SOURCE: SEMAFO Inc.

SEMAFO Inc.

August 09, 2012 09:59 ET

SEMAFO tillkännager förändringar på VD-posten

MONTREAL, QUEBEC--(Marketwire - Aug 9, 2012) - SEMAFO Inc. (TSX: SMF)(OMX: SMF) meddelade idag att Mr Benoit La Salle, FCPA, FCA avgår från sin post som koncernchef och VD för företaget och har utsetts till vice ordförande för SEMAFOs styrelse. SEMAFOs styrelse tillkännagav också att Mr Benoit Desormeaux, CPA, CA, företagets vice koncernchef och operativa chef befordras till posten som koncernchef och VD och tar plats i SEMAFOs styrelse. Dessa förändringar träder i kraft vid stängningsdags idag.

"Mr La Salle tog SEMAFO från 1995 års greenfield-prospekteringsföretag till ett företag som idag producerar ungefär 250 000 uns guld årligen. Benoit drivs av en passion och en önskan som utgör grunden för de värderingar som idag är organisationens hjärta: respekt och integritet, kompetens, kunnande och teamwork. Han kommer att fortsätta att spela en stor roll i vår styrelse" sade Jean Lamarre, ordförande, SEMAFO Inc., "Styrelsen stöder det nya ledarskap som Benoit Desormeaux kommer att tillföra organisationen i egenskap av koncernchef och VD för SEMAFO."

Mr La Salle grundade SEMAFO för 17 år sedan och har varit koncernchef och VD för verksamheten sedan starten. Mr La Salle kommer också att tillträda posten som koncernchef och VD för SEMAFO Energy och ordförande för SEMAFO-stiftelsen, och kommer att fortsätta att stödja styrelsen med specifika mandat rörande upprätthållandet av företagets goda relationer i Västafrika.

Mr Desormeaux är auktoriserad revisor, medlem av Kanadas institut för auktoriserade revisorer och har en handelsexamen. Mr Desormeaux tillträdde posten som vice koncernchef och operativ chef 2004, innan dess var han SEMAFOs finansdirektör i många år. Mr Desormeaux började på SEMAFO 1997.

"Dessa utnämningar är förenliga med företagets övertygelse om att god efterträdarplanering är nyckeln till det pågående stärkandet av vår organisation”, sade Benoit La Salle. "Det har varit ett privilegium att bevittna Benoit Desormeaux utveckling genom åren och jag är mycket glad över att kunna assistera honom i övergången till sin nya roll. Benoit har varit avgörande för företagets operationella framgångar i många år nu. Han är ansvarig för att sätta samman ett av de mest beundrade operationella teamen i Västafrika. Jag, tillsammans med SEMAFOs styrelse, hyser full tilltro till att hans utnämning kommer att säkerställa ett starkt ledarskap för verksamhetens framtid."

Om SEMAFO

SEMAFO är ett gruvbolag baserat i Kanada med guldproduktion och prospektering i Västafrika. Bolaget driver för närvarande tre guldgruvor: Mana Mine i Burkina Faso, Samira Hill Mine i Niger och Kiniero Mine i Guinea. SEMAFO har förbundit sig att utvecklas på ett medvetet sätt för att bli en betydelsefull aktör inom sitt geografiska intresseområde. SEMAFO:s strategiska fokus är att maximera aktieägarvärdet genom att effektivt hantera sina befintliga tillgångar samt sträva efter strukturella och strategiska tillväxtmöjligheter.

Contact Information