFO har åtagit sig att växa på ett medvetet sätt genom en ansvarsfull utveckling av sin höga potential i Mana egendomen. SEMAFO:s strategiska inriktning är att maximera aktievärdet genom att effektivt hantera sina befintliga tillgångar samt bedriva organiska och strategiska tillväxtmöjligheter.

Contact Information